När pastorn är borta...

så slår polarna klackarna i taket!

Nu i helgen så drar jag och TP till dusseldorf, något som varit bestämt sen länge. Vad är det då som får varenda kotte i bekantskapskretsen att bestämma sig för fest just då? Och alla har mage att säga, åå nej, kan du inte komma, vad synd!

Okej, alla har inte fest, men det är tjockt om dom för tillfället, fredagkväll, haloweenfest på Hardrock, där cathy jobbar, som krockar med min Grannes inflyttningsfest, och på lördag, haloweenfest hos Tengins som krockar med, ja vad fan krockar det med? Min och TPs utgång i dusseldorf. Oopps, har jag bara tre kompisar (Plus TP då), där ser man!

Hela hösten har varit lugn på festfronten (okej, åtminstone oktober, och så nu bygger dom på med tre roliga events samma helg! sånt är inte okej! Är vi människor såna flockdjur att vi måste ha maskerad bara för att några kids i USA springer runt och skriker trick or treat i villaområdena?

Förövrigt så är det just ikväll det är haloween.. så jag ska ut till Hässelby södra villastad nu och trick och treata lite sen göra det absolut roligaste man kan göra som bilägare. Sätta på vinterdäcken.

och apropå Treat, sa jag att jag såg dom på rockkryssningen för en månad sen? Och vad mer är... en söt tjej fångade upp gitarristens plektrum och gav det till mig!

Läge att planera för nästa sommar!?

Nu så här under skolornas höstlov så brukar det bli dags att fundera på vart man ska skicka dom små telningarna nästa sommar. En språkresa är ju aldrig fel. Ungdomarna lär sig både det ena och det andra, lite beroende på vart resan går. Varför inte testa en pråkresa till finland nästa sommar? Det verkar kul åtminstone!  http://www.prakresor.fi/videot.html 


Fint kött på Östermalm

63816-51
Efter en rätt så blöt lördagkväll ihop med grannarns så blev det en promenad på gärdet  med M i söndags. Efter lunch på 28e våningen i kaknästornet (rekommenderas) promenerade vi valhallavägen bort mot vasastan. Döm om vår förvåning då vi i höjd med Stadion ser denna syn på marken. Ni får ursäkta bildkvaliten, men det är alltså två paket med oxfile. Vart annars än på Ösetermalm lämnar man 350 kr per kilo kött att ligga till sig i gröngräset?

Jag börjar mer och mer tro att vår relation mer är av sakral karaktär. De senaste veckorna har vi setts enbart på söndagar. Kan det vara ett tillskott till min förslamling? Eller hänger hon med mig för att jag är El Pastore?

Lördagkvällen ja, den är nästan ett kapitel för sig, vi hade städdag i huset, varpå vi var ett 15 tal som satte oss på altanen för att grilla lite korv och dricka vin. Det blev en rejäl fest, efter att kylan blev outhärdlig så körde vi ett drinkrace i huset. Med början uppifrån bland de som var med. Tre lägenheter avverkades innan vi landade i min lägenhet. Tur att man har ett gediget barskåp. Såg i söndags morse när jag vakande att Absinthen var framdragen. Inte konstigt att man det blev en rejäl fest. Efter att ha krökat till ordentligt blev det en tur ner till Soap med de runt åtta av oss som fortfarande kunde stå upp.

Något förvånande var det således att jag kom upp i söndags morse. Men det var värt det! Gärdet på hösten är otroligt fint. Speciellt när vi hade en sån kanonfin dag som i söndags!

63816-50

efter att ha testat oss igenom allmänna galleriets drinklista kä...

DSC00108
efter att ha testat oss igenom allmänna galleriets drinklista känner man sig smått tecknad. Anneli har gått hårt åt AGs martini som synes!

simmade gudfadern i spriten?

Strax efter att johan och jag lämnat götgatan på tisdagkvällen, för en fika nere vid medborgarplatsen dök Slider upp och tog över stafettpinnen när det var dags för Johan att dra sig hemåt mot fru och barn. Slider, en kille som man i vanliga fall mest ser kretsa runt vasastans barer var i sitt esse! Så vi gled in på Kellys för att avsluta kvällen med ytterliggare tre öl. Slider vill dra till Baltikum nån helg. Och då jag, förutom att jag gillar att resa, även har en del expertis på området så blev det en del glatt snack innan timmen för hemgång närmade sig.

Efter att ha vaknat till liv på onsdagen blev det återigen en långpromenad ner mot söder för att först käka lunch med Johan (jora, 50m vattenJohan) och sen bli intervjuvad av manpower för ett informatörsknäck. Under vår öl på tisdagen hade vi snackat lite om coola DJ prylar som finns på marknaden. Johan hade span på en mixer som går finfint att koppla in direkt till datorn och enligt uppgift till och med skulle kunna scratcha. Eftersom vi hade lite tid över så gled vi in på Billebro för att titta på underverket. Johan blev så till sig att han, dagen till ära, slog till på stående fot.

Efter intervjun gick jag ner till eriksdalsbadet och simmade några längder. Det var ett halvår sen jag var i en simbassäng (för motionssim åtminstone) så det var grymt skönt att sträcka ut lite. Helt slut i kroppen gick jag sen hem till kungsholmen. Ett varv runt stan och 2 km simning medgav inga extravaganser så jag blev sittande i soffan resten av kvällen.

Och prata om att sitta i soffan, på TV400 har de sänt gudfadernfilmer i veckan, gudfadern 2 gick igår, började vid 22 och slutade inte förrän halvtvå. Jag gillar gudfadernfilmerna, i tisdags fick jag se nån timme sen jag kommit hem från ölen med Johan och sen Slider. Ikväll går trean, ska träffa Anneli för en drink så jag får se om jag hinner se början...Filmerna är för ovanlighetens skull nästan lika bra som boken (skriven av Mario Puzo). De är dessutom otroligt tidlösa. Sånt gillar Revend.


damasker i mina braxer!

Det som om hösten här är nu. I helgen tog jag fram höstrocken, lutar åt att vinterjackan kommer fram redan nästa vecka. Vad är det som händer med vädret?

Eftersom måndagen var i regnigaste laget så blev jag hemma hela dan. Tänk vad man kan roa sig med hjälp av dator, telefon och TV. Inte direkt så man längtar efter att se människor blöta som en fiskar direkt.

Under tisdagen hörde dock lammet av sig. FIKA SHOPPA FIKA var stridsropen för dagen så jag tvingade mig ut i regnet och gled in mot stan. Lammet var ute efter ett par nya stövlar. Och eftersom jag gärna hjälper till och letar, och framför allt gärna hittar produkter med fler användingsområden hittade jag snabbt dom här fina skorna med damasker!

63816-47
Damasker har jag inte sett sen jag gjorde lumpen i början av  90 talet. Då ingick damasker i den gamla gröna fältuniformen modell 59. Vill ni se ett damasker live idag så rekommenderar jag
högvakten, Dom killarna är fortfarnde ombedda att köra med damasker. Vita till på köpet! Det kan ju vara så att damskorna som Lammet hittade är den kvinnliga varianten av högvaktskänga. Eller kanske, så här i jämställdhetstider, den transexuella varianten av sko för högvakten.

Efter att ha kollat in stans sko och stövelsortiment (utan att ha investerat i något annat än tid) och fikat både här och där, skildes våra vägar åt och jag gled iväg och tränade. Allt för att kompensera min otroligt lata måndag. Stark som få kom jag hem, slängde i mig lite mat innan jag försvann ut på stan igen för att träffa Johan för en öl på söder. Att gå kungsholmen-Medborgarplatsen i hällande regn är väl inte det roligaste jag gjort, men rätt så skönt.! Ölen intogs under stoj och glam på Mest på götgatan. Mest har en konstig skylt.  Vad står det egentligen på den här? Att det står "Det finns tre olika sätt att dricka sprit." råder det väl inga tvivel om, men sen då? Vilka är dom tre sätten?  1. med vatten, 2. utan vatten och 3, ja vad står det? Johan, som är gammal simmare, är övertygad om att det står 50m vatten.Vad betyder det? Jag (som är läskunnig både vad gäller siffror och bokstäver) är övertygad om att det står Som vatten.

63816-46

 


Från fik till fik

Det har varit helg ja! Höll helt på att glömma det, hade en skön kväll i lördags. Först några drinkar hemma hos Tengin tillsammans med Sabina innan vi drog ner till Fiket. Vad är grejen med fiket? Vi var där en hel del för 7-8 år sen och tyckte att stället mot slutet började tappa. Eller började och började, stället är fullt med skumma människor och lantisar! Nu på sistone har jag bara hört gott om fiket, var otroligt länge sen jag var där en helg. Men jag tycker nog att stället fortfarande är rätt så fullt av skummisar och lantisar. Visst en del "Vackra" människor fanns det, men de flesta var att betrakta som.. ja vad ska man säga, förortsmänniskor? Usch, nä så får man inte säga! Efter några timmar på fiket drog vi vidare till soap där jakob slöt upp med lite damer innan vi avslutade kvällen på köket. Köket är ett ställe som framkallar ångest hos mig. så jag gled in och gled ut skulle man kunna säga. Magen sa sitt så det blev en tur förbi Mackedonken innan sängen hägrade.

I söndags fikade jag i gamla stan med M. Någon som hajjar varför turistfällor som Kaffekoppen på stortorget inte tar kort? Det är ju helt knäppt ju!

det är med självdistans är väl inte så viktigt va?

Eller som man brukar säga, ge mig en bil (helst då en tuff bil som pratar, varför inte Kit från Knight rider) och lite snygga bilar så har jag en hit. Eller?


Hur glad kan man bli?

föreställ er scenen, Tyra Banks show, alla i publiken får ett paket i pausen. Tyra ska precis avslöja hur hon kan se så ung och fräsch ut. Sitt hemliga skönhetstrick. ALLA i publiken har fått hennes hemliga skönhetsprodukt i ett paket som de förväntansfullt sitter med i knät. Tyra räknar till tre och publiken sliter upp sina hemliga lådor. 

Och får upp... En burk med vaselin...

Okej, om det får Tyra se bra ut så är det ju bra, eller? Men att hon dessutom hävdar att burken (av mindre modell) är värd 100 dollar (möjligtvis 100 kronor) verkar helt påtänd. Och det är kanske precis vad hon är? Se 
filmen själva... 


tex har skaffat sig en 'mens purse' sånt är... Konstigt

DSC00097
tex har skaffat sig en 'mens purse' sånt är... Konstigt

Får man klä sig hur som helst eller?

63816-44
Några veckor innan Halloween och spökgubbarna är redan här! Dom här två liken sågs på Willys kungens kurva tidigare idag. Men det börjar inte där.

Det börjar med att jag sitter hemma i soffan och softar när Slider ringer. Vill jag hoppa in i riskokaren och köra ut till Kungens Kurva med Slider för att köpa en TV. Nema problemas, måste duscha bara svarade jag och så gjordes det upp om tid och plats för "pick up" av Slider. Efter att halft skrämt ihjäl Slider när jag sakta vevar ner rutan och väser "Hey killen ska du med" så hamnade vi på tyskarnas bidrag till den svenska kapitalvarumarknaden - Mediamarkt.

Servicen på Mediamarkt är väl sisådär, och medan Slider får vänta i cirka 25 minuter på att få höra att hans utspanade TV var slut på lagret fick vi tid att granska våra medkonsumenter. Folk klär sig rätt lustigt ute i förorten. En tjej hade på sig ett nät, en bh, och en öppen jacka. Lämpligt plagg för att köpa TV i? Avslöjande var det åtminstone!

När vi skulle hämta ut bilen insåg vi att jag stod farligt nära en pelare, så istället för att försöka backa ur tänkte vi att en liten shoppingtur på Willys så att ägaren till bilen framför skulle hinna komma tillbaks och köra undan sin bil. Det var där, på Willys som vi träffade på dom här två liken. Som sagt, man klär sig lite hur som helst därute i förorten.

Väl tillbaks till bilen så hade såklart inte bilen framför flyttat på sig. Slider och underteckand (i det här sammanhanget kallad Iceman) bestämde sig då för att försöka ändå. Efter lite knycklande lyckades jag få ut bilen utan en (ny) skråma till Sliders vilda applåderande! Sånt värmer!

Svensken är lättlurad!

Såg i dagens kvällsblad att Nordeas kunder återigen har nåtts av ett bedragarmail. Läser man mailet undrar man vilka det är som egentligen blir lurade? Tydligen har bankens kunder förlorat mellan 2-4 miljoner bagis. Men hallå, läs brevet, och fråga dig sen om en av Sveriges största banker verkligen skulle låta sin informationsavdelning ha så begränsade kunskaper i Svenska. För att ta några exempel:

första meningen "För Nordea har sommar 2006 blivit en av de mest fulla med illegala operationer."Redan här borde man ju dra öronen åt sig,  sommar 2006 mest full av illegala operationer. Luktar hembränt det här va?

Andra stycket börjar med att Nordea förklarar nästa månad för månaden av fraudkamp. Haha, vem går på detta? Fraud är inget ord vi använder i svenska. Bedrägerier däremot, det ordet känner vi till. Ordet Fraudkamp låter som nåt tysk upprop för feminism.

Också i tredje stycket dyker en helt underbar mening upp "För tillfället kan Du märka vissa förbiseenden medan Du arbetar." Kan jag märka förbiseenden? Hurdå? Också sista stycket blir man lite konfunderad av, är det Aftonbladet som har slarvat eller skriver bedragarna verkligen att kunden från och med september ska använda sig av det nya systemet? Det är slutet på oktober nu. Eller har jag fel?

Och så undertecknat "Nordea fraudkampavdelningen " Om nu Nordea skulle ha en avdelning för bedrägier så skulle väl dom knappast kalla den Fraudkampavdelningen?

Frågan är, vilka är det som går på det här?

Man kanske skulle starta upp ett företag och hjälpa bedragarna med svenskan? Ta 10 procent eller så...

att tvätta är att leva, men det är sjukt tråkigt

Fredagen började sjukt bra med att jag blev uppringd och inbokad på en intervju på onsdag för ett jobb jag inte sökt. Sånt gör att man blir på bra humör. Att det dessutom fanns en tid i tvättstugan gjorde ju inte saken sämre. Nu sitter jag i soffan, softar med datorn i knät och funderar på om jag ska fixa en sen lunch. Tyvärr så sabbade tvättstugan min möjilghet att gå och träna vid tretiden. Har dock fler chanser senare idag. Eller kanske i helgen. Ikväll lär det bli Lemonbar med Lisa, dessförinnan ska vi ägna oss åt att hälla i oss av hennes exmans sprit. Sånt är kul! Lite av syftet med kvällen är att fira att Lisas skillsmässa äntligen vunnit laga kraft!


Att hamna i ett fack.

63816-43
Eftersom det är torsdag och jag vart hemma  så har femman vart på och serverat CSI Miami. Den väsande Horatio Caine, spelad av David Caruso är förmodligen den största gåtan i kriminallabbet. Varför väser han? Och varför har han ständigt huvet på sned? Är det något han har plockat upp under åren? För den killen kan verkligen spela polis. Faktum är att det nog är det enda han kan spela. Här har vi en typisk typecast! Se bara på bilden här bredvid, den är från First Blood, eller som vi säger i Sverige, Rambo. Den rödhåriga, leende killen bredvid Stallone är, just det, David Caruso. Yngre, och mjäkigare, man fan så mycket snut.

Innan vi såg han i CSI Miami så var han annars mest känd för rollen som Detective John Kelly i NYPD blue (På spaning i new york) Alltså ytterligare en polisroll.. Han har dessutom varit med i ett antal avsnitt av Hill street blues (spanarna på hill street) och polisserien TJ hooker. Dock inte som polis i de två sistnämnda.

Killen är typcastad så det skriker om han. Och är det någon som kan komma på någon roll Caruso gjort utan att vara polis? Jora, jag kan, såg en skräckfilm (?) för några år sen där han spelade byggarbetarbas som skulle renovera ett hus eller nåt som var hemsökt. En riktig kalkonrulle, såklart, David var en av dom onda där, inte den schyssta snuten med huvet på sned.

Men, varför skriver jag allt det här? jo kanske för att det går att skriva. Ungefär som varför klättar man upp för berg? Simmar över oceaner? Åker till Dusseldorf eller äter
linssoppa? För att det finns där! Och är möjligt!

Sonntags hat die Tequila Bar im Papagayo geöffnet.

Om 6 veckor är jag arbetslös. Sådärja, nu har jag skrivit det. Läge för mig således att sparka igång mitt jobbsökande lite mer seriöst! Har räknat ut att jag kan klara mig några månader med de besparingar jag har. Men helst vill man ju inte leva på dom pengarna.

Har haft en rätt skön dag idag i regnet annars. Upp tidigt, ner på fiket och köpa en kopp kaffe efter frukost. Vandra ner till stureplan för att träffa min karriärcoach. Därefter gå och träna innan jag träffade  Cathy och Martina för lunch. Sen hem i regnet igen, regn kan var rätt så mysiga. Parkera om bilen, därefter snacka lite med M om att eventuellt dra till Barcelona i november. Inne på resor så blev det lite chattande med TP också. Vi drar till Dusseldorf om två veckor och hotell var inte bokat än. Eftersom dragit på sig Borelia (Vart sjutton hittar han en fästing i oktober) och kände sig seg så löste vi hotellbokningen chattandes över MSN. Hotell Mondial blir det. Efter att googlat lite på Dusseldorf nattliv enades vi om att vi gjort rätt val! Vi kommer garanterat ha kul där! Eller som det stod på ett ställe "Sonntags hat die Tequila Bar im Papagayo geöffnet." Till och med jag med mina minimala tyskakunskaper inser att Papagayo bar har sin tequilabar öppen på söndagar. Så nu vet ni vart ni hittar mig!

Ikväll lär det bli en soft kväll, blir väl att pula lite med några ansökningar... Ingen som behöver en Informatör/webbredaktör/projektledare förresten?


Är cirkeln sluten nu?

Förvånat läser jag i Allt om Stockholm idag att lakritsshoten är på väg tillbaka. Har lakritsshoten varit försvunnen? Har den inte alltid funnits där i våra medvetanden som ett sätt att bli full, och det snabbt!

Kul i och för sig att Micke Trygg på fiket glatt erkänner att de lagrar shoten i vinkällaren. Sånt är mäktigt, och stort, bredvid en grand cuvee så ligger en flaska med hembränt och suger åt sig av den turkiska pepparn. Undrar om dom börjat med shotsbrickor också. Gärna på en planka med shotsglasstora hål borrat i. Så att glasen inte ramlar.

På något sätt får man väl ändå anta att cirkeln är sluten nu. Att 80 talet  är tillbaka på fiket. Där allt en gång började... 80 talet alltså.

Nu får det fan i mig vara nog!

Nu går före detta barnflickan till Anders Borgs barn ut i kvällspressen och snyftar och känner sig utnyttjad för att hon tagit hand om familjens barn för 50 kr i timmen när hon gick i nian. Hur djävla synd var det inte om henne? Att få möjlighet att lyfta uppemot 10 000 extra om året istället för att bara leva på studiebidrag som väl då låg på runt 10 000 om året. Pengar som hon förmodligen shoppade (eller festade) upp. Självklart måste hon ha känt sig smutsig när hon stod där i sina nyinköpta jeans. Hur puckad är inte hon  då. Hon kan bli den som drar undan födokroken för mängder av tonåringar som vill tjäna extra pengar! Att  sen aftonbladet vill det till att det skulle betalats arbetsgivaravgifter är än mer skrattretande. Tjejen tror sig ha tjänat 11500 om året ungefär. Fribeloppet går vid 10 000, nu är det ju dock så att Anders och hans fru är två olika juridiska personer. Således hade hon kunnat dra in 20 000 på sitt smutsiga hantverk. Och hur kommer det sig att barnflickan inte krävde att få betala skatt på sina surt förvärvade pengar? Kan nästan slå vad om att hon inte deklarerade inkomsterna ens en gång!

I andra länder inom EU så är det arbetstagaren som ansvarar för att sociala avgifter och skatter betalas in. Kan vi inte retroaktivt ändra det här också. Då får den "stackars" barnflickan behålla 15 kronor i timmer på sitt barnpassande.

Nä, kvällspress, räcker det inte med att ha häxjagat iväg några ministrar, låt nästa minister som avgå avgå på grund av felaktig nuvarande politik. Inte på grund av något som skett för åratal sen. Någonsin hört talas om utrycket "Att vara här och nu"?

Och säg den svensk som ALDRIG betalat för eller utfört en svart tjänst...

Hösten ÄR mysig!

Hade förövrigt en kanondag igår. Kom hem rätt tidigt från krogen i lördags natt och mådde som en prins igår när jag och M var ute och tog en mysig höstpromenad runt  söder. Lunch/middag på båtklubben nedanför eriksdalsbadet innan vi åkte hem till M för en mysig kväll. Förhoppningsvis var det inte sista soliga höstsöndagen!

morotsfärgat hår

På vägen hem från en anställningsintervju på Östermalm idag så mötte jag Amelie som jag träffade i Halmstad i somras, och därefter dejtat nån gång. Tidigare hade hon illrött hår. Nu var håret läskigt orange. Och inte nog med det, hennes mor (?) var också med. Med minst lika orange hår. såg ut som två morötter som var ute och gick. (Blir det morotsjuice om dom blir överkörda?)


dumdidididumdum dumdidididumdum... hela gänget från rederiet är ...

DSC00083
dumdidididumdum dumdidididumdum... hela gänget från rederiet är med ombord.

ingen kryssning utan naket i hytten! Det här benet befann sig i...

DSC00077
ingen kryssning utan naket i hytten! Det här benet befann sig i tex slaf imorse! Vart tex var vet jag inte!

middagens facit! Undertecknad till höger, 9...

DSC00072
middagens facit! Undertecknad till höger, 9 glas vin, tengin 8 och lille tex hela 4!

Kan visst inte göra nåt rätt

Skulle ju ta bussen ut på gärdet idag och shoppa lite. Men eftersom jag var kaffesugen så gled jag in på fiket nere på gatan och köpte en latte to go. Då gled förståss bussen förbi, varpå jag gick bort till gärdet från Kungsholmen. En redig promenad. På vägen hann jag med att köpa en skjorta och ett par Jeans, samt en fet Crumplerbag till min nya Laptop. Har letat lite efter en bra väska att ha till datorn och har velat ha en ganska stor som man kan få i lite packning i om man är ute och reser. Den här blev perfekt. Funkar som träningsväska också! Något dyrare än den 800 kronors Haglöfs jag spanat in tidigare, och defintivt dyrare än väskorna på Siba. Men vad sjutton, livstidsgaranti, det kan väl vara värt 1500 spänn?

Till slut kom jag och min nya accesoar ut till Gärdet och shoppade ett par Jeans, en skjorta och ett par kalsonger (det sistnämnda för att inte verka som jag maniskt köper skjorta och jeans när jag går in nånstans). Eftersom allt gick ner i min fina bag så blev det apostlahästarna hem igen. Utanför NK träffade jag en gammal lumparkompis Sy, numera pappaledig polis. Kul, senast jag träffade han var jag full som en alika och han i uniform och i tjänst. Lite annorlunda den här gången.

Det var en nöjd shoppare som kom hem till kungsholmen igen för någon timme sen. Nöjd och rejält trött i fötterna! Ikväll blir det nog en lugn kväll. I morgon är det kryssning igen!

Långhårig!

63816-39
Jag måste klippa mig. Det är en tanke som cirkulerat i mitt huvud ett tag. Här till höger ser ni hur sjukt långhårig jag börjar bli. Enligt mig. M däremot (som jag spenderat de två senaste nätterna med) tycker hårlängden är kanon. Likaså min kompis Lisa som jag fikade med igår eftermiddag. Har inte klippt mig sen i Juli så det borde vara dags nu.

Fick ett tips från Tex om utförsäljning på lyxoutlet.se idag utåt gärdet till. Så det får nog bli en sväng dit idag, förmodligen bussen dit och så promenad genom stan hem. Kan bli lite lagom för mig. Inser att jag har skrämmande behov av ett par nya jeans. Eller åtminstone är sugen på att låta ett par nya jeans få bekanta sig med min garderob. Tex förresten, han verkar partysugen ikväll. Han har självklart tagit ledigt från jobbet i morgon eftersom vi ska på kryssning då! (Båten går 18, så jag förstår att man vill vara hemma och ladda hela dan!) Så vi får se om det blir en sväng på stan med mitt långa hår ikväll.

Annars har förmiddagen (Sen jag kom hem från M) innehållit en del jobbsökande, har skickat in till en rekryteringsfirma som verkar passa mig och dragit iväg en ansökan som Webbredaktör som jag påbörjade igår. Dessutom ringt och snackat med ett jobb som jag sökte för någon månad sen. Den tjänsten höll på att tillsättas. Nåväl, jag kanske inte vill jobba på PTS ändå då!





Början på en bra dag - förhoppningsvis

Kom hem från M för några timmar sen och såg att jag fått tre jobbtips från kompisar/bekanta. Således en skön dag idag.

Scoop, som vi såg igår var en grymt skön Woody Allenrulle. För ovanlighetens skull var handlingen i London och inte New York. Woody var självklart med i filmen och spelade en virrig trollkarl. Av någon anledning så verkar Woody typecasta sig själv för virriga figurer i sina filmer. Han kanske är sån på riktigt också? Efter filmen blev det hem till M och sova över. Mycket trevligt!

Sådärja, nu ska jag försöka följa upp mina leads om jobb som jag fått under morgonen.

Revend gympar?

Var iväg och tränade igår, medelgympa på Friskis och svettis... Jora, sån är jag, man vet sin plats på jorden. Könsfördelningen på gympapass är hur skev som helst. Av 100 pers så var det typ 15 killar. Nästan så man önskade att nån skulle stanna upp) och säga.... BAREN ÄR ÖPPEN! Jag vet åtminstone en Revend som gärna tatt sig några öl med tjejerna! ;-

Konstigt med gympapass dock, att det inter sker fler skador. Min koordination är usel. Och när hela gänget hoppar åt höger så är vi flera som hoppar åt vänster. Livsfarligt ju!

Ska iväg och träffa min karriärcoach nu, och sen gå på bio med M. En förhandsvisning som Hotel J bjuder på,
Scoop med Woody Allen, den verkar rätt skum. Så det ska nog gå bra!

Men först får jag nog sladda ner på hörnet och köpa en latte av tjejerna på fiket!


ibland är det skönt att det är måndag..

Efter en rätt hård helg så har måndagen tillbringats hemma i lyan. Sökt lite jobb, ringt lite samtal och kollat på en repris från matchen i lördags. Den där Allbäck kan verkligen göra mål!

Som sagt. båten landade vid 19 tiden i lördags, då hade redan jag och TP hunnit få i oss en försvarlig mängd alkohol, bland annat på tok för många lakrtisshot. Direkt in i en taxi hem till TP på söder för lite käk och dryck. Dum som jag var så lämnade jag min väska där innan vi gick ut sen. Dum för att mina hemnycklar låg kvar i väskan. Så efter att ha besökt några sunkställen på söder och sen en finlandsbåt på blue moon bar och kommit hem så insåg jag att jag inte riktigt kom hem. Så ringa bulle, och så taxi kungsholmen-söder-kungsholmen.. djävla tur att TP inte bor i Tyresö!

Efter att ha vaknat till liv igår så blev det att åka ut till Länna och käka middag med familjen. Det är sjukt mycket människor bara för en liten familjemiddag. Mina två systrar som var med satt och snackade om stora bord man kan köpa om man har stort hemma. Vilket dom har såklart. Jag lär nog bo kvar i min etta ett tag till.. Verkar dyrt med matbord för 12 personer!

I morgon ska jag träffa M igen. ser fram emot det! Nu ska jag försöka glida iväg och träna lite..


TREAT lever! Även om de ser rätt slitna ut! Jag har bildbeviset...

DSC00037
TREAT lever! Även om de ser rätt slitna ut! Jag har bildbeviset!

Så var man på tåget igen! Snart är det dags för de gamla 80-tal...

DSC00032
Så var man på tåget igen! Snart är det dags för de gamla 80-talsikonerna i treat att äntra scenen! Ultracool!

vad fan! Rockkryssning, och 'velo' glider in i vår hytt, hävdar...

DSC00019
vad fan! Rockkryssning, och 'velo' glider in i vår hytt, hävdar att han är straight, stångar in sitt huvud i min mage och moonar. Vi tvivlar.

Dagens goda gärning

Är härmed gjord. Var ute på Mediamarkt i Kungens kurva precis och köpte en digitalkamera till morsan. Så nu lär det bli julklappar i år igen (Tomten läser min blogg, jag vet att han gör det!)  Mediamarkt förresten, till och med kassörskorna såg tyska ut! Snacka om att köra konceptet tyskt lågpris hela vägen!

Nu är det bara 3 timmar kvar innan det är dags för ROCK ROCK ROCK!


Rock it!

Har börjat räkna ner nu, om sex timmar drar det iväg på ROCK kryssning! jag har pumpat Ipoden full med hårdrock och packat ner Tompa soundsystem! Frågorna hoppar sig dock, hur länge kommer vi palla ikväll, barerna sägs vara öppna till nio i morgon bitti! Och sen är det ju omstart som det heter! Jag räknar med röj, och blir det inte det så lär jag åtminstone bli full!

Nä, nu ska jag ut i solen och njuta lite!


att ha en döende karriär...

63816-35

Minst sagt ja! Eftersom Dustin Diamonds (Som spelar Screech i "Saved by the bell") har en dalande stjärna så har han tagit till ett litet knep för att återigen få stå i strålkastarljuset! Nej, det är inte den livlina som Sven Nylander använde sig av tidigare i år, utan han har spelat in en "hemvideo" med två 20 åriga damer. Eftersom
Dustins hemsida är som hans karriär, död så får ni ta er en titt på filmen här!


Jag var på Gotland i Onsdags och fann naturens under!

63816-33
Här till höger ser du en av anledningarna till att jag och syrran flög över till Gotland igår. Ett av naturens små under. Vi har två äppelträd på tomten. Det ena brukar ge äpplen, så också i år. Det andra, det här, har aldrig gjort skäl för namnet äppelträd. Det är högt som en smurf (tre äpplen) och har aldrig gett någon som helst  som liknar frukt tidigare. I år hade vi fem otroligt fina äpplen på trädet. Min tid som äppelfarmarre har kommit! Att det andra trädet aldrig fallerar utan alltid ger bra skörd behöver jag knappast berätta va?

Okej, det var inte bara äppelskörden som skulle bärgas. Vi skulle stänga huset också, av med vattnet så det inte fryser i vinter, tömma vattenledningar, ut med råttgift och plocka undan utemöblerna. Eftersom man aldrig vet hur lång tid sånt här tar hade vi tagit i rejält med tid. Vi flög från Bromma vid åttatiden på morgonen, och tillbaks vid åtta på kvällen. Vårt ställe ligger cirka en timme söder om visby. Allt flöt bra, så vid halvtvåtiden var vi klara med det vi åkte över för att fixa. Alla flighter tillbaks till fastlandet var fullbokade så nu hade vi några timmar över på ön.

Först stannade vi till i Hemse på vägen upp till Visby, där var det fullt pådrag. Marknadsdag. Halva (eller möjligtvis hela) gotland var där. Klockan 14 en onsdag verkade det inte finnas en gute som arbetade. Jo förutom krämarna på marknaden då. Mest krims krams såklart och efter att ha dissat två hawaiiskjortor i polyester för 50 spänn (för båda) så blev enda inköpet påse rött the av gotländsk modell.

Därefter upp till Visby, efter en längre promenad i en folktom turiststad fastnade vi slutligen för ett ställe på strandgatan med gotländsk nachotallrik på menyn. Ni som följer bloggen läste om sveriges största tallrik som jag och TP råkade ut för i Gävle förra veckan. Den här var definitivt större. Och med enorma mängder gotländsk lammfärs på! Smaskens! Ännu ett av den gotländska naturens under!
63816-34

Åter på fastlandet efter några timmar så stack jag direkt iväg och tog en öl med M som jag även dejtade förra onsdagen. Grymt trevligt. Det lär bli mer där gissar jag!

Den här dagen har bara runnit iväg. Don och fix hemma innan jag drog till Friskis och körde ett pass. Skönt jobbigt! Därefter ut och ta en öl med Magnus på Galna hästen. Klassisk mark verkligen! Även om den yttre baren numera har fått riktiga sunkhaksmöbler!

Imorgon är det ROCK kryssning!

Snabbtur till Gotland..

.. i morgon.. drar åtta, hem igen från Visby klockan 20. Allt för att familjen råkar ha ett hus därborta som måste stängas. Men kul grej, dagstur med syrran!

Det de har det har de i Gävle!

grymt bra nachos
Vet inte riktigt hur jag med en bild ska sammanfatta min och TPs tripp till Gävle i fredags. Det får nästan bli med en av sveriges fetaste Nachotallrik som beställdes in på Cheers för 88 spänn. Två stadiga killar blev mätta på en här skönheten!

Hotell Aveny där vi bodde var riktigt trevligt och prisvärt. Dock ägnade TP några minuter åt att
rasera tvålhållare och sänglampor. Allt för att dra ner trivsamheten lite.

Efter Nachosarna lärde vi oss den enkla vägen att tjejer i Gävle inte är speciellt svårsnackade. Och att gävle utan vidare kan aspirera på titeln Sveriges slampigaste stad! Det var, för att använda en sliten klysha, väldigt lättsnackat! För att sammanfatta det. Både jag och TP åkte hem från Gävle med leenden på läpparna! inte omöjligt att vi kommer dit igen! Men först blir det kryssning på fredag.. och nästa fredag och sen Dusseldorf i november!




den här sköna killen hängde jag med i gävle! Han hade med sig pl...

DSC00048
den här sköna killen hängde jag med i gävle! Han hade med sig plankan på krogen, sånt imponerar!

valfritt medelande

valfritt medelande