Föresatsdags

25 timmar kvar tills löftestimmen är slagen! Vad ska man lova i år? inför nästa år?

Kvällen har vart grymt soft med middag på Fridays kungsan med Tex, Barso, Lammet och Fredhäll. Gott käk, grymt mycket skratt och grymt onyttiga efterrätter. Vi lyckades kringå deras åldersgräns för coola blinkande glas (max 14 år) så Fredhäll fick njuta av sin Ramlösa ihop med hetsigt discoblink! Härligt! Och eftersom kostymerna ska på i morgon så var det till att knalla hem till K-holmen för mig, Tex och Fredhäll!

Nu är det bara att sitta och fundera över sina nyårsföresatser och och njuta av Dirty Harry som sexan bjuder på! Tack för den stenbeck!

Hotelhem

Nyhetsflödet inför nyåret

Jag vet inte vad som känns mest hoppfullt inför 2007. Att Linda lämnat Fadde eller att Saddam nu är hängd och (snart) begraven.

Efter en sen gårdagkväll har dagen tillbringats ihop med morgondagens festfixargäng. Det blir nyårsfest, och idag har vi köpt grymt med käk. Nu hoppas vi bara på att vi ska bli mätta och fulla i morgon!

Funderar på att bjuda in Kikki Danielsson till festen i morrn, det är ju bara att vi glider iväg och köper en falukorv hon kan tugga på!


festen är jularnas tid

och ikväll är det fest hos Cathy och Mattias på Lessingen....

Och så slutet av veckan...

jag är ju för lustig, det förra inlägget, som var tänkt att bli en kort resume blev ju rätt långt och sträkte sig bara till onsdagen. Vad tänker jag på! Nåväl, igår då, efter att jag kört hem Fredhäll till Fredhäll så tog jag och Tex en sväng ut til Barkaby för att köpa skumpaglas till Nyår. 17 spänn för 6 glas på ikea medförde att vi investerad 119 bagis i glas. Kändes som ett rätt beslut att köra glas istället för plast när det är nyår och allt!

Därefter det sista jullklappshoppandet (!) innan jag drog ut till Hässelby för att fira årets andra julafton. Denna gång med hela familjen (eftersom jag har fyra systrar som alla har familjer så blev vi 17 personer om jag räknat rätt, och då saknades ändå en...)  Eftersom jag mest satt och snörvlade så begav jag mig hemåt efter att julklapparna blivit utdelade. Bums i säng för att sova sova sova!

När Tex ringde i vid elva i morse kände jag mig hyffsat fräsch! (peppar peppar) härligt! Ikväll ska Mattias firas ute på lessingen! Bara det att jag orkat plocka ner datorn i sängen, sparka igång den och blogga tre långa inlägg bevisar ju det!

Tex har troll under sängen!

Det känns som jag är skyldiga er en kort resume över veckan som gått också, inte bara om racet i måndags! Tisdag då, annandagen, den blev verkligen en annan dag, väldigt väldigt lugn, hem till Tengin på kvällen för att planera nyår lite. Tro mig, det kommer bli en grym fest på nyår! Efter ett tag dök Fredhäll, S-M och Annika upp med godsaker. Nån gång framåt 23 så lämnade vi Tengin åt sitt öde och begav oss hemåt. Tex - som nog är lite rädd för att vara ensam hemma (han tror att han har troll och monster under sängen, jag har försökt förklara för han att det bara är dammråttor). Så han föreslog först att vi skulle hitta på nåt (i mitt huvud fanns en tanke, sova) vilket jag avslog, sen när vi stannade till på Shell för att han skulle kunna handla lite kvällsgodis så ville han ta i varenda grej i hela butiken... Tex tex tex! trollen blir inte snällare för att du köper leksaker och motorolja till dom!

Efter att baxat ut Tex från Shell och kört hem han så körde jag hem för en lång natts sömn. Tyvärr så blev det mer en lång natt av snytningar för mig! Grymt rinnig nos!

Onsdagen sov jag till 12 och sen gick jag ut och tog en fika med min före detta granne Jennifer, grymt nice, även om jag satt och snörvlade en del över kaffet. Tänkte mig en lugn kväll hemma, men efter att Tex slagit en signal sent på kvällen, och jag kollat med kroppen om den ville gå ut, så gled jag ner och mötte upp Tex, Frehäll, Åsa, Carro och Jenny på Sturehof. Eftersom sällskapet ville dansa så gled vi vidare, planen var att först gästa East för att sen ta en tur till Solidaritet. Bra tänkte jag, min granne Samuel jobbar i baren på Sollis så man brukar kunna få rätt prisvärda drinkar när han jobbar. På väg ut från Sturehof hittade jag han ätandes istället för att stå och langa drinkar i baren på Solidaritet. Så tji fick jag! God fortsättninghälsningar växlades innan mitt sällskap drog vidare tvärs över stureplan till East!

På East sparkade jag, Åsa och Jenny igång dansen. Åsa var en positiv överraskning i dansväg, hon hade en speciell dans för att visa när det var dags att gå på toa. Sånt respekteras på högludda ställen!

Och så solidaritet då.. ojjoj.. vid fyratiden nån gång hoppade jag och Fredhäll in i en taxi på jakt efter käk. Kvällen slutade med att vi käkade Kebab hemma hos mig innan fredhäll crashade på soffan och jag i sängen...


Juldagar och tomma magar

63816-78Eftersom bloggpennan har varit borta under nästan en vecka så finns det en hel del att skriva om! För kompletteringar så rekommenderas några tittar på Tex, Fredhälls och S-Ms bloggar! Kolla gärna in min och Sara Mikaelas grymt sköna dans! Den finns även på Video nånstans i Tex filmarkiv!

Gänget till höger är vad man får när man bestämmer sig för att festa, och man länge tror att det bara blir jag och Tex. Hur gick det här till? Jo, jag chattade lite med lammet på förmiddagen, hon satte mig i kontakt med Lammets ständiga ragg Danne som hade en kompis från Gävle i stan. han behövde en förfest. Och eftersom Danne är en skön kille så bjöd jag in honom. Nu var vi fyra! Så fram till halvtio på kvällen tror vi att det faktiskt bara blir vi fyra. Då ringer Annika och undrar vart vi är, hon dyker upp med två tjejkompisar, sen ringer Hanna som dyker upp med en tjejkompis och slutligen så ringer Sara-Mikaela som dyker upp med en killkompis! Så från att ha varit 2 killar blev vi fyra killar och sju tjejer. Rätt så bra kan man tycka! Och festerna hos mig är som dom är. Alltid bra tryck på!

Efter att ha varit hos mig till rätt sent drog hela gänget vidare till vasastan och hem till nån snubbe som S-M kände som hade födelsedagsfest. Den festen var lite småseg med en massa skumma lirare av fjortismodell som irrade runt i lägenheten, så efter nån timme drog vi ner till White. Eftersom vi inte såg skymten av nån kö (det kan ha varit kö, men Fredhälls ICP mössa kan ha hjälpt oss att komma före den) så gled vi in och festade loss! Efter någon timme dök även Lammet med sällskap (ett otal vackra tjejer) koch Maria och Mia upp och spred glans över kvällen!

Nån gång på småtimmarna har jag för mig att jag kom hem också, eftersom det var långa köer på alla matställen så fick jag åka hem med tom mage.. något som straffade sig under tisdagen, men det var ju en annan dag så...

Kanske ser vi nu slutet på bloggkoman?

Sverige gick på julledighet och så gjorde även jag verkar det som! Åtminste bloggwise. Nåväl, måndag idag och det lär bli fest ikväll! Återkommer till det förhoppningsvis!

Helgen började i fredags med att TP och jag begav oss ut till Kungsängen för att natta båten och bilen inför julen. Det blev ett rejält paket av båt och presseningar innan vi begav oss på julklappsjakt. Efter att ha trashat coop forum i kungsängen så landade vi i barkaby där de sista julklapparna skulle kunna hittas.

63816-77
TP blev eld och lågor över att hitta en fin älg som han bestämde sig för att köpa med hem till sig själv. Tror jag åtminstone. Eftersom bilen var rätt full av båtprylar som skulle vinterförvaras fick den här lilla gynnaren sitta fastspänd i baksätet.

Nästa stopp blev Netonnets lagerförsäljning soom nyligen öppnat ute i barkis. Att försöka hitta dit med bara ett ungefärligt hum om vart det skulle kunna ligga visade sig vara lönlöst. En snäll dam på OK fick hjälpa oss att hitta fram. Även om det var svårhittat så kändes det rätt skönt därinne att det inte var så mycket folk.

Sen hem, packa upp prylarna och iväg till M-L som hade avslutningsfest (Fortfarande osäker på vad vi avslutade från, men full blev jag) ner på stan vid halvtretiden, in en sväng på soap, noppa Tex shotserbjudande och sen hem i taxi igen. Hur kan hela världen snurra ? ojojoj! Fredhälls kompis Serla som jag träffat typ två gånger måste undra vad jag är för alkis. Förra gången jag träffade henne var vi på efterfest i en
riktigt ful lya och jag försökte supa den snygg. Vilket inte funkade.

Lördagen blev sjukt seg, dedikerad till att slå in paket och författa små julklappsrim. Skoj, jag gillar att rimma! Och sen julafton då! Blev riktigt bra! Vi var ute hos min syrras dotter i Haninge, käkade gott julbord, fick paket, gav paket och så avslutade jag det hela med att köra hem mamma och pappa till Rönninge vid tiotiden på kvällen. Av någon sjuk anledning var jag rätt speedad när jag kom hem (ska man inte vara det kvällen innan julafton? Inte på själva  julafton) Så jag somnade inte förrän nånstans i mitten av Magnum PI som började vid fyrarycket. Inte okej! Men jag fick se Gudfadern innan, så det kanske var värt det?

Så vad fick jag då? Det är ju det viktigaste med julen (förutom att ge omgivningen dåligt samvete då) En elektrisk pepparkvarn, en ljusstake, ett förarbevis för båt (fick och fick, kursen får jag betald åtminstone) en liter gin (har ni testat Gin och Julmust?) och lite annat smått och gott. Det bästa av allt är att julen inte är över än! På torsdag så träffar jag mina andra två systrar då vi firar jul med hela familjen!

Ikväll då! Lär bli utgång, Lammets ständiga ragg Danne kommer dyka upp med en tjejkompis och Tex lär sladda in här vad det lider också. Sen får vi se om vi lyckas få ihop några fler!  Stan lär ju vara packad med folk ikväll!

PARTY!

Julgran för en 50 lapp!

Som jag redan tidigare flaggat för så blev det utgång igår med. Först en tur ut till Hammarbyhöjden för att spana in Mares två nuförvärv, ny lägenhet och nytt barn. Därefter in till Söder och hem till TP för att käka lite och snacka lite om sajten vi håller på med. Skriv upp 20 januari i almanackan. Målet är att ha releaseparty då!

Eftersom vi är båtägare så kollade vi in kustbevakarna för att få lite inspiration till sommaren. Av  någon anledning så gjorde alla dessa överförfriskade båtister (heter det så?) drog vi ut för att se om vi kunde få några pilsnerdricka innaför västen också. Sagt och gjort, första anhalt blev finhaket Snövit på ringvägen. Ställets vanliga klientel av fyra högljudda söderalkisar tittade förvånat upp när vi gled in och störde deras funderingar på hur de bäst skulle kunna koppla upp sig på nätet (JO! det är sant, de pratade om det). Funderade då ett tag på om jag skulle presentera min datakille för dom. Efter en blick på TP förstod jag dock att han inte var ett dugg intresserad av att lägga sig i deras samtal, än mindre komma hem till dom för att göra dom nätburna.

Därefter blev det två starka på brother tuck på götgatan. Om ni nån gång undrart över hur mycket den långhåriga bartendern fått i dricks som mest så kan ni sluta undra nu. 1000 spänn för tre öl. Varför han berättade det för oss vet jag inte, än mindre varför jag berättar det här för er.

TP och jag hade inte varit TP och jag om vi inte hade slunkit in på Kellys sen. In med shots, öl, shots, öl, mer shots, dubbelshots och så en öl till det. Kellys är bra, med priser som 19 kr för öl, 19 för shotsen och 19 för cidern kan man inte ha tråkigt! Man får dock se upp när de höjer priserna vid midnatt, då kostar det helt plötsligt 24! Fruktansvärt! ;-)
 
Vissa kvällar kan man stanna på Kellys tills man knappt kan krypa ut därifrån. Igår var dock ingen sån dag, så när onsdagen övergick i årets viktigaste dag, Thomasdagen (och likaså vintersolstånd, och just den här veckan torsdag) så gick vi runt kvarteret och in på Kvarnen. Som väl var sisådär. TP såg lite mosig ut men han bestämde sig för att försöka casha in lite namnsdagspresenter från några Ex så jag blev ensam kvar. Drack upp min öl och gled sen ut på Medborgarplatsen för en burgare. Där fick jag det klockrena erbjudandet att köpa en baxad julgran för 50 spänn. Även om priset var oslagbart så avböjde jag. Jag köper inte granar av killar i Ferrarijackor! Så är det bara!

63816-76

Taxi hem sen, och sova, idag har varit en hyffsat opruktiv dag, men va sjutton, jag har ju namnsdag och  snart är det jul!

Förlåt tisdag, du är bra!

63816-75
Jag har alltid varit av den åsikten att tisdagar är rätt meningslösa dagar. De liksom bara finns där, mellan tråkiga måndagen och lillördagen. Vid ett flertal tillfällen har jag även försökt lyfta förslaget att ta bort tisdagar.

Men det är glömt nu. Jag gillar tisdagar.

Det är helt klart tisdagar man ska gå ut på i den här stan. Inte så mycket folk (vilket i och för sig innebär sämre valmöjlighet vad gäller ställen) men man träffar alltid nån man känner!

Förutom Henny och Laila som vi sprang in i på soap bar så sprang vi även in i lammets polare Lina med kollegor på Max, vasagatan. Max var dessutom späckat av skumt klientel som möjligtvis skulle kunna klassas in nånstans mellan uteliggare och folk som väntar på tåget! Och så vi då.
Nån gån gång i somras när Tex och jag vågat oss ut en tisdag var det fullt pådrag med bekanta ansikten på labbet vid halvfyra! Grymt skoj!

Det lutar åt några öl ikväll med, ska först förbi min kollega mare och kolla in hans nya lya plus barn och sen träffa TP en sväng. En sväng som lär avslutas nånstans på söder med en öl eller två innanför västen!

Vem träffar man på efter att ha varit hos tengin på Glögg om int...

DSC00248
Vem träffar man på efter att ha varit hos tengin på Glögg om inte hans gamla ragg - och likaså lammets nemesis - henny! Dessutom var min bordsgranne från cathys fest laila med! Skumt värre! Soap är tydligen stället att vara på en tisdag!

dopparedan minus fem!

Förutom att jag har stått och funderat på varför Leif inte ler så har den här dagen varit ganska så skön. Visst, jag tog lite fel på tid i morse på väg till karriärcoachen så jag hann aldrig käka frukost som jag tänkt (först en promenad ner till stureplan, sen frukost på nåt trevligt fik). Vilket ledde till att jag var rätt så hungrig när jag lämnade henne vid halvtolv. Ute på Stureplan så träffade jag en gammal lumparkompis som dessutom pluggade i Örebro samtidigt som mig. Soft att snacka lite om vad som hänt sen sist, och vilka andra gamla polare man stött på. Han hade nyligen haft en mardrömsliknande upplevelse på väg hem från Athen när han insåg att styrmannen på planet var Otto, också det en lumparkompis som var välkänd för att vara lite virrig. Tydligen hade det dock gått bra eftersom Fredrik nu stod på stureplan och såg ut att ha hälsan.

Gled runt lite och tittade efter julklappar sen innan jag inne på Åhlens bestämde mig för att käka lunch. Precis när jag tänkt sätta mig ner så ropar en tjej på mig, det är Erika som sitter och käkar lunch med en kollega. Grymt soft att ha lite sällskap på lunchen. Vi snackar lite om gamla tider och om nyår innan vi skildes ute på klarabersgatan. Erika förresten (innan Olosf blir helt förvirrad) är TPs gamla polare som jag både firat nyår med och åkt skidor med.

Apropå skidor ja, ser ut som det är dåligt med snö i fjällen till jul så jag lär stanna hemma i Stockholm och fira en grön jul. Inte helt skoj, men bättre än att åka 50 mil till fjällen och sen bara 4 liftar är öppna eller så. Får bli mer fjäll senare i vinter helt enkelt!

Ikväll blir det en sväng förbi Olosf och Helena för lite glöggmys. Nice, har inte druckit glögg sen igårkväll när grannarna var förbi!

Snart är det nyår, vad händer?

Varför ler inte Leif?

skulle du köpa en resa av nån som inte ler?
Stötte på killen ovanför idag. han försöker få mig, och dig att gå in på nätet och köpa din nästa resa. Intet ont i det, men borde han inte le? Varför så allvarlig? Resor ska väl vara roliga? och ännu roligare ska dom väl vara om man får samma resa billigare än hos resebyrån?

Under hans autograf står också nåt om att han är min gamla resebyrås största fiende. Är det därför han inte ler? Har Ticket en hitman efter honom? Eller är det Mytravel han är rädd för? Har han gått under jorden? Är det ingen som kan försöka få tag i Leif på Travelpartner.se och fråga hur det står till?

är en orgasm bättre på krogen än hemma?

Måste nämna några ord om fredagen också! Självklart! Då blev det middag med Tengin och hans barndomskompisar på grisen och visslan i söderhallarna. Om ni någon gång blir erbjuden att sitta på deras "uteservering" avböj då vänligt men bestämt. Särskilt om det är efter att butikerna i söderhallarna har stängt. Som tur var så var sällskapet så trevligt att bristen på mysighetsfaktor inte gjorde så mycket.

Efter middagen så gled vi ut i söders nattliv, medan jag och Tengin slank in på Kellys för två öl och två shots som intogs på strax under 20 minuter gick resten av gänget till Underbara bar på östgötagatan. Har aldrig varit där förut, och jag blev positivt överraskad, mycket trevligt barhäng! Därefter tänkte vi oss (nu bara jag och Tengin) att möta upp Tex med damsällskap på Marie Laveau. Det stället var inte en lika positiv överraskning, och när Tex väl dök upp så var vi snabbt på väg bort från stället. Dock utan Tex som gärna hängde inne i deras rökrum diskuterandes Silikonbröst med kvällens partysällskap, Jenny.

Tengin och jag drog vidare till Månen.. som (som vanligt) inte var jättemycket att hänga i julgran. Jag höll dock på att bli uppraggad av två (mycket kurviga) negresser som gärna ville att jag skulle bjuda dom på orgasm.... Men eftersom jag har lite svårt för drinksnyltare så pratade jag glatt på om att det vore enklare om jag kunde fixa deras orgasmer hemma hos mig istället för i baren på BMB! Som tur var så fick Tengin ut mig därifrån innan det hände en olycka (Typ att jag köpt drinkar åt dom eller att jag fått spö...)

Törley shots!?

Inte okej att shotta
Blir ni nån gång erbjudna att shotta innehållet i flaskan till höger så avböj vänligt men bestämt. Törley är verkligen inte gott att shotta! (Heller, det är inte för inte som det är typ systemets billigaste bubbel). Hur vet jag då det här? Jo, igår när Sabina bjöd till glöggfest så slank det med två Törley i Tex, Tengins och mitt partypack. Och eftersom de enda dryckeskärlen vi blev tilldelade var glöggkoppar så blev det till att shotta bubblet.


När väl bubblet var slut så uppbringades en Karaff (eller som några falkögon påpekade, en vas) där sprit och virke blandades till en smaskig grogg i julens röda färg. Även denna grogg inmundigades medels små glöggkoppar. Förutom för Tengin då som inte bara lyckades med att demolera värdinnans vattenpipa utan också med att i samma veva supa bort sin glöggshotkopp. Med kvällens logik fick därför Tengin avnjuta julgroggen i en glasskål på fot.


Tengin ja, han upphör aldrig att förvåna! Efter att ha avnjutit såväl lasagne som elitserien 96 på segamegadrive stämde han igår upp i Eurytmics klassiker Sweet dreams (are made of this). Killen var ett halvår när låten kom ut och trots det satt texten klockrent! Bra där! Jag blev nästan mer imponerad nu än när det i somras på Rodos visade sig att han kunde samtliga Just Ds texter! Nästa gång vi festar vill jag höra han sjunga Human Leauge!

Festen hos Sabina då! Det var mycket folk, varmt i lägenheten och bra tryck! Att vi glatt tog ton till både det ena och det andra gjorde ju inte saken sämre! I våra öron åtminstone.

Framåt två så landade vi på Soap bar där jag hur jag än försökte aldrig lyckades ha händerna fria från ölglas.


jag har vunnit över torktumlarmonstret!

Har tvättat på förmiddagen och precis sorterat upp tvätten och kan ni tänka er, alla strumpor hade en partner! Har ALDRIG hänt tidigare! Man ska bli glad för det lilla!


Jai n'ais pas parlez francais.

Idag i posten fick jag den (förmodat) grymt spännande franska tidskriften "Alternatives Economiques". Lite märkligt eftersom jag varken pratar franska är särskilt intresserad av Ekonomi. Min första misstanke var att någon behagar skämta med undertecknad.  När jag sen kollade adressaten visar det sig att det 20 nummer under mig på Kungsholms strand finns en glad fransos som heter Gilles i efternamn. Inte att förväxla med mitt Gille. Alnternativ ekonomi är ingenting för mig, så den här får nog posten allt ta och dela ut igen.

Jag vet inte hur man gör i Frankrike, men har man ett någorlunda unikt efternamn så ska man kunna få vara själv om namnet på sin gata. Förutsatt då att inte familj och släkt bor i samma hus eller i samma område. Att sen till och med brevbäraren tycker att så ska vara fallet blev ju bevisat nu i och med att han ser oss som samma person. 183 eller 163 spelar ingen roll för brevbärare. Revend var här först och då får han posten också.





Min feta partyvecka

Eftersom Fredhälls Nemesis Magnus har bett om lite galna upptåg och sena festarkvällar ska jag göra en kort resume av min partyvecka!

I måndags träffade jag syrran och hennes familj på dagen, på kvällen blev det en fet utgång på Winblads på arbetargatan. Min bordsdam var grymt glad och sprallig så det var läge för en sen partykväll. Hon blev dock lite pömsig vid halvåttatiden så hon drog hem då! hann åtminstone ta en bild på underverket innan hon försvann i sulky ihop med sina föräldrar.
Norea är bra glad

Den söta ungen är min syrras dotter Norea. Rött skön tjej men säger inte så jättemycket.

TIsdagkväll blev det middag på La famiglia med Cathy en hel öl drack jag till den utsökta pastan. Riktigt tungt party således. Och eftersom det var läge för luciavaka drog vi vidare till Absinth för en drink. Hemma vid niotiden hade cathy klipptid, så då skildes våra vägar åt. Min fest fortsatte hemma i TV soffan.

Onsdag då, måste nog göra Magnus besviken där, onsdagen blev lugn, förutom att jag hann med två intervjuver under dagen (för samma jobb, jag lät de förstå att jag inte var så intresserad under intervju två). och så igår då, torsdag, ute en sväng med min gamla kollega Mats. Mötte upp han på söder vid fyratiden... sen blev det någon öl där och någon öl här innan vi vid tiotiden avslutade med en öl på Olearys på centralstation.

Du ser Mange, det händer roliga grejer nästan jämt! haha. Förutom dessa sena partynätter har jag hunnit med två besök hos arbetsförmedlingen (kom inte och säg att du brukar hänga där med). Först en gruppgenomgång i tisdags om hur det är att vara arbetslös. Jag lider med den stackars arbetsförmedlaren som får stå där typ tre gånger om dan och berätta sånt som ingen bryr sig om (ni vet väl att vi har en hemsida? många hittar sina jobb via den etcetera). Dessutom var en riktigt spånig snubbe där med. Bland annat utspelade sig följande samtal:

arbetsförmedlaren: När ni har varit arbeslös i 100 dagar så kan ni, för att fortsätta att få a-kassa, bli tvungna att ta det jobbet som erbjuds er.
Hes kille (måste läsas hest och med stockholmsdialekt): Öh va? Måsete jag ta typ, öh farliga jobb då eller? Som väktare eller tunnelbanechaffis?
AF: Jo om du har den utbildning som krävs kan du bli tvungen att göra det
HK: Men dom är ju farliga jobb ju!
AF: Någon måste ju göra jobbet, även om det anses som farligt
HK: Men va fan, de är ju farliga jobb!
Varpå en invandrartjej på andra raden vänder sig om och fräser:
Men hörru, det är inte så att du bara får en batong och blir väktare, du måste ha utbildning också!

Och inte nog med det här, utan när arbetsförmedlaren även säger att man kan bli tvingad att flytta för att få ett jobb efter hundra dagars arbetslöshet så blir den hesa killen riktigt upprörd. Inte nog med att han ska bli tvingad att bli tunnelbanechaffis, han ska bli det nån annan stans än i sthlm också! För djävligt!
HK: Men va fan, jag har lagt 150 papp på min lägenhet, jag tänker inte flytta från den fan!
AF: Nu är det ju inte så många som behöver flytta ifrån landets hetaste arbetsmarknadsregion
HK: Alltså jag har liksom köpt min lägenhet, kan ni tvinga mig att flytta, jag tänker fan inte flytta
AF: Du har ju rätt att hyra ut lägenheten i andra hand om du får jobb på annan ort, men som sagt, det är väldigt sällan som någon behöver flytta FRÅN stockholm.
HK: Men alltså, jag tänker inte flytta
Varpå arbetsförmedlaren börjar lacka ur och fräser,:
Har du några fler frågor kan vi ta dom efteråt.

Inte nog med att den här killen var rätt blåst, han dök upp tio minuter försent också, och hade inte vett att gå tyst och sätta sig direkt, utan han skulle börja ursäkta sig. Ett litet tips till er läsare. Kommer ni sent till en föreläsning, seminarum, lektion eller möte som redan börjat  så slink in så tyst som möjligt utan att störa nån. Såvida du inte är mötets stjärna såklart. Då bör du be om ursäkt om det är dig de väntat på.

Sådärja, nu vet ni lite mer om min vecka, tar och slänger in en bild på Norea igen till er som orkat läsa så här långt!
Norea pekar

Ett lyckat tandborstköp.

De senaste åren har jag samarvbetat med en Braun Oral-B tandborste för att hålla mina tänder rena. Igår kväll valde den av någon anledning att inte funka längre. Fram med en gammal vanlig tandborste av handjagarmodell och skrubba. Jag anser att det är grymt trist att borsta tänderna så ett beslut togs att investera i en ny elektrisk tandborste så fort tillfälle gavs.

Tillfället gavs idag, efter att ha varit hos arbetsförmedlingen i förmiddags så insåg jag att jag hade nån timme eller två över. Ut och kolla på nätet först och scanna av marknaden. Sen ut till Kungens kurva, dels för att kolla vad mediamarkt har för priser och dels för faktiskt göra inköpet. Eftersom den glade elektroniktysken inte hade bättre priser än någon annan så blev det enda inköpet där en skiva för den skrämmande summan av 9 (nio) kronor som inhandlades enbart på grund av artistens namn "Elvez" och det snygga skivomslaget.
 
Den som slutligen fick äran att traktera mig med en ny elektrisk tandborste blev Onoff, som för den facila summan av 900  kr (det är inte gratis att borsta tänderna) släppte loss en Braun oral-b 8500. Om inte tandborstarnas Rolls-Royce så åtminstone dess Mercedes.

Skivan då, hur lät den? Jo den var underbar, Elvez gör sina egna tolkningar av bland annat Elvis låtar, "in the Ghetto" blir i hans lationvärld "en el barrio" och  "Thats alright mama" blir Esta bien mamacita". Härlig musik att sjunga till på vägen hem från hooden!

Dagens låt
Jag vore inte jag om jag inte valde en dagens låt från min nyinköpta skiva, självklart blir det Elvez och En el Barrio.


summering!

Söndag kväll och läge att summera upp helgen! Som så här i retrospektiv bara kan sammanfattas med ett ord. Kanon!

I fredags middag ute hos Syrran i Länna tillsammans med hela familijen, nästan, 15 av oss åtminstone. Jag körde så kvällen blev lugn. Lördagen så hjälpte jag Elin att flytta. Hon har verkligen fått tag i en kanonlya på johannesgatan, mitt i smeten om man säger så! Kvällen tillbringades hemma hos Tengin som bjöd upp till en riktigt skön förfest och kväll! Trevlig könsfördelning var det också, jag, Tex och Tengin på herrarnas bänk och sju vackra damer på damernas. Behöver jag tillägga att det inte blev så mycket bänknötande?

Eftermiddagen har tillbringats hemma hos TP för att fila lite på ett projekt vi håller på med! Och kvällen nu.. lite skön TV som avslutas med Seinfeld... Och talar om Seinfeld, Känner mig lite som George just nu, mellan två jobb och allt. Men inget går upp med Tex likhet med George! De är verkligen lika till sättet!

Vart på kungsholmen på sistone?

Dagens Rocky var skrämmande pricksäker må jag säga! Sånt gör en glad en bakisdag!


Att avsluta ett kapitel

Yes! Så har man festat ut det gamla jobbet då! Borde kännas lite tomt kan man tycka, jag har ändå arbetat där i snart 6 år. Men det gör det inte, det känns skönt. Och julfesten igår stärkte bara min tro på att jag gjort rätt som sagt upp mig därifrån.

Kvällen började med en liten förfest hemma hos mig tillsammans med Maria, Kristina och Jenni som alla tre har tagits bort från den lilla myndigheten i år. På så vis så missade vi att vara på jobbet och få en julklapp av tomten och dricka ett halvt glas mousserande vin. Därefter bulle ner till söder där vi mötte upp Hanna som även hon har lyckats komma bort från den lilla myndigheten under året.

Gemensam entre in på cafe mumba , har man verkligen julfester på ett Café? Jo tydligen numera är det så. Där blev det glögg och ytliga snack med en massa exkollegor innan vi fick sätta oss till bords och äta ett (mindre) julbord och ha fler ytliga samtal med individer jag förmodligen inte kommer träffa så ofta igen. Därefter dans. En sak  som är bra med den lilla myndigheten är dansgolvskönsration. På dansgolvet befann det sig aldrig färre än 10 tjejer och aldrig fler än fyra killar. Skumt kan man tycka, för den egentliga könsfördelningen är förmodligen 55/45 till det täcka könets favör.

När festen började ebba ut gled (stapplade) ett antal tappra själar vidare till Kvarnen. Där var som vanligt stökigt, och jag träffade på en tjej i baren som nån gång för några år sen gick ner i spagat för mig på utecompagniet (eller om det var på labbet, har träffat henne på båda ställena). Vi snackade lite  (och kan ha pussats också) innan jag lyckades ta mig tillbaks till mitt gäng. Framåt halvtretiden fanns det inte mycket energi kvar i någon av oss så då begav vi oss hemåt...

Jag mycket nöjd med att inte behöva återvända till jobbet idag.

Och apropå gå upp tidigt och gå till jobbet, tänkte sova ut idag, vad händer då? då ringer dom från Manpower klockan åtta på morgonen och frågar om jag skulle vara sugen på att jobba 50 procent i fyra år med ett integrationsprojekt på järvafältet. Vad sjutton svarar man på det? Har helgen på mig att tänka åtminstone!

Ikväll kommer syrran med familj upp från Helsingborg, ska bli skoj!

julfest med gamla jobbet- och yours truly har förfest med tre sn...

DSC00218
julfest med gamla jobbet- och yours truly har förfest med tre snyggingar som också slutat under året! Maria, Kristina och Jenni!

Janne funkar i Italien!

Den 12 september skrev jag ett inlägg i bloggen med rubriken "Huka er i buskarna, nu laddar Janne om
på nåt sjukt sätt så verkar just den rubriken attrahera Italiernare. Jag har fått 8 kommentarer på det inlägget. Två är från riktiga människor, 6 är från italienska spamrobotar typ. Det inlägget  kom för tre dar sen. I börjarn av december alltså. Vem tror dom läser så gamla inlägg? (Förutom ni då som klickade här ovan). Och vem kollar deras skumma italienska sajter?

Kan det bli för mycket fest?

fan alltså, det är tisdag idag och jag borde nog ta och summera helgen. Fredag, först en sväng på anställningsintervju för ett jobb som skulle löpa december ut. Fick sen höra i måndags att de tänkte lösa uppdraget internt istället. På vägen hem så ringde Magnus och ville ses innan vi skulle träffa resten av grabbarna. Sagt och gjort, vi möttes upp och drog hem till mig för en öl innan vi gled bort till Lemon bar och träffade resten. Nån timme senare satt vi 15 grabbar på Winjas och fick oss en förelösning om ostar, ostar, ostar och ostar. Ett 30 tal ostar för att vara exakt. Ett tips om du ska käka ost och korvtallrik. Ät mat innan, visst, du kommer inte orka alla ostar, men att dra två vinare, käka ost så man spyr och sen gå ut och festa.... Man blir lätt lite vinglig på fötterna.

Efter osten så gled vi iväg till en riktig klassiker. Asken. Som faktiskt hade höjt sig en aning sen sist (som säkert var 2 år sen eller så). Nån gång under kvällen försvann typ grabbarna och lämnade mig kvar med två söta (tror jag) tjejer. Efter att jag liderligt (?) berättat för den ena att jag "Älskar ju henne" så tittade den andra liderligt på mig och sa "jag vill ju bara knulla dig". skumt, haha, åkte hem själv sen ändå. Men inte utan ett telefonnummer. (gissa vems jag fick)

Hade det inte varit för
Tex så hade jag inte kommit utanför lägenheten i lördags. Han tyckte dock att jag skulle rycka upp mig och hänga med på fest på Lessingen. Sagt och gjort, Texemeister dök upp hemma hos mig, vi tog en drink och sen en bulle bort till grannön. Fem tjejer, (SM, Fredhäll; Annika, Carro och ML) tex och jag kan inte bli fel. Grymt skön kväll blev det innan en del av oss drog vidare ner till East. Det första jag gjorde var att dra på toa, och det räckte för att jag skulle tappa bort mina partykompanjoner. Klockan började dock närma sig sängdags så det blev lite käk och en bulle hem.

Söndagen. Jo vad sjutton tror du efter att ha festat i tre dar. Söndagen blev en grym återhämtningsdag. Var så sugen på nåt onyttigt framåt kvällningen att jag ställde mig och gjorde blåbärsvåfflor vid niotiden.

Bra att veta om erektion...

Ibland kan man undra vad folk egentligenfår forskarpengar för. I Aftonbladet idag refererar man ett geni i vardande som har forskat om mäns potensproblem. Bra så, en massa män har nog problem med potensen. Men vad kommer han fram till (om man ska tro Aftonbladet) jo, fyra punkter som vem som helst skulle kunna lista ut. Ett gäng amerikaner (såklart, men skulle kunna vart engelsmän också) har stolt tagit fram EHS Skalan, Erection Hardness Scale och presenterat den på en sexmedicinalkongress i Wien. Skalan är följande:

1. Penis blir större men inte hård. (Erektionsproblem.)
  
2. Penis blir hårdare, men inte tillräckligt för penetration. (Milda erektionsproblem.)
  
3. Penis blir tillräckligt hård för penetration men slakar efter ett tag. (Milda erektionsproblem.)
  
4. Penis når full hårdhet. (Inga erektionsproblem och full pott.)
  
Låter väl självklart nånstans att en kille som har en snopp som inte blir hård har erektionsproblem, och att en kille som har en snopp som når full hårdhet (låter sjukt ju, är man full når man ju knappast hundraprocentig hårdhet) inte har några erektionsproblem. Som man känns det tryggt att det läggs forskningsresurser på det här!  

jag förstår inte..

Är det samma kvinna i IKEAs köksreklam som i pantamera.nu´s pantamera reklam som båda rullar på TV för tillfället. Eller är det bara sjukt trendigt med latinska inslag i reklam nu? Eller är det så att först köpter kvinnan ett nytt kök, och dricker så mycket medan hon har skoj i det köket att hon sen måste gå och panta?

Första dan som arbetslös!

Idag är min första dag som arbetslös!

Firade in dagen med att ta några öl med några kollegor från min compaqtid (1999). Eftersom det mest är tekniker så var det en hel del skumma samtalsämnen som avhandlades. Skrivare, operativsystem och servrar från åttiotalet. Eftersom det inte riktigt är mitt gebit så drog jag och en kollega (björn) vidare ut i natten.

Av någon anledning hamnade vi på Engelen. Om du nån gång känner att du vill se riktigt risiga människor en torsdag så är Engelen the place to be. För en entreavgift på 40 kronor får man beskåda folk men inte trodde fanns inom 10 mil från stockholm! Stort! Som en bonus (?) träffade jag ett gammal ragg (från typ 6-7 år tillbaka i tiden) hon kom fram och började snacka med mig utan att känna igen mig. Läskigt. Ganska snabbt så avvek jag och Björn från engelen. Därefter blev det en runda på Karlsson och kompani. De risiga människor som inte var på Engelen var där. Helt sjukt! Trots det så blev kvällen rätt sen!

För att spä på det hela så fick jag ett risigt MMS från lammet i morse när jag vaknade. Vilken natt! haha

Nu är det lite lunchdags och sen ska jag iväg till karlavägen för en intervju. Får  hålla lite tummar för att det ger nåt och ikväll blir det WInjas med grabbarna!