Jag har upptäckt en tidslucka

Eller ett svart hål om mina morgnar. I vanliga fall går jag upp 0630 om morgnarna och dyker upp på jobbet vid 0805, inget ont i det. I morse däremot ansåg jag mig vara värd lite extra sömn, så jag gick inte upp förrän 0655, trots att jag gjorde mina morgonbestyr precis som jag brukar (frukost, toalett, dusch, tandborstning, påklädning) befann jag mig på jobbet, just det 0805. Vad gör under 25 minuter vanliga morgnar som jag inte gjorde i morse?

Ha sin hobby som affärsidé

Otto, 19 har en klockren affärsidé, han köar för pengar. Nej, inte i bankomatkö alltså (även om man säkert kan anlita han för det också) utan i biljettköer. Otto inte bara gillar att köa, det är dessutom hans stora intresse! Respekt.

Bra pub i Hamburg!?

Eftersom jag och TP drar till Hamburg nästa helg har vi börjat surfa runt efter lämpliga ställen att ta en eller annan öl på. Erfarenhetsmässigt när man är utomlands vet vi att det är fiffigt att börja på en engelsk pub. Så jag hittade den här. Om det gamla talesättet "Usel hemsida, bra party" gäller så måste det här vara ett riktigt röjarställe!  Det enda som saknas är en liten polkaslinga som snurrar! Lovar att återkomma med rapport om hur det var!

Börjar vi se slutet på Facebook?

image135

Alla framgångssagor har ett slut, månne kan det här vara början på slutet på facebooks saga? Eftersom medlemsantalet ökar snabbare än de kan klara av så möts jag allt oftare av ovanstående felmeddelande när jag ska logga in. Väl inloggad är det ofta man får ladda om sidor för att få fram en sida. Visst, inte så konstigt kanske med tanke på att medlemsantalet ökar med 200 000 om dan, men det är just sånt här strul som gör att man tröttnar. Då dyker det upp en annan nätverksajt, med färre medlemmar och bättre kapacitet. Visst, jag missar ju att hänga med alla 46 miljoner på facebook, men face (!) it, jag har ju bara kontakt med mina runt 120 kompisar ändå, så vi skulle ju kunna hänga nån annanstans? Och ta med oss våra vänner, och skapa en ny hype. Vilket den också såklart kommer krasha...

Enda som ursäktar är väl egentligen att det är gratis. Hade dom tagit betalt för tjänsten hade det varit oförlåtligt att hävda att just min profil får service just nu. För visst är det så det står här ovan!

Nåväl, då fick jag ju lite tid över att blogga också.


Normaltillstånd, frisk eller sjuk?

Var precis och tog mig en kopp kaffe, och då slog det mig, som en blixt från en klar himmel. Kan det vara så att normaltillståndet inte är att man är frisk, utan att man är lite snuvig? För handen på hjärtat, visst är man oftare lite småsnuvig än helt frisk? Det kanske är när man är frisk man ska stanna hemma? Ringa försäkringskassan och ta en friskdag?

Tänk själva, i augusti, kräftskivetider, så börjar man snörvla lite, sen är det mer eller mindre förkylt hela hösten, för att inte tala om julen. Januari-mars ska vi ju inte tala om, kallt som sjutton och det snor som inte fryser fast i näsan rinner som om det aldrig gjort nåt annat (vilket just det här snoret självklart inte gjort, det är ju nyproducerat). I april börjar det bli lite bättre, men då kommer alla pollen, som håller en snuvig fram till mitten av Juni, då midsommarafton kommer och däckar en. För lite kläder, för mycket alkohol, och så en kall försommarnatt. Som gjort för att man ska dra på sig en rejäl sommarförkylning. Är det sen en varm sommar så går du från luftkonditionerade, kyliga, lokaler till stekheta temperaturer utomhus. Prosit! Sen, helt plötsligt, är det augusti igen..

De få dagarna man är frisk om året borde man således stanna hemma, och inte utsätta sig att riskera att bli smittad av sin omgivning. För det är ju på tunnelbanan, bussar, jobbet, skolan och dagis man blir smittad. Eller hur?


vaddå inga kort? Hittade den här från festen lördags! Det är f%F

DSC00707.JPG
vaddå inga kort?
Hittade den här från festen lördags! Det är födelsedagsbarnet martin som förmodligen kollat för mycket på karate kid!

Inga kort

Jag har slutat ta kort när jag festar. Vet inte vad det beror på, jag har en låda full med digitalkameror hemma, men inte fan tar jag några bilder ändå. Måste bli ändring på det. Har haft en skön helg, först lemon bar med min granne Jens och hans polare Caroline i fredags, lördagen tillbringades i nya bilen, nu är den godkänd av föräldrarna också. Testade GPSen också, den hittade i och för sig hem till föräldrarna i Rönninge, men den tog inte direkt närmaste vägen när jag väl kommit av E4an. Nåväl, kom fram ändå, visserligen med 3 km extra på mätaren, men vad sjutton, det är ju kul att köra bil! Passade på och tanka också, det är en skön känsla att tanka i 50 liter drivmedel och notan hamnar på under 400 spänn! Nu får jag väl i och för sig tanka lite oftare, men det är skönt att slippa tanka för 600 spänn, det känns mer än 400 även om det lär jämna ut sig mot slutet.

I lördags tog jag några öl med Lisa först innan jag möte upp Elin och drog hem till Martin som hade födelsedagsfest. När vi kom dit vid niotiden hade Martin redan hållt igång i 7 timmar. Hur orkar han? Klockan halvfem på morgonen när jag drog därifrån var festen fortfarande igång. Och nån gång under söndagen ringde martin och frågade om jag inte ville fortsätta festa. Jag var dock i tillståndet "grymseg" då så det fick vara.

Nästa lördag kör vi husfest. Då ska jag ta kort! Lovar!


Pastorn - nu med nytt fordon!

Var och hämtade min nya bil i morse. Lite skillnad med en ny bil med lite mer hästar jämfört med min gamla riskokare. Inte riktigt koenigsegg, men definitivt mer drag i gasen än riskokaren. Och även om bilen har fjärrstyrd stereo, farthållare, AC och kom med en gps så har jag gett lite avkall på bekvämligheter från förra kärran. Har numera inget lyxigt solglasögonfack, och passagerarna i baksätet får gott handveva ner rutorna. Annars känns den som lite mer gedigen än riskokaren. vilket jag förståss inte borde säga eftersom jag nu ska sälja den gamla kärran.

Första låten ja, det blev Timbuktu och  Chords som fick äran med  sköna gunget "Bra bra" från Timbuks senaste alster. Därefter följde The Killers och Mr brightside. också en grym låt.

image133


Jo men det är väl liksom det som är meningen?

image132
Den här annonsen ligger sen en tid tillbaka på vårt Intranäts köp och sälj sidor. Brudklänning säljes, använd en gång. Precis, en gång, vad bra, så den är inet använd 7 gånger, och nu har bestämt sig för att skaffa en ny klänning. Tanken är väl att man gifter sig en gång och sen håller fast därvid. Eller nåt!

Funderar på om jag ska slå till på bröllopsklänningen, sen behöver jag bara hitta en brud i storlek 36, hur svårt kan det va? Alternativt nån som känner sig beredd på att gå upp/ner till rätt storlek.

OBS! Annonsen ovan har inget att göra med bröllopet som beskrivs på annan plats på bloggen.

Voice?

Imorse på väg till jobbet hamnade jag bakom en guldfärgad S60 med registreringsskylten "Voice" skumt nog låg jag bakom den på väg ner till Göteborg i fredags också. Är det jag eller föraren av den bilen som är stalkern?

Och just det ja, på fredag morgon får jag hämta min nya bil, en tangovinröd ford focus flexifuel. Vart första milen går är redan bestämt, till jobbet, men vilken ska bli den första låten som spelas i stereon?


Den ljuva september

63816-131
Var i göteborg i helgen och gick på bröllop. Det var min gamle sambo från Holland, Christofer, som gick åstad och gifte sig med sin Victoria i Onsala kyrka. Grymt vackert, såklart. Fick dessutom förtroendet och äran att vara toasmaster under middagen. Att vara toastmaster på bröllop kan vara rätt så slitigt, allt beroende på hur gästerna är funtade. Det kommer ju alltid nån som "Bara vill säga några ord" mot slutet av desserten. Här var det någorlunda sparsmakat med det. Skönt. 

Båda två verkade duktigt nervösa dan innan när jag var förbi och käkade lunch med dom. Vad finns där att vara nervös över kan man ju fråga sig. De verkade hyffsat överens om att de skulle gifta sig, så båda skulle säga Ja, det var helt uppenbart, och eventuella misstag under kvällen kommer ändå ingen märka (okej, om de sparkar igång sitt första äktenskapliga gräl då kanske).

Jag blir alltid så himla emotionell under bröllop, förstår par som går på bröllop, ser varandra djupt in i ögonen och bestämmer sig för att gifta sig nästa sommar. Eller nåt. Vi singlar då? jo vi får väl hitta nån på brölloppet att gifta oss med nästa sommar. Hur det gick återstår att se.

Kul också att träffa mina gamla hollandspolare Klaus, Anita och David, dom har jag inte träffat sen Klaus och Anita gifte sig förra sommaren! Enligt dom är det min tur nästa sommar. Så det är bara att hålla tummarna och börja leta då!

When in Brussel, skita ner!

Det verkar vara sjukt skoj att vara med i ett politiskt ungdomsförbund. Ångrar grymt att jag inte engagerade mig mer när jag var yngre. Kolla bara hur kul man kan ha det när man är på bjudresa till bryssel!

Men ärligt, vad sjutton sysslar dom med, tokfulla ungsossar i bryssel.. klart som fan att man ska skita (även bokstavligt) ner på hotellrummet då. Hade kanske vart vettigare att lägga dom på ett vandrarhem. Finns ett mysigt vid Gare du Nord där van Gogh sägs ha bott också, då har de dessutom nära till horkvarteren!

Tänk att det där är våra framtida ledare! känns tryggt som fan ju.