Vänstern vänder!

I morse satt vänsterns partiledare Lars Ohly i SVTs morgonsoffa och propagerade för att vi skulle ha kvar värnpliktsförsvaret. Är det inte Vänstern som vela lägga ner försvaret hela efterkrigstiden? Vad sjutton är det som har hänt? För inte kan det väl vara så att Lasse och hans kamrater bara vill säga tvärtemot de borgerliga för att visa att dom finns? Ungefär som små barn? Nä så kan det ju inte vara ju!

Ordningen är återställd

Äntligen känner man igen de svenska atleterna! Borta är vinnarskallarna som på OS senast plockade hem medalj efter medalj. Nu är vi tillbaka där vi var på det Sven "eviga fyran" Nylanders tid. Efter Carolina Klufts guld i helgen har våra friidrottare funnit sig själva och radar upp placeringar likt skidlandslaget i världscupen. Fyra eller sämre ska man komma, annars får det va! :-)

Eller hur det nu är, synd att dom får åka hela vägen dit bort, ta några personliga rekord och sen åka hem med en fjärdeplatsmedalj runt halsen...

Nä just det, då får man ingen medalj, bara äran, men det är inte det sämsta ju!

:-D

fart också!

Kul också att vi fick upp båten strax över 20 knop! Mindre kul att det nånstans lär komma in lite lite lite vatten fortfarande. Lite trist på en båt, vattnet ska ju vara UTANFÖR båten, inte i.. nåväl.. dne har åkt från kungsängen till kungsholmen idag.. då ska den kunna åka lite till i sommar!

soft - det måste vara att vara ute på sjön i sin egen båt! J

DSC00662.JPG
soft - det måste vara att vara ute på sjön i sin egen båt! Just det! Vi läser 25 augusti i almanackan och tp och jag har äntligen fått snurr på båten! Just i skrivande stund är vi på väg in mot stan med guldklimpen!

Grävmaskinister! Samordna er!

Följande scenario utspelade sig i morse på Tranebergsbron i rusningstrafik. Från stan ut mot Bromma puttrar en grävmaskin med en svans av bilar efter sig i sakta mak över bron, och från Bromma in mot stan puttrar en grävmaskin över bron, även den med en svans av frustrerade bilister efter sig. Om det nu inte är så att de likt någon sunkig romantisk 80 talskomedi ska ha ett romantiskt rendez vous högst upp på bron hade de väl kunnat samordnat lite bättre!? Låt brommamaskinerna vara kvar i bromma och stadsmaskinerna vara kvar i stan!


Ännu en skön varm dag!

Grymt härliga sensommarkvällar det har blivit! Peppar peppar, men jag räknar med att det blir lika skönt ikväll som igårkväll.

Tänkte passa på och fylla på med lite info om vad som hänt på sistone i fordonsparken... båten, som köptes i höstas har fortfarnde inte hamnat i sjön, nu startar däremot motorn, vilket ju är bra, och båtplats finns, precis utanför huset hemma på kungsholmen, vilket är ännu bättre. Jag har köpt ny bil, blivit milömedveten och nybilsägare, mot slutet av september kvitterar jag ut en ny ford focus flexifuel i färgen "Tango". Ska bli grymt, farthålallare har den också vilket inte kan vara helt fel då jag stundtals har en något tung gasfot.
image121

Andra skojsiga saker som har hänt.... Mitt gamla telefonnummer från den gamla myndigheten har vandrat vidare och hamnat hos en nyanställd. I lördags natt fick hon både SMS och samtal som var till mig. Lite skoj kan man tycka, och hon gjorde helt rätt som inte gav ut mitt nya nummer, eller efternamn med för den delen.

Någon som vill köpa en lagom begagnad riskokare modell korean förresten? Den har gjort bra tjänst och rullat finfint de två åren jag haft den!


Eller så är han bara helt enkelt en kass skådis?

Reality check. Om de enda filmrollerna man kan få är i filmer man själv producerat så kanske man inte är en sån stabil skådis direkt. Eller vad sägs om Steven Segal? Hur nojjig kan man bli?


Mera Hot shots!

Vilken helg... jobb med båten i fredags blev istället 4 öl på flyt innan vi via middag hamnade på Medusa och därefter ganska så omgående på Golden hits. Sent omsider efter hamburgerstopp landade jag hemma i sängen, trött och full som få. Lördagen borde ägnats åt drömmar men istället hamnade jag med Pernilla och Jessica på Scandinavian Masters VIP avdelning och drack skumpa och käkade lunch på Fredrik Nilsmarks bekostnad. Vårt golfkunnande var i det närmaste noll men champagnen var ju god. Därefter direkt på kräftskiva hos Vickan ute på Lidingö. Grym fest, eftersom jag (tror att jag) hade värdinnan till bordet hölljag full på skumpa och snaps ett tacktal som jag inte alls kommer ihåg. Vid två var det taxifärd in mot stan, men istället för att stanna hemma på kungsholmen mötte TP och undertecknad upp TPs systrar. Eftersom jag ansåg mig för full för att dricka öl så drack jag shots. Vill du få en bartender att skratta beställ Hot shots! Finns dock någon form av gräns, efter två rundor sa bartendern att "Nu var det nog" och vi fick gå över till att dricka fishermans friendsshot istället.

Att jag överhuvudtaget vaknade i söndags är för mig en gåta. Men seg var jag.

Tisdag idag och det känns som jag först nu börjar kunna titta rakt fram, vilket firades med en cykeltur till jobbet i morse.

OKej.. och sen då?

http://www.kvp.se/nyheter/1.728761/hans-handikapp-hardrock

Helgen nalkas

Och jag börjar inse att lördagen kan bli tuff. Fick precis ett samtal från min polare Pernilla om hon fixat in ett gäng till nåt VIP event ute på scandinavian masters under dan. Lunch, vin och mingel fram till eftermiddagen nån gång. Därefter blir det ut till Lidingö för kräftskiva hos Vickan. Känner jag mig själv rätt kommer jag vara rätt så glad i hatten när jag skrider in på kräftskivan. Bättre glad i hatten än ledsen i dojjan som man säger!

Vad är det förresten som händer i Sverige? Sveriges radio P4 har för mig alltid varit att betrakta som sveriges officeiella dansbandsradio, går inte att lyssna i en halvtimme utan att höra minst tre identiska låtar innehållande hjärta och smärta. Nu läser jag i bladet att P4 slutat spela dansband, och den svenska dansbandseliten funderar på att dra stationen inför diskrimineringsombudsmannen! Hur sjukt är inte det?

Sista dan innan helgen nu, förhoppningsvis blir det lugnt ikväll.


Vidare på temat

läge för att relansera två gamla klassiker.. Elvis, och Nirvana.. i symbios!

30 år sen nu..

The king...

Som the king dog nerdrogad över ett fat med piller och gigantisk "Sub" på en av
gracelands toaletter. Jag drar självklart mitt strå till stacken genom att då och dra på mig Elvisbrillorna och dra av några godbitar... Vad gör du?

In och digga med er nu förresten! http://www.elvis.com/

Vissa ska inte ha pengar...

...exempelvis den snubbe i australien som nappade på ett nigeriabrev och sumpade 10 miljoner. Just det 10 MILJONER! Hur sjutton fick han tag i så mycket pengar? Om han är så himla blåst? Vart sjutton har killen befunnit sig de senaste 20 åren? Någonstans in the outbacks utan någon kontakt med omvärlden?

Läs mer här..

Bryta igenom en drömgräns...

Eller nåt,

jag cyklar till jobbet lite då och då. Till jobbet har det hitils alltid tagit 30 minuter, oavsett om det har känts som jag ligger i klungan i tour de france eller om känslar är fincykling på gotland. Idag bröts en barriär, 29 minuter imorse, och då kändes det ändå rätt så segt. Igårkväll när jag cyklade hem från jobbet (vid tio tiden efter att vart ute och jobbat med båten) tog det bara 26 minuter mot i vanliga fall 28 för en hemcykling.

Härligt härligt! Kommer jag komma ner under 25 minuter tro innan jag slutar jonna för året?

Är förövrigt grymt sugen på att uppdatera min bilpark, byta ut riskokaren mot en fräsch, tysk miljöbil...

Äntligen en skybar värd namnet

Blir det en skybar värd namnet i stan! Ryktet säger att det 100 meter upp i gamla skatteskrapan på söder ska bli en skybar framåt jul!

http://www.alltomstockholm.se/Artikel.aspx?bid=1133287&ct=9&kid=1

Uppgraderad datorpark

Efter att ha varit utan burk hemma i snart fyra veckor så fick jag äntligen tillbaks min bärbara i fredags. Lite märkligt är att jag, när jag hämtade ut den, frågade om det var samma burk, och om jag skulle vara tvungen att installera om några program. Killen i serviceluckan på computercity i barkarby hävdade glatt att det var samma dator, och att allt skulle vara fix och färdigt, precis som när jag köpte den i september förra året. Killen kan dock aldrig ha köpt en dator, allt utom operativsystemet var jag tvungen att installera när burken var ny.

Operativsystem ja, om det jag nu skriver på är samma burk som jag lämnade in för fyra veckor sen så kommer jag bli religiös. Numera har jag Vista istället för XP, jag har dubbelt så mycket ramminne, och istället för 2x100 gbs hårdisk har jag 2x160. Dessutom är burken tillverkad vecka 4 2007 enligt serienumret. Men jag klagar inte. Har ju fått en ny burk. Enda frågan är väl varför jag inte fick den direkt när jag lämnade in den?

Och apropå Windows Vista (och nu hoppas jag att Magnus läser det här). Hur kommer det sig att jag inte kan köra msn Live messenger? Enligt nån sida på nätet så är det kombinationen Vista, Messenger och Bredbandsbolaget som strular till det. Mycket märkligt. Enligt felsökningen så saknas det ett antal DLL filer. Hur de nu kan saknas. Nåväl, jag kör aMSN sålänge tills problemet är åtgärdat. En annan märklig Microsoftgrej hände imorse, fick en live update via Microsoft, men den gick inte att installera utan skivan med windows vista. Eftersom operativsystemet nästan alltid är förinstallerat när man köper burken har jag ingen skiva. Vilken värld lever microsoft i?

Förövrigt känns det som att Vista är grymt fullt med buggar. Hade någon annan tillverkar släppt en produkt med så här många barnsjukdomar (och då har ändå Vista funnits i snart ett år) hade dom fått slå igen butiken.