Där happypriser verkligen betyder happypriser!

63816-66


Kolla in det inringade området på bilden. Visst sjutton står det Carlsberg och 4 (FYRA!) shots för 79 (SJUTTIONIO) spänn! Det är så billigt så man nästan får gå in med rånarluva för sjutton! Hur länge har de happy hour? Hinner jag till apoteket för att köpa Treo sen? Bilden togs vid halvfyratiden idag, på eftermiddan.. på kungsgatan... Vi ses där!

konfunderat stod jag och tittade på den här i typ två minuter i...

DSC00213
konfunderat stod jag och tittade på den här i typ två minuter idag. Vad är grejen? Bilden, och texten är uppochner! Snacka om att få skallverk! Ge mig en TREO nu!

Jag tar inte till mig nyheter!

Slängde in en ny photoshop CS på burken igår, när jag satt och jobbade med den idag insåg jag att den gamla hederliga photoshop 5.5an från 2000 som jag har en hylla är bra mycket smidigare att arbeta med. Känns lite läskigt. Jag tar inte till mig nyheterna! Fruktansvärt! Ändå har jag haft senaste Photoshop CS på jobbet..


Att bygga ett ståbord

Satt hemma hos TP igår och spånade lite på en affärside vi har ihop. Kan nog bli bra. Eftersom TP är teknikern av oss så fick jag lite sköna, mjuka, mer designinriktade med mig hem som jag stått och hållt på med idag. Stått? Javisst, blev så himla jobbigt att sitta i soffan och hänga över laptopen så jag la burken på soffan, som i sin tur står på scenen hemma, perfekt arbetshöjd när man står upp. Grymt skönt.

Annars har det senaste dygnet varit bra mer intensivt än måndagen. Igårkväll svängde jag förbi biltema innan jag landade hos syrran i Länna för att lämna min gamla dator och käka lite middag. Sen hem, lämna bilen innan TP hämtade mig för tre timmars spån och jobb igårkväll. Hem och stup i sängen. Idag började jag dan med en riktig grötfrukost, sjukt länge sen jag åt gröt, gröt är gott. Därefter en promenad runt kungsholmen innan jag satte mig hemma och jobbade några timmar. Under eftermiddagen svängde jag ut till Ulvsunda och handlade lite innan det nu har blivit några timmar till framför datorn.

När jag var ute i Ulvsunda ringde Manpower som skickade mig på en intervju förra veckan. Kunden hade ändrat sig och lagt mer tonvikt på teknisk kompetens. Skumt. Nåväl, förra stället dom skickade mig till fick anställningsstopp. Jag kanske inte ska ha nåt jobb? hmm.

I morgon blir det fullt upp igen, träffa karriärcoachen vid halvtvå, ska försöka få ihop en lunch med en gammal kollega eller två dessförinnan och kanske gå och träna efter. På kvällen ska jag sen träffa mina gamla kollegor från min Compaqtid nån gång i slutet av 90-talet. Tror inte jag kommer känna igen en enda, jo kanske Björn då som vidarbefodra mailet till mig. Vi får se hur det blir! Snart är det helg!

Riktigt slö dag!

Jag kan ärligt talat säga att jag inte gjort nånting idag. Okej, har fixat försäkring på båten, men annars har jag verkligen legat på sparlåga! Vilken skön måndag! jag vill inte börja jobba igen!

Man kan ju ursäkta sig med att det precis vart helg, och jag tog ut mig helt då. Men det skulle vara en lögn det med! Visst lördagen tillbringades med båten, och till kvällen gled jag över till Anneli för ett glas vin innan Tex hämtade upp oss i något som torde vara att betrakta som världens största bil typ. En GMC Yukon XL. Ut till Annika i förorten i någon timme innan vi drog in till stan igen. Anneli och jag hamnade på Soap bar, dit hittade såväl Tex som Maria efter ett tag.

På söndagen mötte jag Tex och Tengin på Room innan vi gled runt i det enorma fordonet igen. Ut till Lisa på Udden för lite brunch innan kosa styrdes tillbaka mot soffan.

och så idag. Totalt overksam, förutom då att jag har styrelsemöte i förenignen nu. Skönt att få nåt gjort idag.

Fredagsrunda

Drajja på anglais
Man kan ju anta att det inte är oliver som är den trånga sektorn när de gör Drajjor på hotel Anglais! Sjukt många gigantiska genmodiferiade små oljebärande frukter i den här! Hur många oliver är det? Vem vet, du kanske kan vinna en drajja om du gissar rätt!

Det blev en riktig liten krogrunda igår efter att jag debriefats på jobbet.
Först en sväng för att käka på STHLM kaffe med mjölk tillsammans med Elin. En pastasallad med pesto och parmaskinka visade sig vara varm spagetti med tomatsås och en skiva parma på. Inte direkt salladslikt. Det påpekades för personalen, som verkade helt oförstående. Då kom ägaren springande, tittade på maten och sa, det där har vi inte ens på menyn. Haha, man kan ju undra om fredagen börjat tidigt i köket?

Kollegan Peter slöt upp en kortis och vi drog bort till Mango på Sveavägen där vi mötte upp före detta kollegan Hilda. Dock inte Peter som skulle träffa lite kompisar på annan bar. Två öl på Mango sen ner till hotell anglais (Elin ville ha ett glas rött och rödtjutet  på Mango är inte högkvalitativt enligt henne). På vägen ner mot stureplan gick vi förbi johannesgatan där Elin precis köpt 50 sköna kvadrat med inflyttning om två veckor. Där kan vi prata om centralt läge!

På Anglais dracks det INTE drajjor, inte av oss åtminstone. Där anslöt även Slider, Sliderinnan och Jonas. Slider känner många välkammade killar som också dök upp och hälsade. Slider kör budgetmånad, så när Peter hade återanslutit till truppen drog vi uppför sturegatan för några stora (och små) kalla på Galna kusen där Elins söta väninna Malin befann sig med några kollegor. Sagt och gjort, öl  och shots slank ner där innan Peter, Malin, undertecknad och Elin gled in på hotellet.

Hotellet hade nåt sin after work peak för kvällen så det blev bara en öl där innan vi tog våra pinaler och tog en bulle till Storstad. Gänget var rätt trötta så där avvek först Elin sen Peter. Och när sen undertecknad tänkte bege sig dök Slider och Sliderinnan upp igen som små gubbar (Eller en gubbe och en gumma) i lådan.

Det hjälpte dock inte, utan det sattes punkt för kvällen där. Kul från kvällen dock att de tappra fotograferna från sthlmfinest lyckades med konststycket att knäppa oss både på
Hotellet och Storstad!

Att sammanfatta en vecka

Redan fredag! Veckan bara flög förbi. Har haft en rätt skön vecka. På vägen hem från karriärcoachen i tisdags kryssade jag runt lite i antikvariat för att lSlider och Susannaeta böcker om plywoodbåtvård. Det finns förmodligen en mängd plywoodbåtar i det här landet. Men inte en endaste har brytt sig om att skriva om hur man sköter dom. Plast och trä finns det hyllmeter om. Märkligt, kanske MarinPlywooden är underhållsfri.

Eftersom sökandet var lönlöst började det suga i sällskapstarmen, varpå jag ringde Slider. Och mycket rikigt, Slider var inte nödbedd, han hade redan planerat in en liten ölning med kollegorna Susanna och Björn! Sagt och gjort, jag styrde kosan mot jobbet för att möta upp Slider. Då ringer Elin, också sugen på att hitta på nåt! Så i gemensam tropp går vi drottninggatan för en öl på ett onämnbart ställe.

Några timmar, och kannor, öl senare så begav sig var och en hem till sitt efter en trevlig kväll.

I onsdags blev det en riktig tjejkompisdag, efter att ha käkat lunch med Cathy träffade jag Anneli på kvällen för att käka en bit mat se en rulle, dricka vin och snacka skit. Det blev en rätt skön rulle,
16 blocks med Bruce Willis och Mos Def. Mos Defs karaktär påminde en hel del om Tex! Och då inte bara för att Mos är artist och Tex gärna vill bli, utan hela hans approach (förutom att han är färgad då) VAR Tex! Se filmen så förstår ni vad jag menar, åtminstone om ni känner Texemeistern!

Om nån timme ska jag ha debriefing på mitt gamla jobb. Låter som man precis kommit hem från Irak, nu ska jag debrieafas så jag förhoppningsvis får prata av mig. Och på det viset slippa Posttraumatiska stressyndrom. Får se om det blir nån öl eller två med de gamla kollegorna sen. Får inte bli för sent, måste ut till båten tidigt imorgon!




Reflektioner!

Man har ändå ett gäng sköna, bilfixerade polare. TP och jag köper en båt för en billig penning och får en bil på köpet. Direkt är Magnus och Jonathan på bilen! haha det är ju båten som är det primära inköpsobjektet. Fast å andra sidan så vet jag att varken Magnus eller Jonathan har en liten fyrhjulsdriven leksak till nästa sommar! Sist jag hörde nåt hade dom ingen båt heller! Att bilen är risig och ser ut som något från åttiotalet gör liksom ingenting. Den har redan gjort det viktigaste, nämligen bogserat båten till sin vinterhamn.

Underbara fredhäll däremot vill direkt bygga koja på båten! Självklart finns det möjlighet för dig att bygga en liten koja! Vill du att vi ska förbereda ett krypin redan i vinter när vi går igenom den? Det finns ett litet utrymme under durken där du säkert kan få plats!

Var en runt en sväng igår och kollad i båttillbehörsbutiker, nu sjutton ska det bli slipa, lacka och mecka av i vinter!


Nu ännu bättre! Med BÅT!

63816-62
Underverket har anlänt! TPs och min Skarpö cabin cruiser! Här är den! Den kommer kräva en del omsorg under vintern, slipning, måling, lackning, klä om dynorna, fixa kapellet, installera kylskåp och stereo.... Men sen, sen kommer den att vara en riktig partybåt!

Tanken var att vi skulle dra i båten ute på färingsö och sen tuffa över till stäket där vi tänkte dra upp den. Men då Tex som blivit kontrakterad som chaufför lät hyffsat sliten i morse när jag ringde och väckte han så bytte vi snabbt plan.

TP fick köra bilen som vi fick med båten och jag efter i riskokaren. Släpet som ingick var inte helt anpassat för båten. Det såg lite lustigt ut med en något överdimensionerad båt  på släpet. Det kanske var tur då att släpet inte var registrerat, så vi inte lockades att köra 80 med båten därbak. Trist om den hade vält redan innan vi fått den i sjön om man säger så!

Och just det ja, vi fick en bil med på köpet också. En Suzuki Vitara jeep från 1989. Bara 15000 mil på mätaren men det måste varit 15 000 tuffa mil! Under den 3 timmar långa färden från Färingsö till Kungsängen hann vi konstatera att 1. kopplingen snart kommer dö 2. den läcker soppa och 3. Ingen vet hur man skjuter tillbaks framsätet i en vitara. Tur att det var TP som fick krypa ihop där och inte jag!

63816-61
Bil båt och kärra, mina nya leksaker


Vad är grejen med Max?

Efter att varit ute och tittat på uppläggningsplatsen för den båt vi hoppas ska bli vår i morgon så svängde TP och jag in på Max i barkarby för en middagsburgare.
 
Vad är grejen med Max? Det är verkligen norrländskt där! De har tagit bort snabb ur snabbmat! De har verkligen en norrländsk touch på sig. Det SKA ta lång tid tydligen.
Om du aldrig har varit på en Max ( i förorten) så funkar det så här. Du står i en liten kö och säger till en människa vad du vill ha. Sen får du stå och vänta (länge) på att nån ropar "nästa" och det faktiskt är din tur.Då får du gå fram till kassan, få din mat, och betala.
 Bakom disken idag stod det sjukt mycket folk. Men ingen verkar jobba - eller le - mot kunderna åtminstone. När det väl blir vår tur och vi får våra burgare så är dom kalla! Hallå, är inte tanken att dom ska vara varma när man får dom? Faktum är att min burgare var kallare än dom jag tar med hem från stan när jag är fyllehungrig en sen lördagsnatt! Före oss i kön, från beställningsmoment till betalningsmoment var det en person! EN person alltså! Och burgarna sägs göras när jag beställer dom.. men hur länge har bröd och kött legat framme tro?

Nåväl, i morgon vid den här tiden vet jag om jag är båtägare, eller om vi sjunker med båten när vi testkör den! Rapport kommer, om jag överlever!

Båtkåt?

Jag och min polare TP går i båtköpartankar. Eller snarare bil och båtköpartankar. Vi var långt ute på mälaröarna i tisdags kväll och kollade in en 6.10 meter lång Saltö kabinbåt byggd i plyfa nån gång i början på 70 talet. Det fina i kråksången är att vi får med både en bil (Suzuki jeep) och en bromsad kärra! Det sjuka är priset, när vi kollade på båten så prutade säljaren ner 4000 på ett bräde, så vi får båt, bil, och vagn för 35 000! Galet bra pris. TP är övertygad om att killen har snott allt och att vi kommer få antingen polisen eller nån annan efter oss. Jag väljer dock att vara lite mer godtrogen. Killen vill bli av med prylarna ju! Vi gör han en tjänst! Han får pengar, och vi får två roliga leksaker till nästa sommar!

På lördag ska vi åka och hämta grejerna (och betala) förhoppningsvis kan vi ha grottat lite innan dess huruvida båten antingen har hamnat i säljarens händer på skum väg, eller kommer sjunka som en sten när vi sjösätter den! Rapport kommer!

I vilket fall som helst så kan jag lätt se mig byta ut kryssningar med cinderella med kryssningar med vår nya partybåt istället! För en partybåt kommer det att bli! Den saken är säker.

Mediekåt?

Mina vänner Tex och Lammet har en fight om vem av de två som är mest tongivande personligheten i mediesverige. Lammet ståtar med bilder i Aftonbladet.se Klick.se stureplan och så vidare medan Tex försöker kontra med att han suttit bakom en kompis och råkat hamna på film när kompisen blev intervjuvad på dn webbTV. Jag vill en gång för alla döda debatten med att ha blivit intervjuvad i en av Sveriges största landsortstidningar. Östgötacorren. som jag och min polare TP hamnade i när vi cyklade till Halmstad för några år sen.

En liten brasklapp bara, det dracks en hel del vin under middagen (som vi blev bjudna på under intervjun) och hälften av det jag säger sa nog TP och tvärtom... Och avslutningsraden, TP kanske kan förklara den vid tillfälle!


Vem driver med vem?

Har precis kollat in del två av being peder flogstrand på bubblare.se. Driver han med oss? Eller är det nån som driver med honom? Han sitter och fikar med några av sina polare (tjejer såklart) dom går i tvåan respektive trean på gymnasiet! haha hur gammal är Peder? I min ålder minst, 33! Och jag tycker jag har unga polare när dom är i 25 årsåldern! Kolla själv här!


Hattparad!

63816-60
Förutom att Sabina saknas på bilden här bredvid så är det en komplett samling hattbärare som var hemma hos mig och festade igår. Förutom jag så dök även Maria, Sara, Miko och Tengin upp för alldeles för mycket kröka innan vi drog ner på stan (utan hattar).

Tengin dök upp först och förlorade två raka i luffarschack, vad är det med den killen? Han vill lira luffarschack, och jag slår honom, säkert som Amen i kyrkan (okej, han vinner i genomsnitt hälften så många som mig). Eftersom luffarschack är en alldeles utmärkt sport att blanda med sprit så blev vi rätt i gasen.

Som vanligt blev det galet då vi drog ner mot stan framåt småtimmarna och gjorde Soap bar osäkert.. Där mötte vi Tex polare Hanna, Carro och Annika med kompisar. Tex däremot var hemma och kurerade sig efter en alldeles för sen fredagsnatt.

När soap stängde hamnade jag på en efterfest med två kompisar (?) till Hanna och Carro nånstans på fleminggatan. Killen som bodde där bjöd på jugoslaviskt hembränt och alldeles för starka drinkar. Eftersom lyan såg ut som nåt en pensionär möblerat en i förort långt bort så gjorde jag mitt bästa för att supa lyan snygg. När det inte funkade så bestämde jag mig för att tyst och försiktigt smyga ut och hemåt. Skönt med efterfest på krypavstånd hem!

kändisspotting i förorten

Konstaterade torrt ute på båtmässan att det inte var många av dom vidunder som var uppställda där som jag skulle få in i karlbergskanalen! Vilka feta båtar det finns!

Parkeringen var full, när vi väl hittat en plats och skulle betala så stod gamla fotbollsproffset ( Göteborg, Milan, Manchester United och Djurgården) Jesper Blomqvist bakom oss. Jo tänkte vi, han lär ju ha råd att köpa båt. Döm då om vår förvåning när han gled in på Matmässan som var bredvid. Opps, kanske läge för en ny fotbollskrog i stockholm? Vart ska vi festa ikväll? Hos brolin eller blomqvist?

Mässan gicks igenom på nån timme eller två och därefter drog vi ut till Kungens kurva och stans tyska elektroniktempel, Mediamarkt! Vem står där om inte Adam Alsing och tittar på digitalkameror! Sånt värmer, han hade till och med fått in sin inte helt oansenliga kroppshydda bakom en av hjälpdiskarna för att få VIP service!

se där, och så finns det de som säger att kändisar bara hänger i innersstan!

och apropå innerstan, lär bli fest ikväll, RhodosSara är hemma från lund så ryktet säger att hon kommer förbi här med en eller två kompisar för lite förfest. Tengin kommer självklart lysa med sin närvaro och Tex lär vara svår att hålla borta från festen också!


Nykter, båtar och skrapade rutor

Har ni nånsin varit med om känslan att vakna upp en lördag och känna er helt krya? Tog en fetinglugn fredagskväll igår ihop med Russel Crowe och Master and Commander, och skulle ha somnat redan strax efter tolv  om det inte vore för att Tengin ringde. Han befann sig på vift uppe i uppsala och ville ha sällskap via telefon medan han irrade mot den säng som han fått sig tilldelad.

Nåväl, nu fick john blund komma tillbaks lite senare, vilket inte gjorde så jättemycket! Vaknade vid tio i morse och mådde kanon! Så idag blir det en tur ut till båtmässan med TP. Lär väl inte bli nån båt därifrån som hamnar nere vid bryggan men det är alltid kul att titta.

TP förresten, han är grymt lack över att en isskrapa han köpt på biltema har skrapat upp rutan på hans splitter nya pimpcittra. Woops. Jag gissar i och för sig på handhavandefel... jag har en likadan isskrapa och inte har jag några rutor.. Annat än möjligtvis dom som sitter default på en 5 år gammal riskokare!


åsnekött på krogen!?

om du känner för något segt
Om ni liksom jag undrat över vart de 15 ton åsnekött som importeras till Sverige varje år hamnar så tror jag att jag har lösningen på spåret nu.

På väg hem från att ha träffat karriärcoachen och tränat så började det kurra lite i magen. Då jag kände mig extra östersländsk idag slank jag in på Hokkaido Sushi bar på sankt eriksgatan för en Yakiniku. Lokalen var tom, sånär på tre kunder och fyra i personalen som snackade glatt på japanska bakom disken. Jag beställer min mat, tar lite Misosoppa, lutar mig tillbaks och känner mig redo för en kulinarisk läckerhet. Normalt brukar yakinikun komma fram ungefär samtidigt som man har ätit upp sin soppa. Så dock ej denna gång. Efter att ha ätit soppan, läst lite i en punkt.SE jag fått på gatan, och läst lite mer i tidningen, och läst ut tidningen frågade jag personalen vart min Yakiniku tog vägen. Oj, den hade dom glömt (jag var då enda kunden i lokalen, trodde dom att jag var där för att käka soppa bara?)

Efter nån minut fick jag ut den på bordet. En liten tallrik (Den äl extla stol, bel sa hemskt mycket om ulsekt, som damen som levererade den sa) med en liten hög slamsor på. Yakiniku ska egentligen innehålla mör entrecote och smaka ljuvligt. Kocken (?) på Hokkaido hade lyckats få ner smaken till ett minimum och segheten till ett maximum. Åsnekött kanske?

Nu är det mycket möjligt att detta var ett olycksfall i arbetet, eller att just yakinku inte är kockens starka sida, även om jag betvivlar detta. Någon som vågar gå dit och prova?

63816-59

clownsäsongen har tydligen börjat!

DSC00161
Så varning alla barn, det här paret sågs på hötorget nyss. Vad är det roliga med clowner? Målade lirare som klantar sig i en cirkusmanege. Urtrist, dessutom är jag rädd för dom.

Är det alltid du som blir festens DJ?

Och tycker att det är grymt jobbigt att det blir tyst mellan låtarna? Varför inte skaffa en DJ mixer vettja! Har en över som jag vill bli av med! Kolla på blocket. Perfekt om man vill mixa ihop två olika ljudkällor! Vad väntar du på!

63816-56

Festhets

Det börjar lacka mot fars dag! Nåt att fira? Ingen aning, min farsa är på Mallorca med morsan så dom får väl fira det ihop. Men ni vet vad som kommer efter fars dag? Jo julhetsen, och julhandeln! Jora, för i år kommer det bli jul igen, den 24 december. Och sen nyår. Nästa hets, eller den hetsen kanske egentligen är innan jul? Nyårsfesten. Vart ska vi vara? Hur ska vi vara? Vad ska vi ha på oss?

Förra året överlät jag åt min kompis Robban att fixa en schysst fest hemma i lyan på Östermalm. När jag några dagar innan nyår ringer honom från fjällen för att kolla av allt har han fixat fest i Bandhagen! Med bara killar! Behöver jag säga att jag hoppade av den? Tur då att Tex hade span på en fest i en industrilokal vid telefonplan med fri sprit. Den blev mycket blöt, och förmodligen lyckad.

Så vad lärde jag mig av det? Det blir aldrig som man tänkt sig?

Tror förresten att mitt och M´s dejtande håller på att rinna ut i sanden. Och för ovanlighetens skull är det inet jag som håller i spaden. Känns lite skumt. Tur då att jag inte hängt upp hela livet på henne. Hade blitt lite jobbigt.

Kom på en grej från Dusseldorf, i lördagskväll råkade vi på en möhippa jag och TP. Alla hade fina, glittriga halsdukar eller slipsar på sig. Så jag bytte bort halsduken jag har på den här
bilden mot brudens svartglittriga halsduk. Kanske kan ha min nya halsduk istället för M?  


reflektioner

T'änkte jag skulle runda av dusseldorfresan med några glimtar och reflektioner från resan.

Varför har tyskarna överlag fel storlek på jeansen? Tjejjeans ska sitta tajt om baken för sjutton! Inte med häng! Om de nu inte har speglar i tyska omklädningsrum, kan de inte ta med sig en väninna som kan hjälpa till vid inköpet! Jeansen sitter som om de vore köpta på postorder!

I tyskland sitter det ofta en liten dam (eller snubbe) vid toaletterna. Det är toalettstäderskan. Men vad är brukligt att betala? Det står aldrig i några guideböcker. Vi prövade med allt mellan 2 euro och ingenting, och de var lika glada hela tiden. Förövrigt är det världens skönaste sätt att ta kontakt med folk på. När du k,ommer ut från toaletten så glider du fram till en trevllig tjej och frågar "what´s the thing with the lady in there? what is customary to pay her? Och du har en riktigt bra icebreaker!

Och apropå toaletter, på flygplan kallar man toaletter för Lavatory. Varför då? Det är dessutom alltid nödvändigt att berätta att det här är en rökfri flight. Och rökning är förbjuden överallt i flygplanet ÄVEN på toaletterna. Är inte dom en del av planet? Och om det är rökfritt där, varför då ha askfat därinne?

För er rökare förresten, tipset är att köra ner huvet i toalettstolen (på planet, inte hemma) och röka därenere. Tack gud för att man inte är rökare.

Och prata om rökare, TP, min reskamrat snusar (bara till fest enligt sig själv) han hade med sig en (1) dosa ner. För fyra dagars festande! Den tog slut andra dan. Sen var han tvungen att börja kröka. Tills han kom på att han kunde gå över på Nicorette. Tyvärr så kom han inte på det på fredagen eller lördagen när apoteken var öppna. Utan på söndagen. Vi fick leta runt halva dusseldorf för att hitta ett av de två söndagsöppna apoteken.

Söndagar i Tyskland ja, alla affärer är stängda då. Helt sjukt. Hajjar dom inte att det är då man har tid att shoppa? Det är nåt katolskt som lever kvar. Yrkestrafik är inte heller tillåtet på söndagar.

En nackdel med en sån här resa är att kroppen är helt slut efteråt. Hade tänkt gå att träna igår efter att jag vart på anställningsintervju. Men kroppen sa ifrån, grymt skönt då att jag orkade smita iväg idag och träna lite.

snart är det helg igen.. utgång?



Låta bilder tala!

Tänkte göra det lätt för mig! kolla in mina bilder från Dusseldorf här! Är ni nyfikna över nåt så va inga främlingar! Fråga!


Livet i en påse

Livet i en påse
Från och med min hemresedag från Dusselorf är man ombedd att packa ner sina handbagagevätskor i en liten (max en liter stor) påse som dessutom ska vara återförslutningsbar. Eftersom jag ogillar att vänta på min packning bland hysteriska resenärer vid valiumdopade bagageband väljer jag att resa lätt. Tur att jag inte förköpt mig på sprit som brukligt är när jag är utomlands. De största behållarna vätskor man får man ha med sig ombord på planet är 1dl! Jag fick tillochmed dumpa min 1,25 dl stora linsvätska! Galet! Snacka om att det här måste öppna upp för en helt ny business! Sälja grejer i pygmeförpackningar.

Kul var det dock att sitta bakis på Dusseldorfs flygplats och beskåda alla väskor som öppnades, och kön som bara blev längre och längre! Märkligt nog får man köpa alkohol bara man kommer in genom tullen, då är det tydligen inte farligt med vätskor längre.

Firmafest i brallan
Med oss på planet från dusseldorf hade vi med oss ett gäng med "glada" killar med ölburkar i händerna. Eller killar och killar förresten, det här kändes mer som Scanias utvecklingsavdelning som haft en "kliavarannpåryggen" resa ner till Ruhr. Dom här killarna, i 40-60 årsålderna fick vi trängas med vid boardingen (man trängs alltid när man flyger med Ryanair). Självklart stod de med ölburkar i händerna och drog "skämt" för varandra. För mig hade de gärna fått stå tysta och dricka öl, men när djurskämten gled in av typen
   -Vilket djur gillar inte bergochdalbanor? 
   -Antiloopen! (stort garv)
och
   -Vilket djur är alltid tyst?
   -Tigern! (större garv)
Eller min personliga favorit
   -Vilket djur är det mest synd om?
   -MYRSTACKARNA (Gapflabb)
så är liksom måttet rågat. Speciellt när man är så sliten att man knappt vet vad man heter... Man vill bara vända sig och och väsa åt dom, akta er, snart är det er det blir synd om...

Som tur var så satt dom inte helt nära oss på flyget sen. Men flygvärdinnorna sprang i skytteltrafik med öl åt deras håll.

På vägen fanns vissa andra störningsmoment, bredvid TP satt en dam som var så stor att hon behövde en förlängningsgrej till säkerhetsbältet! Helt otroligt! Och bakom mig satt en liten unge och sparkade i stolen typ hela resan. Ungen slutade några gånger när han fick argablicken från TP, men så började han igen tre minuter senare.  Jag är glad över att det bara tar 90 minuter ner från Skavsta. Den tjocka damen förresten, henne fick vi sällskap med på bussen in till dusseldorf också, hon satt några rader längre fram och berättade glatt självklarheter som "Det där är Rhen" "Nu åker vi på en Snellweg" "Nu är vi framme".





Dusseldorf!

63816-54

Dusseldorf äger! Vilken grym partystad! Kära läsare, ni kommer få mer utförliga rapporter därifrån inom kort. Idag är jag på tok för trött för att vara kreativ och skriva! Förutom att det var lite svalare så kändes det som att man var på en charterö! Barer på gatorna, dansställen utan inträden, mängder med folk (nåja söndag kväll var rätt så lugn) billig sprit och ännu billigare öl! Första kvällen, i torsdags, landade vi på "Tequila bar" för under 10 euro fick man fyra tequila och två öl, som en bonus bjöd de på Nachos! Ni kan tro att jag trivdes!

Ni kommer få läsa mer om dusseldorf här, lovar!

Jag börjar förstå vad bob hund menar i låten Dusseldorf (japp, självklart, veckans låt) Dusseldorf gör en NYFIKEN!!!

Düsseldorf
Roten börjar utomjords
rymden räcker inombords
Syret ger min själ en plan
bättre än avgaser från stan
Flygplan lämnar Seattle
landar nu i Düsseldorf

Jag gillar sånt
som ingen bryr sig om
Stopp! Stopp!

När jag blir nyfiken står tiden still
då blir jag pigg och orkar lite till

Rullband fångar radiobrus
Rullband fångar radiobrus
cykeltur i regnigt grus

Jag gillar sånt
som ingen bryr sig om
Stopp! Stopp!

När jag blir nyfiken står tiden still
då blir jag pigg och orkar lite till x2

En enkel fråga:
Varför är det så?
-Jag har ingen aning
men det roar mig ändå

Jag gillar sånt som ingen bryr sig

Jag går barfota i en affär
tar en glassbåt jag är kär
förut var jag sur och tvär
kanske kan jag trivas här

Skidläge!

Solen skiner, det är -5 och ett fint vitt snötäcke utanför. JAG VILL ÅKA SKIDOR! Jag är redo, knäna är uppvärmda, låren uppumpade och skidorna redo! Ge mig backar och snö nu!

Fast kanske bättre att vänta tills man kommer till en riktig backe...


Samma visa i år igen!

Det är samma sak varje år! Vi blir uppriktigt förvånade när den första snön kommer!
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,922208,00.html


I morse när vi vaknade i stockholm hade vi lite julkänsla. Snön låg vit på marken. Inte direkt förvånande egentligen, det är början på november, och SMHI har knappast hållt det hemligt att rejält busväder har varit på väg. Snö på marken brukar betyda att det också finns risk för halka, och att alla som inte har försett bilen med vinterhjul antingen borde göra det ögonaböj eller lämna bilen hemma!

Men icke sa nicke, efter att ha befunnit mig ute i trafiken i eftermiddags när snöfallet brakade loss är det bara att konstatera. Den svenska bilisten är inte alltid så klartänkt!  Klart som fan att det kommer bli halt och kallt när det snöar! Och klart som fan att du ska dra på vintersulorna så att du slipper halka runt som bambi på hal is! Och innan det börjar snöa, se till att ha fungerande vindrutetorkare! 

på mariebergsgatan såg jag en bilägare (stadsjeep såklart) springa ut i snödasket och torka av framrutan med jackärmen, förmodligen för att hans torkare tog dåligt! inte bra! Själv satte jag på nya torkare idag vid halvfyra tiden (och vinterdäck igår, snacka om sistaminutenkille man är! )

Nåväl, imorgon bär det av till Dusseldorf! har ni tur så får ni lite uppdateringar här på bloggen under helgen!