Gävle!

Ikväll blir det Gävle som får celebert besök! Hotell är bokat och TP har tankat lillcittrran! Så nu kör vi!

Innan vi drar i eftermiddag ska jag försöka hinna med lunch med Peter som jobbar på ett större bemanningsföretags huvudkontor. Har anmält intresse att jobba med representation. DVS ha ett representationskonto utan att behöva göra så mycket annat. Förhoppningsvis har han med sig ett kontrakt jag kan signa direkt.  


En riktigt bra skiva

Gled förbi Bengans på Drottninggatan igår och köpte Bo kaspers orkesters nya alster. Den är grymt bra. Och låter inte speciellt mycket som det BKO jag kommer ihåg. Det där jazziga soundet är nästan helt borta. Det känns nästan som när Cardigans slängde jazzkoftan och började spela rock i samband med "Gran Turismo" plattan 1998. Precis som är fallet med Bo Kasper så blev man grymt förvånad när man hörde Nina Persson riva loss i "My favourite game".

Bengans förresten, när jag var liten fanns det bara en Bengans, i Göteborg, i masthugget. För mig som växte upp i stockholm var det som en hägrande dröm. "Alla" visste att Sveriges billigaste skivor fanns på Bengans i Masthugget. Det är liksom inte lika spännande nu, inte nog med att dom också finns på drottninggatan här i stan, Bengan finns på nätet också. Man kan inte lita på nåt längre!


En månskenspromenad över västerbron

Min upphetsning över mitt nyförvärv till pisten fick mig helt att glömma bort något som förhoppngsvis är lite mysigare.

Var på dejt igår, tog en fika (läs middag, inget alkohol) och tog en promenad med Marta som jag träffade på kräftskivan i lördags. Det blev en promenad efter middagen från vasastan, till kungsholmen, hem till mig för att beundra scenen. Hos mig kysstes vi lite innan vi gick över västerbron för att se hur Marta hade det på söder. Västerbron är grymt romantiskt när det är 18 grader och stockholm är sådär fint upplyst. Självklart kysstes vi på toppen. Mycket mysigt. Efter lite puss och gos hos Marta så fortsatte vår promenad utefter söder mälarstrand innan vi återvände mot hornstull och jag gentlemannamässigt lämnade av damen utanför hennes port.  Gick över västerbron tillbaks till kungsholmen och konstaterade att det 22.30 inatt var 16 grader varmt ute. Det är fortfarande SOMMAR!

Nu håller vi tummarna för att det blir en fortsättning på dejten också.


Usel arbetsmoral men nya lagg!

Det är en usel arbetsmoral i det här landet! När jag kom hem från mitt skidköp idag vid kvart i fem så var det fullt med bilar parkerade på gatan. Månne hade dom redan kommit hem från jobbet! En vanlig torsdag!!? Vad hände med 9-5 jobb?

Skidköp ja, det  blev två lagg, ett par Rossignol Zenit 5 till mig och ett par Fischer RX2 till min svåger. Drygt halva priset på båda. Så definitivt värt resan till Skinnskatteberg. Nedan, kan ni beskåda en av mina sulor jag kommer glida nerför backarna på i vinter!

63816-30


Man småreser på hösten...

Hösten är på något vis de små resornas tid. Det känns så i höst åtminstone. Se bara det här:

Nu på fredag drar jag och TP till Gävle och stannar en natt för att se vad den staden har att erbjuda i partyväg...
Nästa fredag är vi ett gäng som drar på en 23 timmars rockkryssning
Fredagen därefter åker jag på nästa kryssning, den här gången tillsammans med 32 glada överförfriskade kompisar på Cinderella.
Inatt så bokade jag en resa till Dusseldorf första helgen i november. Dusseldorf säger du. Vad finns det där? Mitt svar, ingen aning. Let´s find out. Att sen ett av Sveriges bästa band, bob hund, har en grymt bra låt som heter dusseldorf gör ju inte saken sämre.

Men inte nog med det, redan i morgon ska jag hoppa in i riskokaren och dra iväg till Skinnskatteberg för inköp av nya lagg. Skidor? I skinnskatteberg tänker vän av ordning. Javisst säger jag. Tydligen kränger de iväg förra säsongens osålda plankor till riktigt bra priser från i morgon.


Vem är det här?

Det finns de  som säger att den här mannen sågs på en kräftskiva i fredhäll i lördags. Andra säger att han inte finns. Att han bara är en illusion i Kungsholmsnatten. Jag tror han kommer dyka upp på Swedenrockkryssningen nästa fredag. Rock on.
63816-29

Sköna dagar

Fick frågan idag vad jag gör hela dagarna. Bra fråga. Vaknar, äter frukost, käkar lunch med nån kompis (idag Cathy och Martina) tar en promenad (idag fika framför karlbergs slott i solskenet) och funderar på livet och jobb man jag kan söka. Så går dagarna i pastorns liv i sakta mak. Igår träffade jag även min karriärcoach. Och så på kvällen drog jag över till Slider och hängde lite med han och Rickard. Sysselsättningsproblem är det sista jag har.

Att det är sista veckan i september märks inte idag. Vilket gonarväder! Satt ett tag på Vindsaltanen vi har i vårt hus och filade lite på en jobbansökan. Varmt som sjutton alltså. Grymt skönt.

Snackade med TP också om att försöka hugga några av Ryanairbiljetterna som släpps inatt och dra iväg en helg eller så i höst. Vem vet, vi kanske besöker Dusseldorf, eller varför inte Gdansk. Tänkte spana lite på vart det kan vara bra (och prisvärt) party.

Nästa fredag drar det iväg på
Swedenrock kryssning. Undrar vad jag har gett mig in på! Jag och så en grymt många skumma lirare i mängder med skinnkläder gissar jag att det blir.

Vad vore livet utan bortkastade helger?

Det är tur att jag är ledig hela veckorna, annars skulle vissa helger kunna konstateras som förlorade. Som den som precis varit till exempel. Visst har jag haft kul, men vad har jag gjort? I fredags dök Tex och Tengin upp här hemma för lite förfest. Efter några timmar dök Tengins kompis som tidigare kallades Inger upp med en kompis. Det blev, hysteriskt. Hon som tidigare kallades Inger var glad och trevlig och ville helt plötsligt dra med sin kompis. Sagt och gjort, vill de dra så får de väl det tänkte vi tre killar. Någon halvtimme efter att tjejerna dragit så ringer vi Taxi och glider ut på gatan utanför mitt hus. Döm om vår förvåning då Inger med vän står därutanför. Och dessutom är sura för att vi beställt en vanlig bil. Och inte en stor. Nåväl, vi är rådiga killar så vi ringer efter en stor bil. Som när den kommer inte alls passar damerna. Varpå vi tröttnar på leken och åker ner på stan. Dock borde alkoholintaget för mig vart rätt så stort under kvällen då jag bara några timmar senare landar hemma i soffan med en burgare....

Lördag morgon vaknar jag av att tjejen i nåt tävlingsprogram uppmanar mig att ringa in och vinna 35 000 kronor. Jag öppnar mina ögon och ser direkt att namnet hon letar efter är Björn Borg. Irriterat så undvek jag att ringa innan jag insåg att lösningen på mina sömnproblem (klockan var runt halvåtta) var att:
1. stänga av TVn som stått på hela natten och
2. Krypa ner i sängen. Visst har jag en skön soffa att sova i, men jag har en skön säng också! Och den måste ju utnyttjas.

Nåväl, lördagkväll var det kräftskiva i Fredhäll. Mötte upp Slider i Fredhällsparken med lite hemblandad grogg och ett antal plastglas. Efter att även Rickard dykt upp så glider vi in på festen (med ganska mycket innanför västen). Över 50 personer gjorde att det blev helt galet på festen. Jag satt mittemot värdinnan och uppförde mig ungefär som jag brukar. Visserligen något besviken över att min bordsdam lyckas ta sönder ballongen som jag fäst på min hemgjorda kräfthatt. Men ingen besvikelse som inte lite OP kan bota!

Vid tolvrycket skulle vi avlägsna oss från lokalen, Rickard, slider, Per och jag glider iväg med två damer hem till Per som bor i närheten. Per (även känd som miljöpartidansare på folkpartivaka) har absolut inget groggvirke hemma. Så någon timme senare sitter vi två bilar ner till Lokal på Scheelegatan dit stora delar av festen redan har begett sig. Döm om min förvåning när Tove och Anna glider in. Tove, Anna och jag ingick lite grann i samma gäng under mina örebroår. Kul som sjutton. Att dessutom Tove numera är singel gjorde ju inte saken sämre.

Dock, allt har sitt slut och när vi strax efter tre står och snackar efterfest erbjuder jag gentilt min lägenhet. Varpå jag hoppar in i en taxi, (själv) och drar hem och sover... så var det med den efterfesten!

Söndagen blev en sån där dag när inget hände. Jag är otroligt tacksam för att jag har typ 45 kanaler hemma på TVn. Dagen går lite (väldigt lite) fortare då om man säger så!


än är inte säsongen över

Det har varit en kräftskivesäsong utan allt för många kräftskivor för undertecknad. Men så här i säsongens slutskede har ännu en inbjudan dimpt ner.  Slider kommer i morgon dra med mig till Fredhäll i morgon på en rejäl kräftis. Strax över 50 personer verkar dyka upp! Ska bli, måste fundera, TOKKUL!

Förhoppningsvis kommer jag få tillfälle att beskåda kollegan som dansade på folkpartiets valvaka och hans underbara miljöpartidans!

Kod 1000!

Vad sjutton är Kod 1000? Var på IKEA igår, när jag efter att ha handlat traditionsenligt stod och åt min korv så ropades det ut Kod 1000 ur högtalarna. Och inte bara en gång, utan minst 10 gånger. Trots att högtalarrösten hade tonläget "upplopp vid småförvaring" så satt kassapersonalen lugnt kvar på sina platser. Någn som jobbat på IKEA och vet vad ett Kod 1000 är? Upplys oss då nu eller föralltid var tyst!

IKEA ja, är säkert där en gång i veckan nu. inte alltid bra att vara ledig! Men det är inte alltid jag handlar, igår blev det dock shopping, Två vägghyllor ur serien Bestå som numera ståtar på min vägg. Ser grymt bra ut, nu ska jag bara bli av med min gamla burk så kommer lägenheten kännas grymt mycket luftigare sen.

Det kom förbi en snubbe från Electrolux i morse för att kolla på mitt kylskåp. När ett electroluxkylskåp går sönder så slutar det inte att kyla, utan det kyler av bara helvete. Jag har haft +1 i kylen i några veckor nu. Men men, han var ju här idag så nu ska det funka. Två saker var bra med att han kom förbi dock. Jag fick städa ur kylskåpet lite (fanns en del gamla prylar där) och jag kom upp tidigit i morse. Man ska vara glad för det lilla.

Ikväll är det fest, är ju fredag.

Det var ju som vanligt

Tog mig en tur runt stan igår för att se hur livet förändrats efter det stora systemskiftet. Verkar inte ha hänt nåt alls. Valaffisherna såg om möjligt ännu mer inaktuella ut och bussarna gick fortfarande på tid. Det enda samhällsomsvälvande jag såg var en hund modell större som kissade på ett klädställ vid hornstull. Veckans tips således, köp inte kläder som hänger ute på gatan. Speciellt då inte vid hornstull, början på hornsgatan nånstans. Där kissar hundarnar numera.


Men vad hände mer då?

Vän av ordning kanske undrar vad annars, förutom valet, som har skett i pastorns liv på sistone.

Eftersom min bärbara jag beställde för några veckor sen inte skulle dyka upp så tog jag riskokaren ut till barkaby i fredags och köpte en värstingmaskin. Nu ska jag bara få det trådlösa nätverket att funka så slipper jag resa mig från soffan typ.

För att fira mitt lyckade inköp så blev det lite bubbel i tegnerlunden med jobbet. Eller vad man nu ska kalla det. Dom som betalar min lön åtminstone. Bra initativ av Slider som fick se de 6 inköpta flaskorna decimeras i rask takt, varpå slider och iceman (aka Revend aka Pastorn) tog en snabb sväng förbi systemet för att ihanda 6 till. Slutsumman blev 12 flaskor skumpa plus en del sprit som dracks av de av oss som senare ockuperade sliders lya i vasastan. Efter att ha ätit och jobbat på Sliders barskåp bar det av till East för en öl. Vid midnatt övergav jag kollegorna för en öl på Soap med Maria och Emelie. Tanken var att stanna där, men när Lisa ringde vid ett och sa det magiska ordet "Lemonbar" så var jag inte sen att nappa. På lemon befann sig inte bara Lisa och jag, utan även ett gammalt strul till undertecknad. Monika med ragg. Jag hängde dock med på efterfest tillsammans med hennes Combo Viktoria och en till tjej. Revend var en sliten kille när han vid 12 tiden på lördagen kom hem till sin lägenhet på andra sidan kungsholmen. 

Jag fick bara vara hemma i en halvtimme ungefär innan jag skulle iväg och käka lunch med familjen, och lite vänner till familjen. Så en sliten Thomas hoppade in i duschen, bytte om och drog iväg till Länna för en förhoppningsvis kort lunch. Kom dock inte hem förrän strax efter 19 på kvällen, ungefär samma tid som jag skulle vart hos Erika på lite förfest. Kom till Erika vid halvnio och sparkade igång kroppen igen. Fick efter några timmar erbjudande om att sjunga i Erikas pojkväns band. Dom kan ju knappast vara bra om dom vill ha en fylleskrålande pastor vid mikrofonen. Kroppen tog dock slut vid halvtvåtiden såg pastorn till att komma hem till sängen...


dansa in det nya Sverige?

Sent igårkväll såg jag på TV en kollega till mig miljjöpartidansa på folkpartiets valvaka! Vad är det som händer? Får vem som helst som är politisk aktiv dansa som om varje danssteg är ett välkoreagraferat pass på Friskis och Svettis?

Tänkte bege mig ut på en promenad nu. Ska bli intressant att se hur samhället har förändrats. Såväl vinnare som förlorare i gårdagens val säger ju att nu djävlar blir det skillnad!

Förövrigt anser jag att det här valet har bevisat svenskhetens kärnor. Lagommentaliteten och Jantelagen. Ingen ska tro att han är nåt. Och när ett parti verkligen vill vinna och till och med småfuskar lite för att göra det (småfusk och småfusk, verkar inte vart speciellt svårt att sno åt sig inloggningsuppgifter till Sossarnas intranät,eller till något av de andra intranäten heller för den delen. Det borde ju premieras när ett parti visar för allmänheten att de vill vinna så mycket så de snokar runt lite om vad motståndarna håller på med!

OJ! nu är Elisabeth Höglund framför sagerska palatset på TV. Man ser inte dörren för allt hår på den kvinnan!

Miljöpartister som dansar?

Ser bara för lustiga ut. SVT är grymt taskiga mot hela miljörörelsen som visar dansbilder från MPs valvaka!
Därmot är dom ju grymt schyssta mot oss andra...

Ett gäng de lyckliga av miljöpartisterna ser för skönt skojiga ut också, Ordet som skogstomte och miljömupp känns inte helt främmande! Fråga jag ställer mig framför TVn är hur många fjällräven ryggsäckar som hänger i garderoben på deras vaka. 

Praktikantrace på SVT?

Vad är det för skumma praktikanter som SVT har raggat upp till vallokalsintervjuver under valvakan? Man nästan sitter och vrider sig av obehag!

Min fjällgranne Torbjörn verkar ha lagt av. Med den hedern, han lär vara en sväng över 70. Kul då att min gamla föreläsare Sören Charmören Holmberg fått ta över!

Om en timme stänger dom vallokalerna

Då har man gjort sin medborgerliga plikt för den här gången då. Första gången jag röstade var i valet 1991. Sen dess har det hänt otroligt mycket i omvärlden. Var man riktigt hipp hade man  en 386a som dator med 33 Mhz processor och 60 mb hårddisk. Riktigt användbar var den om den hade 16 mb i ramminne. Mobiltelefoner lämpade sig bäst i bil. Riktigt flashiga var de små hudbenen, i samma storlek som ett mjölpaket. Annars gled man runt med en 6 kilos batterilåda och ringde över nåt som kallades NMT nätet. Fick man textmeddelanden så kom dom till personsökaren.

 Det har gått fort fram sen dess. Överallt i samhället faktiskt, förutom i vallokalen! Vad är det för stenåldersval vi håller på med? Utanför står fortfarande ett gäng oengagerade partifunktionärer. Man plockar upp sina valsedlar från ett stort bord för att sen gå in i ett klassrum och gömma sig bakom en kirurggrön skärm och stoppa i sina små lappar i kuvert. Läste att det är 40 000 människor som arbetar som valförättare idag. Visst, det är bra att ge dessa 40 000 individer en tidig söndagmorgon och några hundralappar i plånboken. Men borde vi inte kunna modernisera hela valproceduren? Via datorer, eller internet, eller mobil, eller, ja vem vet? Då kanske vi skulle kunna ha val oftare också! Om nu politikerna ska vara så fega att de utlyser folkomröstningar när de är osäkra i nån fråga. Istället för att ta sitt mandat på allvar!

Sådärja, nu sparkar valvakan igång! Blir väl som vanligt, Norrlandslänen räknas först, och statistikern Torbjörn Theden (förövigt granne med oss upp i fjällen, hans fru brukade vara tomte åt mig när jag var liten. Där kan vi snacka om jag mötte Lassie!)  pratar om att Norrland av tradition är rött. Och vi kan inte säga nåt förrän storstadsregionerna har räknats.

Vi får väl hålla tummarna för att bäste man, eller kvinna, vinner!

D-A IKEA!

Gled ut till IKEA i Kungens kurva för att köpa en vägghylla som enligt deras hemsida hade kommit in idag. Hade den det? nope. Kommer vecka 39 säger dom nu. För två veckor sen var det vecka 37 som gällde. Undrar om den där hyllan nånsin kommer dyka upp? Nackdelen med IKEA är att det är grymt svårt att glida omkring i möbeltemplet utan att handla på sig åtminstone nånting. rnt fyrahundringen gick det för mig idag. 

Eftersom jag befann mig i faggorna så fortsatte min förortscentrumoddyse. Jag tog en tur genom Skärholmens centrum, mitt barndoms shoppingmecka var sig mer eller mindre likt. Dock med den skillnaden att gamla sunkpizzerian Ole dole doff numera är en Dressmannbutik. Bittert värre. 


 

Lasagne för gudar!

Måste bara berätta om min middag... Gjorde en otroligt god vegetarisk lasagen som jag gått och funderat på halva dan. Jag har ett beprövat recept med lök, riven morot, krossade tomater och vitlök. Då och då spetsat med lite creme fraiche. Idag gjorde jag en lyxvariant. Förutom löken, morötterna och tomaterna så blandade jag i champinjoner, soltorkade tomater, färsk chilipeppar, försk oregano och basilika samt några klickar turkisk youghurt. Den blev gudomlig! 

För att fortsätta dagens husliga bana så planterade jag några chilipepparfrön i en kruka. Får se om det växer till nåt där. Lovar att hålla er underrättade. 

 


Huka er i buskarna! Nu laddar Janne om!

63816-27
Och Janne den här gången är allas vår Jan Guillou som återigen bevisar tesen att "känner man inte till det så är det inget att ha". På
Aftonbladet.se underkänner han det här mediet. Bloggen. Bland annat så anser han att "Bloggar består av pladder". Han kan aldrig ha läst någon av sina egna böcker? Främst tänker jag på när han kommer till det obligatoriska vapenporrandet. Om 5-6 sidor om Arns svärd är bladder så vet jag inte vad bladder är. 

Man kan anta att Janne känner sig lite hotad när vi nu kan läsa intressantare, och aktuellare alster på nätet. Istället för att köpa någon av hans böcker. 

Att vem som helst nu kan göra sin röst hörd lär ju också skrämma stortyckaren Guillou. Nu behöver man inte vara en bitter journalist för att ha en åsikt som fler än de närmaste läser. Det är uppenbart att Janne på ålderns höst återgår till sina elitistiska vänsteintellektuella ideal. 

Nä du Janne, ring GW och dra tillbaks till stenen därnere vid fagerhult! Eller ännu hellre, skaffa dig en blogg! Vem vet, du kanske kommer gilla det?  

Skumma vägmärken i Nacka

Tog mig en tur ut till Sickla idag, kollade runt i butikerna men lyckades komma därfifrån ohandlad. Maken till få människor på stor yta är nog svårt att hitta. Men det är väl vad man får när man glider ut en tisdageftremiddag mitt i september. Efter sickla svängde jag förbi Nacka forum. Döm om min förvåning då det på vägen mellan Sickla och Nacka Forum finns två helt skumma vägmärken. Först kom det en 60 skylt och strax därefter en varning för ankor skylt. Därefter kom någon form av gymnasium med mängder med tonåringar som förstökte ta sig över vägen... Vad har änderna med gymnaiseungdomar att göra? Vad är det jag inte fattar här?

och när man talar om flitig..

jag och Slider drog en repa och storhandla igår.. Grymt soft, förstår inte hur jag klarade mig innan jag hade min riskokare! När jag parkerat bilen så mötte jag två av mina grannar utanför huset, de kom med Taxi från daglivs fullsmäckade med påsar. Sånt slipper man med riskokare! härligt!

På lördag ska jag träffa Thomas och Thomas. Sjukt nog är de far och son, den äldre Thomas fick hjälp av mina föräldrar att komma till Sverige när dom var i Tjeckoslovakien 1967 (han var inte direkt sugen på att stanna kvar där när ryssarna rullade in). Det finns ett rykte som säger att jag är döpt efter han, den yngre Thomas sägs vara döpt efter mig (rörigt värre). Thomas x2 bor numera i Montreal i Kanada. Jag var där och hälsade på dom för närmare 10 år sen. Ska bli kul att höra vad som hänt sen dess!


flitig förmiddag

Kom upp rätt sent idag, vilket inte har hindrat mig från att sätta en himla sprutt här hemma! Har satt upp lite hyllor i köket, fixat upp microvågsugnen högre på väggen,planterat om lite blommor (har jag blommor, trodde inte jag heller, det är nog snarare kryddor) fixat upp en hängare i hallen och slängt glidit ut till källsorteringsstation på igeldammsgatan och källsorterat lite. Riktigt flitig således!

Men det kan behövas, köpte en ny mobil igår, slutar ju snart på jobbet så nu får man lära sig ett nytt nummer. Fast än så länge använder jag den gamla, åtminstone några dar till. Är grymt sugen dock på att fläska på med min nya
K800i,. Intressant att se hur länge jag kan hålla mig!

Tror jag ska glida iväg till Sickla och kolla lite idag. Bara för att!


Idag måste man stanna hemma!

För RFSU har utlyst idag till Klamydiamåndag! Så idag kan man möta klamydia lite överallt på gator och torg. Inte bara i sänghalmen. Så stanna hemma idag gott folk!

I övrigt har det varit en bra helg, Bacardi live kryssning i fredags (ingen Klamydia där inte) tillsammans med Fattaru och The Sounds. Fattaru hade inte riktigt fattat att de här hade ett utmärkt tillfälle att nå ut till en ny publik. De kan publikfria med gungiga dansgrooves, i fredags blev det sparsamt med det. Mer av tre rappare som rappade till ett monotont beat. Tro mig, på en gungande finlandsbåt lyssnar man inte på texterna. Man vill DANSA!

TP och jag la upp fredagen helt fel, vi glider på båten, tar några öl, sätter oss ihytten och tar en drink eller två innan vi 21.30 gled upp till VIP hyllan där det skulle bjudas på lättare buffe och bacardidrinkar. Vi hade gott kunnat vänta med att börja dricka till dess. Det bjöds på rejält med drinkar. Dock rätt så sliskiga produkter, men redigt gjorda var dom! Bartendrarna stod och krossade plommon om det skulle vara plommonjuice i drinken. Imponerande!

Lördagen blev lugn, planerna på att gå ut skrinlades nån gång på eftermiddagen när man insåg att det var grymt skönt att vara hemma och kurera huvudvärken istället för att kurera den på krogen.

Märkte ni förresten att solen sken igår? det gjorde jag med, men valde att stanna hemma tills kvällen kom, då hörde Elin av sig och vi gled ut på en tretimmarspromenad i ett valaffischsmyckat Stockholm. Är det någon som röstar efter valaffischerna? eller är dom bara för dom redan frälsta?

Som sagt,
klamydiamåndag idag, så stanna hemma!

I år så är det val igen...

63816-26
Det kan väl knappast ha undgått nån! Stod och duschade precis (jora, Pastorn gör såna saker) och började nynna på en gammal KSMB låt, fp. En låt som skrev 1980 eller så när folkpartiet körde en minioritetsregering med Ola Ullsten som statsminister. Nåväl, den här sången då, skulle kunna passa idag med.  Visst, vi har en annan regering, det har gått 26 år.. men den känns  skrämmande aktuell fortfarande. Därför får den bli dagens låt nu såhär timmarna innan jag drar iväg för att hänga med The Sounds och Fattaru på en finlandsbåt.

KSMB förresten, ett av mina favoritband när jag var i mitten av tonåren, förmodligen mest för att revoltera mot föräldrarna. Från början hette dom Skärholmens Punkensemble, men bytte sedemera namn till KSMB. Som sägs stå för Kurt Sunes med Berit.

KSMB - fp
I år så e det val igen
å allt e som det ska
För i Folkpartiet Sverige
e vi alla lika bra

Jag står här vid min svarv
minuter känns som dar
och ut genom ett fönster
ser jag chefens Jaguar

Äta, jobba, sova, äta, jobba, sova
varje dag, hela veckan, hela långa livet ut

Den tråkiga tristessen
man väl har kommit in
är det svårt att ta sig ut
lika svårt som heroin

Vi sliter ju som drängar
för ut ur träsket sig ta
så måste man ha pengar
å det har inte jag

Äta, jobba, sova, äta, jobba, sova
varje dag, hela veckan, hela långa livet ut

Jag hör på min transistor
att livet kan va bra
Jag lär mig av Lars-Örjans
å sjunger Jippi Jippi Ja

Jag lever i ett ekorrhjul
som e verklighet
å det går om å omigen
å om å om å omigen

Pröva nu att byta ut folkpartiet mot socialdemokratins, transistor mot MP3 spelare och Lars Örjans mot valfritt favoritband! Visst funkar det!

Sådärja, Pastorn gav en politisk vinkel i bloggen en vanlig fredag. Sån är han!

Tur!

Alltså så grymt djävla kul! "Råkade" surfa in på min jobbmail idag och såg att jag kunde vinna en kryssning med Cinderella i morgon om jag bara drog iväg ett mail. Sagt och gjort, ett mail skickades iväg. Fattaru och The Sounds ska tydligen spela på båten så det kändes lite festligt att åka. Och så går man och vinner! Desstuom verkar det ingå någon form av VIP pass. Undrar vad det är!  Revend har vunnit en kryssning för två! Klockrent! Så nu lutar det åt att jag tar med mig TP för ett röjigt dygn på böljorna de blå!

Sånt händer i Pastorns liv! Rapport kommer på lördag hur det var!


Sent så vaknar syndaren...

63816-25


Det är Tisdag och först nu anser jag mig ha så mycket kött på benen att jag kan sammanfatta helgen. Helt otroligt. Lammet och Tengin bjöd på 49 årsfest i lördags kväll hemma i lammets södervåning! Det var snittar över hela köket, fördrink upp i halsen och soffan full med snygga lammkotletter när jag och Tex gled in. Upphör aldrig att förvåna mig att lammet BARA har snygga kompisar. Hur gör hon? Det enda jag kunde önska vore att jag var mer uppmärksam. Jag kommer inte ihåg namn! Vi gled in där och i stort sett alla lammets kompisar hävdar glatt att vi träffats förut! Vilket förmodligen är sant. Hur gör man då för att få dom att presentera sig? Nu blir det istället en kram och ett "allt bra med dig" vilket det ju försåss alltid är.

Jag och Tex lämnade över våra presenter och två gigantiska födelsedagskort (i A3 format) som vi med gemensam ansträngning fått ihop! Kortet går att beskåda här ovan. Och varför lammet sjunger Atlanteön får ni fråga henne om. Länk till hennes blogg finns till höger på sidan! Att Tengin tror han är El Mariachi med en rosa ukulele känns på nåt sätt helt naturligt.

Nåväl, efter ett tag dök även Tengins polare upp, mycket långa hår på den samlingen, en kille såg ut som han var med i Hives, en annan kille såg ut som om han var med i Miami Vice (TV serien, inte filmen) men de flesta såg helt normala ut. De normala har jag träffat förut. Kan det vara så att jag har vant mig? :-) Det dansades, sjöngs och dracks rätt så duktigt. Tengin fick en liten hink, whisky, cola och redbull så helt plötsligt blev det en bucket som han gick omkring och delade med alla och envar. Som den trogna kompisen jag är så förevigade jag alla som drack med Tengins digitalkamera. Bilder från kalaset hittar ni 
här. På sidan tre börjar det drickas hink... Farligt farligt, men himla skoj, bland annat fick vi Lammets mjukisdjur rejält på lyset!

Eftersom det var strax över 30 glada på festen var det inte helt otippat så att vi splitrades upp något under kvällen, vi var åtminstone ett tiotal som landade på Sturehof framåt halvett, och därefter runt sju stycken som landade på soap bar.. innan de flesta fick nog och drog hem. Jag tog mig dock förbi blue moon bar på vägen hem, och gick in och stod med en öl i baren innan jag försvann hemåt...

Söndagen flöt som bakissöndagar gör och igår var jag iväg på en intervju på socialstyrelsen (anställningsintervju alltså) som kändes helt okej. Är lite rädd bara för att om jag får jobbet har jag blivit inkvoterad, av 28 personer på informationsavdelningen är 4 män... Snacka om sned könsfördelning!

Nu ska jag ut och ta en promenad innan jag hugger tänderna i dagens viktigaste uppgift, trimma till ett ansökningsbrev! Dagens näst viktigaste är att hjälpa min granne Samuel (tillika bartender på Solidaritet) att sätta upp hans nya 42 tummare på väggen. Man måste vårda sina kontakter! Får väl hålla tummarna bara för att TVn inte ramlar ner sen...



Ouff, snacka om Barre!

Var som sagt ute en sväng i saltsjöbaden och kollade in barren morsan bodde i tills hon fyllde 15. Grymt vilken kåk, eller mindre slott kanske man skulle säga. Villa i italiensk stil, cirka 400 kvadrat, massa balkonger, 100 meter från havet med en väg mellan huset och fjärden. Hur läckert som helst. Dock kan man fråga sig varför jag bara hade typ 12 k vadrat i mitt rum när jag var liten, morsans flickrum var typ 30 kvadrat. Orättvist!
Föreslog för farsan att han skulle försöka visa våningen på luntmakargatan där han växte upp. Gissar att folk boende i vasastan inte alls är lika sugna på gäster som saltsjöbadare.

Tog en fika på Espresson house med Magnus och hans son Noel (snart 2) när jag kom in till stan. Magnus har insett hur kul det här med barn är så han har bestämt sig för att skaffa en till. Leverans i februari. Och här sitter jag och klagar på att jag har 3 veckors leverans på en ny laptop. Fan vilken tid det verkar ta med barn.

Efter fikat cruisade vi ner på strandvägen för att kolla in nåt som kallades "Bilmässa" vilket nog får sägas vara en sanning med modifikation. Ett gäng mopedbilar, (vem pyntar 130 000 för nåt som går i 50?) lite fordar, landrovers, jaguarer, nån japansk bil och två bilstereoentusiaster som försökte bräcka varandra i billjud, eller oväsen, eller hur det nu var. Till och med Noel blev besviken.

Ikväll är det fest! Lammet och Tengin firar 49 årsdag (ni får räkna ut själva vem som fyller vad). Grymt avis blir man, jag vill också ha 49 årsfest.. funderar på om jag ska ha fest ihop med en 15 åring nästa gång jag fyller år...

i huvet på toyota #65

Vad sjutton tänker Toyota på? Dom gillar Roger, som var sämst på 60 meter i skolan... Och det är Toyotas 65e tanke! Har toyota 64 andra tankar om andra personer? Eller ännu fler? och när kommer vi höra om dom tankarna?

jag blev nyfiken, vad menar Toyota med att Roger kör som en biljtuv så jag surfade in på Toyotas hemsida för att se om Toyota tänkt fler tankar. Det hade inte Toyota, Toyota har inte ens tänkt på Roger om man ska tro Toyotas hemsida. Den filmen finns inte att hitta där! Kolla själv!
http://www.toyota.se/experience/multimedia/reklamfilmer.asp MIn slutsats är att det nån med för mycket pengar över som kör en rövare och gör små reklamfilmer för Toyota.. Roger kanske? Eller Rogers fru? Som lär va bra trött på att Roger har så bråttom jämt. Fast förmodligen är det väl Roger, för Toyota gillar ju Roger. Roger har också en hemsida, http://www.roger.se/.

Gymfunderingar - gym alltså, inte gyn...

Har precis varit och tränat, lika bra att använda träningskortet när man har ett va? Det dyker upp en hel del konstiga människor på gym. Även på Friskis och svettis där jag går (grå tjänsteman som jag är.) Efter att ha tillbringat nån timme eller så en fredagkväll ställer jag mig två frågor innan jag kryper till kojs utmattad.

Vad är grejen med att stöna högt? Är det parningssäsong? Löper hannarna (för det är nästan bara hannar som stönar på gym) har dom ont? Varför inte dra bort lite om det är så enkelt att det är så tungt. Eller rätt och slätt. Håll käft. Jag tror att stönarna stönar för att bevisa för alla andra hannar runtomkring att här är minsann en hanne som kan lyfta riktigt mycket!

Vad är grejen med att gå omkring mellan maskinerna mellan repetionerna? Varför inte stå, sitta, ligga kvar vid sin maskin nån minut innan man hugger i med nästa rep? Rep=repetition på gymspråk). Jag blir sjukt nervös när ett gäng bistra hannar strosar till synes planlöst omkring i gymmet. Det är ungefär som folk som glider omkring med ytterkläder på krogen när det är vinter. Det är nåt som är fel!

Förövrigt har dan vart skön! Jag har cruisat ut till IKEA och konstaterat att den vägghyllan jag vill ha under min nya TV inte kommer in på lagret förrän vecka 37 (samma vecka som min nya laptop kommer). Får se om det blir den då, eller om jag hittar nåt annat passande nån annanstans! Det kan man aldrig så noga veta. Sen har jag lånat ut riskokaren till syrran och hennes familj som är i stan över helgen.

Helgen förresten, kommer bli en riktig familjehelg, imorgon vill morsan att vi åker ut till saltsjöbaden och kollar på hennes uppväxtkvarter (här är stenen jag lekte på, här är kastanjeträdet som fällde kastanjer på hösten, här är  badplatsen vi badade vid och så vidare). Säger man förresten kvarter om villaområden med villor modell större? Tveksamt va? Sen ska jag träffa Magnus och Noel på eftermiddan och fika lite innan jag drar ut till en av mina systrar ute i Länna och grillar innan det blir födelsedagskalas för Tengin och lammet inne på söder. Fullsmäckad dag. Förstår ni varför jag inte går ut idag då?