En berättelse om ett riktigt dåligt inköp.

Insåg i morse att det var dags att klippa mina naglar då dom började bli mer och mer av Transamodell. Då min nagelklippare inte fanns att finna hemma så gick jag ut på jakt efter en dylik på stan efter att jag och Lammet fikat. På apoteket hade dom bara gigantmodellen.. så letandet fortsatte nerför hornsgatan tills jag hamnade på något som jag skulle vilja karaktärisera som en "kringelkrangelmarknad".

Mycket riktigt hade dom inte bara en nagelklippare där, utan ett helt litet manikyrset. Och till ett, som det verkade, ett väldigt facilt pris. 10 kr. Setet innehöll förutom nagelklipparen, nagelsax, nagelfil, nagelpetare, nagel (?) pincett och något som ser ut som tvestjärt på en pinne. Säkert bra för naglarna det med.

Väl hemma slets förpackningen upp och naglarna började klippas... Maken till usel nagelklippare har inte skådats på den här sidan dackefejden! Det krävdes en hel del muskelkraft för att komma igenom mina Transanaglar.... Men nu är dom klippta, och filade.. och ser bra ut.. Vilket ju är bra då jag har en anställningsintervju i morgon bitti..

Tjejer är väl konstiga...

För några veckor sedan blev ju upphookad på en lunch med en polare Till C.. Efter mat och lite promenad så fann vi oss kyssandes på Norr mälarstrand. Aldrig fel en fredag eftermiddag. Sen dess har vi inte setts beroende på lite olika orsaker. Eftersom hon inte dök upp på C´s 25 årsskiva i lördags så messade jag henne i måndags och frågade hur det var... Efter en kortare sms konversation får jag följande SMS klockan halvelva:

Haha! har precis stått i trappuppgången med min brorsa som sitter fast halvvägs ner från tredje våningen i hissen. Så djävla KUL!

Alltså, vad sjutton svarar man på det? Uppenbarligen har vi inte hundra procent samma humor! Eller? Vad är det för kul med att nån sitter fast i hissen? Summan av kardemumman blev att jag lät svaret bero.

Igår, Tisdag, så utspelar sig sen följande konversation via samma medium

hon - Vaken?
Jag - Dricker öl! Du?
Hon - Vad härligt det låter, själv ligger jag framför TVn vilket typ aldrig händer. SKÖNT!
Jag - Låter Soft, själv är jg på väg hem nu!
Hon  - Kollar på en debatt om jämställdhet, barn, kvinnor. Tjit, vilken ilska det finns lagrat i det ämnet. Det är som att trycka på en knapp.

Vad sjutton svarar man på det? I mitt fall inget. Jag vet att det finns grymt mycket ilska lagrat i ämnet, tyvärr är det oftast inte dom som borde ryta från som gör det..

I vilket fall som helst så svarade jag i morse, och då var jag lite trött på inte komma nån vart med henne.. hon har sagt hon ska ringa några gånger men inte gjort det.. så mitt svar blev
Men jämställdhet är ju ett sånt ämne. Kan du ses någon dag? När isåfall?

Och voila, så ska vi ses på fredag eftermiddag..

Annars då, onsdag idag.. ska kanske käka lunch med C som blev grymt nöjd för karaokemaskinen hon fick i lördags...



Slampiga solglasögon!

På köket
Alltså, kolla in dom här solglasögonen.. dom är så grymt slampiga! Folk kommer fram och snackar med solglasögonen! :-) Och vill prova, svaret på den frågan är alltid:
   -dom här är inget man provar, det är något man förtjänar. du kan inte köpa dom, du måste förtjäna dom...

En storbystad blondin med urringning till knäna kom fram och sa att man kunde köpa såna i australien, jag tittade oförstående på henne, man kan inte köpa, man måste förjäna. Och hur skulle de se ut om jag tittat på hennes bröst och sagt att jag såg att man kan köpa såna hos kirurgen?

Dom är underbara i vilket fall som helst, bilden är från köket i lördags. köket är inget favoritställe, personalen är otrevligt, stämningen är aggresiv och det tar en evighet att komma fram till baren. Men mina glasögon gillar att vara där, så ibland måste dom får sin vilja igenom.

För liksom jag förtjänar dom, så förtjänar dom att bli behandlade med respekt av sin bärare.

och det är jag som är bäraren

El pastore

En helg är alltid en helg! även om det är kristiflygare!

Min polare TP nämnde i lördags att den här bloggen bara handlar om fest, fest och fest. Dagens inlägg lär inte utgöra något undantag. Det har ju varit helg!

Efter att torsdagen tillbringats bakis i sängläge så var man lite nyfiken igen i fredags. Så när Per ringde och frågade om jag skulle haka med till Cliffan och sluta upp med Sliders gäng som satt där och käkade middag behövde jag en knapp millisekund på mig för att bestämma mig. Cliffan är alltid cliffan, vet inte om ni vart där, men konceptet är följande:
Det står en massa människor i 25-35 årsåldern och hänger redan vid 22 tiden.. strax innan 23 så går det ett antal förväntansfulla sus genom lokalen, några stretchar ut ordentligt för att kunna släppa loss snabbt när det behövs. Prick klockan 23 så går det en bollibompakänsla genom lokalen då DJn sätter på signaturmelodin till Dallas.... Sen är det två timmar av rabiat dansande till schlagermusik och hårt raggande, i mitt fall innebar det även att jag helt plötsligt stod med en pitcher öl som jag glatt drack upp själv!

Vid ett när Cliffan stängde hängde Per och Pastorn med två tjejer till blue moon bar.. vi tappade bort dom snabbt då två damer i 35-40 årsåldern adopterade oss. Per tyckte det här var ett bra tillfälle att kolla kvaliten på tonsillerna på den yngre av dom..

Eller som Per sa när han ringde dagen efter, vad hände med dom snygga tjejerna?

Nåväl.. det var fredagen.. men helgen var inte slut än..

Det blev Lördag, och det blev FEST!  C & C fyllde båda 25 och hade fetingskiva på Hard rock cafe! Efter överlämnande av karaokemaskinen (=presenten) så käkades det... Då jag var toastmaster hade jag många tillfällen att höja min sköna stämma! Hade dessutom blivit satt mellan ena festföremålet och en 19 årig bartender.. hmm jag är 33.. vad var tanken att jag skulle göra med 19 åringen? :-S. Lammet var i sitt esse och fick bild på hela galleriet! MB; ML; KM och självklart Nyktis som dök upp och förgyllde efter middagen! Synd bara att lammet var lite krassligt.. så hon åkte hem och kurerade sig! Det kan i och för sig också ha att göra med att stjärnskottet från valborg, Henny, var ute på jakt efter både pastorn och Lammet.

NÅväl hard rock är hard rock, och eftersomt klassiska fyllegrälet mellan ena festföremålet och hennes kille kom tidigt den här kvällen så tog Tex och undertecknad med sig Henny och hennes kompis Katarina ner till köket, där vi mötte upp Olosf.. som snabbt insåg att lilla hönan Henny var hans bag ikväll! Så efter idogt  charmande i den högljudda miljön så drog vi till McD för en godbit... där tände det till ordentligt.. och efter supen fick Olosf till och en puss! (ingen tunga, viktigt det)

Eftersom Tex skulle slagga hos farsan så tog vi apostlahästarna hem i den sköna stockholmsmorgonen! pratade om livet, raggade på tre 17 åringar på väg hem från fest och fortsatte hemåt... Nere vid kungsholms strand konstaterade Olosf och Pastorn att det är båt som behövs för att vi ska vara lyckliga.....

....bara så ni vet!


Såg nån lastbilen...?

... som körde över mig? herrejistanes vad tärd jag är idag! Självförvållat förvisso men hallå, inte ska man behöva vara sliten bara för att man festat?

Vi skulle ut och fira igår att lammet arbetat sin sista dag på posten... efter att Olosf dykt upp hemma hos mig, druckit några drinkar och vi sen begett oss ner mot stan landade vi först på Fredsgatan 12 där vi träffade Sabina med sällskap, och även lammets gamla ragg göttis... Därefter bort mot fiket... Fiket körde gästlista, lammet och beckiz glider in medan tex, olosf och undertecknad ger sig av ut i natten för att fira Lammet. Vem har sagt att hon måste vara med för att hon ska firas? Vi hamnar på något som känns som en studentskiva i bredäng, där drar vi snabbt in två flaskor bubbel som rinner ner i våra törstiga strupar. Sen ner till Solidaritet, nyöppnat och med mitt namn på listan enligt uppgift. Tyvärr sköttes dörren så märkligt att det var omöjligt att nå fram till "listinnehavaren" nåväl, stället är nyöppnat, synd bara att dom sumpade chansen att ge ett bra första intryck!

Efter att Jessie helt plötsligt uppenbarat sig med en väninna drog vi istället till soap bar.. en klassiker i det dom här sammanhangen... där dracks det mjölkdrinkar, öl, mer öl, och säkert nåt annat också innan en decimerad skara drar ner till labbet... Jag, Sabina och Olosf kom in där utan problem medan Tex stackaren straffades fär sambucan han hällt i sig på soap bar och fick domen "för full" vilket inte hindrade han, när vi kom ut därifrån efter nån halvtimme stod en tankad Tex och hängde vid repet...

Nåväl.. så är det att fira av lammet.. enligt uppgift så träffade sen Olosf lammet med ett inte helt bildskönt ragg nånstans i natten innan han hamnade på McD.. jag då? jag tog en taxi hem och stöp i säng..

Slog upp tärd i nationalencyckopedin och mitt ansikte kom fram.. så jag är väl tärd då!


Förtjänat dom!

Här är dom, Norra Europas stekigaste solbrilor, och jag har för fan förtjänat dom! Det är inga glasögon man bara går att köper, det är glasögon man förjänar! Fett! Förtjänat dom!

Vilken dag det blev! Träffade Lammet för att käka lunch.. det var så det började.. en grym shoppingorgie. Lammet köpte hudkrämer, jag kontrade med brillor (jag har FÖRJÄNAT dom) Lammet tog bollen och köpte smycken, jag ville inte vara sämre och blev ägare till en ny hatt, därefter försökte jag ta ledningen med en ny sommarjacka, då gick lammet in och dödade matchen genom att köpa en skinnpaj av gammalt hederligt snitt.  Att sen lammet redan innan vi sågs fyndat ett par skor gjorde ju inte saken sämre. Jag var utshoppad!

Det har regnat idag.. märkte det när jag gled över västerbron.. då kom det.. himlen öppnade sig och syndafloden kom ner på mig, och mina stekiga solglasögon och min nya jacka.. men vad brydde jag mig om det, jag blev blöt, hade coola solglasögon, jag blev blöt och hade cool jacka.. typ.. såg ut som en våt katt när jag äntrade lyan efter att ha vandrat runt halva stan...

Måste bara berätta lite om lammets och min tripp hem till sthlm igår.. nä förresten, det finns inget att berätta.. vi konstaterade kort att vi är världens bästa roadtripkonstellation, och att " Jerry Willams "It started with a love affair" för alltid är veckans låt!

HALLELUJAH!

Fan vad skönt! Ett gäng finska monsterrockare med en gammal 80-talsrocklåt vann melodifestivalen, eller som mina favoriter, litauten, skulle sagt, we are the winners of eurovision.. vad hände med Carola? Allt som kvällspressen gastat om att Carolar är nere i Athen och promotar och inte kommer gå i samma fälla som Martin Stenmarck verkar vart bullshit som bara den. Grekerna gav oss 0.. i år igen.. skulle man kunna säga.

Sitter i Helsingborg och leker med tangenterna nu, var en sväng i lund idag och checkade in karnvevalen.. Känns som om hälften av ekipagen var som Carola, har hört det förut, har sett det förut, säkra på att ni haft tillräcklig tid att förbereda er? För det känns amatörmässigt. Lund ja, hängde lite med Lammet och D men mest med lammets gamla ragg Göttis.. sen en promenad runt stan, (det finns ett internetkafe i lund, men ingenstans du kan skriva ut.. om du vill det). Drog sen hem till HBG igen, tog en öl på stan innan jag gled upp och kolla på melodifestivalen med min svåger, hans mamma och grymt mycket öl. Melodifestivalen blir bra av öl.

Sådärja, nu är det sängdags, är det nåt den här dagen har lärt mig så är det att jag inte är student längre, och inte direkt längtar tillbaks till den tiden. Att det regnade idag lär ha hjälpt till lite! Gissar jag!

En full pastor en sen natt i en sydlig stad.

Roadtrip till skåne!

Sådärja, då sitter man i en källare i skåne och bloggar då! Resan ner gick bra, sthlm-lund där jag skulle lämna av lammet tog strax över 6 timmar, när riskokaren väl snurrade omkring i rondellerna i stan och  vi ringde D där lammet skulle bo så visade det sig att D var i Köpenhamn. Så 2 timmar tillbringades på köpcentret Nova Lund.. ett Kista i miniatyr. Intressant!

Sen då, ner på stan, hämta D vid tåget, snurra runt lite bland enkelriktningarna innan vi landade hos D för en fika. Därefter pös jag iväg till Helsingborg och syrran där jag sitter nu.

Lammet och Pastorn är dom perfekta resekompisarna. Vi hade inte en tyst, eller tråkig stund på hela resan. Vi pratade relationer, kompisar, hur man tar kontakt med ragg, social närvaro.. ja allt! Lammet var lite nervis för hur det skulle gå om, eller snarare när, hon skulle träffa Toppluvan. Sist fick hon tunghäfta, ungefär som i Freestyles gamla örhänge Fantasi!

När vi stannade och tankade nånstans runt Linköping distraherade jag butiksinnehavaren medan lammet snodde löpsedeln till den fashionabla tidningen "kungen och drottningen". Den lär numera hänga på D´s vägg nere i Lund. Alla försök av mig att bli onyttig och köpa fett med godis (bil och godis hör ihop) avstyrdes effektivt av lammet! bra där!


Idag så sticker jag ner till Tyskland för att fylla bilen med 200 kilo alkohol eller nåt. Ska bli intressant och se hur Riskokaren gillar dom danska vägarna!

Fick förresten ett mess från lammet klockan 3 inatt.. hon hade träffat Toppluvan! hoppas hon visade vilket socialt geni hon egentligen är!

sporttjejspotting!

jag är den första att erkänna att det var ett tag sen jag skrev nåt i bloggen. Tag och tag förresten, 5 dagar, är väl inte så farligt. Eller är det det?

Idag har jag sett två världsstjärnor på stan, lunchen tillbringades i samma lokal som Susanna (eller om det var Jenny) Kallur, efter jobbet mötte jag Anja Pärsson på Drottninggatan.. Kul! :-) Borde kanske bli autografjägare!?

Annars då? Mycket har hänt, fredag förmiddag tog jag en mastodontpromenad med lammet innan jag var på lunch ejt i med en kollega till Cathy, mycket mysigt, lunch på 51an, promenad och lite kyssar på Norr mälarstrand mitt på blanka eftermiddan! Fredag kväll tillbringades med Lammet, Olosf och Sabina. Säger bara så här, Kolla efter Goodiebagen! snart någonstans nära dig!

Lördag eftermiddag drog jag och storshoppade med Tex innan vi möttes upp i rålis för grillning på Olosf megamaxade grill tillsammans med fyra galanta damer. Jämna par således, fast vi lämnade grillen i parken när vi drog hem till Olosf så då blev det ojämt igen..

Sent omsider hamnade vi på snaps.. mycket trevligt.. Erika fick sen låna min soffa för att nanna lite innan jag i söndags körde tillbaks henne till ytterskärgårn (lidingö)

sån är jag..

Nuså.. nu är det lite uppdaterat..

PRESSTOPP!!

Enligt uppgifter så har ett paket blåa blend menthol funnits i den lägenhet på södermalm som bland annat bebos av lammet. Tidigare uppgifter om att det var gula blend som gällde runt södra stationsområdet dementeras nu kraftigt från lammets håll. Vi återkommer med mer information senare.

En kväll som hade allt... ...på sunkighetsskalan..

Det är inte helt omöjligt att en galen fredag följs av en galen lördag som ni vet. Den här lördagen bjöd på galna upptåg ute i Huddinge av alla ställen! Efter att Tex och undertecknad suttit framför karlbergs slott och druckit nån öl eller så hoppade vi på pendeln söderut. Vid södra station anslöt en nytränad Nyktis. Efter en tåg och bussresa landade vi slutligen hos Angelica som visade sig bo centralt i nära både industriområde och villaområde... :-)

Nåväl, festen kickade igång, Angelica hade fått ihop ett skönt gäng folk. En klar favorit för Pastorn blev Musse... Musse är ägare till en numera totalkvaddad (och när den kvaddades oförsäkrad) Merca cab... Något som gav upphov till en hel del skämt. Tyvärr hade väl Musse kanske inte riktigt kommit över att hans kusin sabbat bilen... :-) Men men, nu kanske han ser ljusare på saken!

Ungefär samtidigt som vi tänkte bege oss in mot stan så messar Lammet från Oxid för att säga att hon nu ger upp. Den nervösa väntan har tagit ut sin tribut, hon åker hem till söder! Så vi bestämde oss snabbt för en ändring i planen och drog med till Mellies i Huddinge C... Om ni aldrig vart ute i Huddinge så förstår ni inte hur det var. Under den timmen vi var där han jag få i mig åtminstone 4 öl om man ska tro kassakvittona. Varje gång som någon blev utslängd (och det hände 4 gånger under den timmen) så stängdes musiken av, och alla tittade på vad det var för granne som fick gå hem tidigare idag då... Grymt mycket twilight zone. När Mellies äntligen stängde avvärjde vi att nån Svantefigur skulle hänga med i taxin in till stan genom att hävda att stan för oss, jo det var södertälje... Vart drar man när man varit på Mellies, klockan var nämare halvtre, och då finns det bara ett femställe i stan som funkar sunkighetsmässigt. Så visst drog vi till en viss båt nere vid stadsgården... Där träffade vi (såklart) Elin och Aileen, eftersom dom alltid är där.. FcZ Tore var där med, som det heter, lite löst folk, Tex träffade sin Jenny som han brukar tråna lite efter.. ända skillnaden var att hon nu stod i baren, och var inte alls lika vänlig och glad som när Tex brukar bjuda henne på drinkar.. Jag hoppade runt till coverbandet och fann mig helt plötsligt pussandes framme vid scen med nån skum kvinna... Mark från soap dök upp, Tex raggade på en thaliändskt ladyboy, och fick ett slag i magen av 130 kilo biker... jora, kvällen hade allt.. nästan.. åtminstone på sunkighetsskalan!

Jag lyckades komma iväg därifrån själv vid femrycket.. en bedrift bara det!

Söndagen var tänkt att tillbringas i bakfull i sängen.. fast det blev en promenad ut till Lilla essingen för att softa lite på bryggorna med Tex och Carro.. och så Hanna och Stoffe som dök upp en liten kortis..

Galen Fredag!

har jag använt den rubriken förut nån gång? Alla fredagar verkar galna numera!

Satt några timmar på jobbet igår innan jag mötte upp Olosf och Erika i Humlan. Olosf hade fixat vin, sallad och filt, Erika lite bröd, och jag kom med det viktigaste, jordgubbar, sprite och isbitar!

Trelitaren gick nästan åt på oss tre innan vi drog oss från parken strax innan 18 rycket. Hem, ta en dusch, ladda batterierna innan jag tog min lilla påse och gled över till Olosf för en drink innan vi cruisade över västerbron till Therese! Festen hos Therese var skum, när vi glider in där sitter det 10 tjejer i lägenheten, och vi är ensamma killar.  Sånt gillar Pastorn och Olosf! Tio minuter senare var lyan full av killar! Söder är märligt.Vart tog tjejerna vägen? Jag satt och snacka med en tjej i soffan, hon drog ut för att röka, sen kom hon aldrig tillbaks, och ingen verkar ta någon notis om det!  Sånt kan ju bara hända på söder. Twilight zone!

Nåväl, efter en del dividerande styrde vi kosan mot Soap Bar (surprice va?). På tunnelbanan in mot stan så hittade Olosf sin kusin också! Komplett med fotboll, haschtomteluva och en polare med kraftig benstomme! Kul att få träffa Olosf släkt sådär!

Soap bjöd som vanligt på en del pikanta detaljer, vi lyckades (såklart) hamna på
bild också (jasså? det är en bild på två tjejer, men vem är det som tittar fram därbakom då? Och vem är killen som tittar in från kanten?) Tycker ni inte den var så fin så kolla den här då.... Bättre va?

Nåväl allt har ett slut, och eftersom vi inte käkat nåt sen pastasalladen på eftermiddagen så drog vi iväg vid tvårycket till McD för en nattmacka... därefter till BMB, som mer eller mindre var dött.. vad är det som händer i stan? Vi gav det en timme innan vi luffsade hemåt i natten....

sådärja, äntligen lördag, och ikväll säger ryktet Huddinge! det, mina vänner, är stort, jo ärligt, Huddinge är rätt stort...

Helgen är igång!

Solen skiner! Och jag kom precis hem efter en eftermiddag i humlan med Olosf, Erika och en låda vin... vinet är nästan slut, så sulorna är runda! Helt underbart! Nu är det bara att ladda batterierna för kvällen!

Pastorn tar sig an helgen!

Fredag, och nu sparkar helgen igång igen.. fick precis en skön låt från lammet, united nations,  Where gonna make it.. skön att sittta och gunga till när man skriver i bloggen lite här. Lammet har precis lärt sig göra diagram visar det sig.. för jag får diagram över allt möjligt nu! Underbart!

Så vad bjuder helgen på då.. ska förbi rekryteringsfirman jag hjälper med lite upphandlingar i eftermiddag, de lämnade in en igår vi hade smällt ihop, och på måndag är nästa deadline. Där några timmar, sen lär jag landa i humlan eller så för att softa lite med Olosf, nån polare till han och nån bira eller två (kanske var ölen som var hans polare? kommer inte ihåg vad han sa)

Ikväll bubblade Olosf om fest, kan bli skoj, tydligen nånstans på söder.. jag vet vart söder ligger, ;-) och i morgon bubblar Tex om en tour it till Huddinge.. Det är ännu större, jag ska få pastorisera hans polare!


Sol sol sol! Då blir det alltid galna dagar! Och jag är redo!


ELVIS!

ELVIS! 
En stor grej har hänt! Lammet har gett sig in i karaokesvängen, vart på fest och sjungit Elvis klassiker, in the ghetto.. Själv har jag en pinsam bakgrund som elviskopia på en julfest på mitt förra jobb.. Eftersom vi som jobbade där bestod av två killar (jag och VD´n) och 21 medelålders, frånskilda damer, så blev det självklart succé! Som mikrofon använde jag en stämpel!  Och nu är Lammet där! I träsket! I ghettot! Härligt! Nu ska vi få  henne att gå igång på dom andra klassikerna också! Jailhouse rock, Teddybear, That´s alright mama, och även den las vegas smäktande Suspicious minds! Bring em on!



 


jo men dagens låt då..

Hmm tror det får bli Prince Ital Joe och Happy people! Sån himla skön låt! Och Prince ital är ju så bra!  Gick förövrigt förbi DLX musik på fridhemsgatan idag också.. de säljer ut lite musik och studioprylar för tillfället.... stod ohc höll i en del prylar jag absolut inte kan hantera.. men nåt ska jag ju göra nu när jag får mer tid över för mig själv.... kanske köpa cybase, programvara för att skapa musik.. eller ett trumset? det skulle grannarna gilla!

Nåja, här är Happy people!
I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
WHERE ARE ALL THOSE HAPPY PEOPLE?
I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
HAPPY PEOPLES WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLES
I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
HAPPY PEOPLES WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLES
WHERE ARE ALL THOSE HAPPY PEOPLE?
STAND UP STAND TALL AND THEN FIGHT FOR IT'S STILL GOING ON

DOWNSTAIRS IT NEEDS TO SMASH
THE GOOD VIBRATIONS VIBRATE THE PAST
A NEW STYLE
KID
A NEW FORMAT
A NEW TECHNIQUE AND YOU'RE WITH SO ALL OF THAT?
RAGGA RAPS TO BEAT COMMERCIAL
WHICH AIN'T PERSONAL
STILL WRITE THE VERBO
I'LL LET YOU KNOW STRAIGHT FROM THE GHETTO
HOW MUCH THE GHETTO WOMAN MADE JOE.
TIRED OF LIVING YOUR LIFE SO SAT DOWN
MITTS UP RAPPER
PRETTY JOHN JOHN COME MAKE YOU PRETTY FIRE BURN
LIVE WITH JOHN JOHN COME MAKE ME A CHEESE DEVIL
THEM BELLY FULL BUT WITH MAPLE ENTRÉE
PRETTY KNEES SHANKIN' MAKE WE LIVE OUR DAY
TALKIN' TO THE COMMANDER-IN-CHIEF OF THE ARMY
MR. BILL CLINTON AND THE BIRD HILLARY
WRAP UP THE WAR ON THE BRUTALITY

I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
HAPPY PEOPLES WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLES
I WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLE
HAPPY PEOPLES WANT TO SEE MORE HAPPY PEOPLES
WHERE ARE ALL THOSE HAPPY PEOPLE?
GOTTA STAND UP I GOTTA BE STRONG
IT AIN'T RIGHT BUT IT'S STILL GOING ON

STILL RIGHTEOUS STILL POSITIVE
I'VE SEEN ENOUGH SO YOU I GOTTA GIVE A SHARE A TASTE OF YOU
BELIEVE ME YOU KID
I'M LIVING PROOF THAT THE STREET LIFE MAY HIDE ITS PROPAGANDA
YOU WANNA GET WHAT THE MEN WILL COME AND HAND YOU
AND THEY'LL SEND YOU A PHONEY DRINK
FIND HAPPINESS AND THEN YOU'RE THE CHIEF

COME AND FLY ON YOUR YEAR
COME AND TAKE A BITE OF THIS APPLE
LOVE AND UNITY GETS A LITTLE COMFORTABLE
GOD TAKE THIS STATE OF EMERGENCY
THE BABY WANTS TO LIVE SO HAPPY AND FREE
WHEN I WAS A YOUTH I USED TO SEE HAPPINESS
NOW THAT I AM A MAN I SEE MY PEOPLE IN THE STREETS
WHAT IS IT THAT DARK MUST COME TO THE LIGHT
TALKIN' TO THE NATION
YES WE'RE UP TO YOUR NIGHT
GET IT
I WANT TO SEE
I WANT TO SEE

En onsdag som alla andra!

Och så börjar det närma sig ännu en läggdagstid för el pastore. Men vilken dag jag har haft! Vaknade i morse något seg efter att ha suttit och ölat med Mats några timmar igårkväll. Tyckte inte det blev så mycket, men jag kände mig redigt salongsberusad igår när jag kom hem. Och inte alls fräsch i kolan i morse när jag vaknade!

Började dagen med en timmes promenad innan frukost, lyssnade på skön musik, log mot världen och funderade på hur lite sol det kan vara och man fortfarande har solglasögon... Mina åkte på vid bensinmacken på norr mälarstrand.. kändes rätt. Därefter frukost, jobbade lite med upphandlingarna åt den lilla rekryteringsfirman innan jag drog iväg och käkade lunch med  Jennifer på vårt stamlunchhak borta på tegnergatan. Sen upp i hötorgskraporna för att sy ihop det sista på den första upphandlingen. Solen började skina och det kändes tungt att sitta däruppe, så när Lisa ringde och sa att hon tänkte hoppa tunnelbanan vid Hornstull och ta en promenad därifrån var jag inte sen att haka på. Min uppskattning om att det skulle ta en halvtimme från hötorget till hornstull med apostlahästar via söder mälarstrand visade sig inte stämma hundraprocentigt. I vilket fall så åkte tröja och kavaj av, och i kortärmat gled jag fram utefter vattnet. Passerade minst tre små utskänkningsställen utefter vattnet. Läge att ta en pubrunda där nere tror jag allt!

Så vidare promenad, nu med Lisa, en sväng på långholmen och över västerbron innan vi hamnade på rätt sida stan igen. Solen sken men jag var tvungen att glida hem för att jobba lite med min karriärutveckling, ska träffa min coach i morgon bitti, och förra gången hade jag nog slarvat lite.. Man måste ta det här seriöst sörru..

Så nu sitter jag här, för många timmar senare och funderar på om jag inte ska dra fram sängen och krypa ner i lådan! Jora, så får det nog bli snart! Har varit en skön dag med mycket tid utomhus, och en hel del promenerande... härligt med vår ju!

Hur vårlar du?

Hemma hos Sara igår fick jag folk att berätta om sina bästa Vårlminnen! Otroligt kul eftersom det ordet uppfanns av lammet och mig 11.25 igår typ...


jag började hur det var när vi vårlade i min familj.. och sen fortsatte folk att berätta om sina bästa vårlingar!


Förresten, hur vårlar ni i din familj? (på valborg får man vårla från det undre lagret också)


Kungar och kommunister!

Året är 2006, Sveriges regent, den sjunde av ätten Bernadotte på Svearnas tron, kung Carl XVI Gustav fyller på valborgsmässoafton 60 år. På festplatser runt om i riket står ideelt arbetande braständare redo. Ris ska eldas, sånger ska sjungas och ungdomar ska få sin första, riktiga fylla. I källare och föreningslokaler filas det på det sista till förstamajdemonstrationens agitoriska plakat.

Men allt faller i skymundan, jag blev äntligen hembjuden till lammets luxuösa södervåning! Jag och Tex skulle dyka upp där med några öl för att samla krafterna (och styrkorna) inför en ansträngande tur ut till Lidingö. Vilken våning sen, det kändes ända ner i fotknölarna när man trampade på den nyslipade parketten, det var historiens vingslag över arbetsrummet, tänka sig, just nu sitter hon där, lammet, och läser den här texten, om och om och om igen... Dessutom, som en extra bonus, visar det sig att Toppluvan äntligen har accepterat
Lammets platoniska kärlek!  Toppluvan är förövrigt rätt lik en känd svensk idrottsman som efter några år i nordamerika vände hem till årets säsong.. eller så..
Kenny


Nåväl, ut till Lidingö skulle vi, och vår vana trogna bestämde vi oss för att komma en och en halvtimme försent, festen kan ju sparka igång utan oss, sen kan vi komma och landa festen, dra ner tempot så att säga!

Så hem till Sara således, grillning, smarrig pastasallad, för starka drinkar och sen efter mycket om och men in till soap bar (såklart) där Cathy och Anneli inte alls såg ut att känna sig hemma till en början. Elakt, det är ju Tex vardagsrum mer eller mindre, och skulle då inte hans kompisar känna sig hemma där? Jo konstigt får man säga!

Pastorn var full och lammet var ännu fullare, så hon var klok nog att hoppa in i en tax i och dra hem när vi andra drog till BMB. Det var ett tag sen jag var där, och jag kan bara konstatera att folket är vackrare på soap bar...

I morse ringde morsan vid halvtolv och väckte mig
   -väckte jag dig?
   -å nej, inte alls, jag var vaken,
   -vad bra, vet du vad det kostar att skicka ett brev till USA?

skumt samtal, varför skulle jag veta det? Och varfrö kan man aldrig erkänna att man sov när föräldrarna ringer? Bra fråga.. första maj har tillbringats i den koma man gjort sig förtjänt av efter tre dagars festande...


Etanol! Inte Diesel!

Ínnan jag kommer in på valborgsmässoafton så tänkte jag berätta om lördagkvällens sväng på söder. Efter att jag mött upp Tex så hamnade vi på Vampire Lounge där vi nyfiket gick igenom deras gedigna drinklista innan vi bestämde oss för varsin Stork. (för er som inte är så mycket söder, eller i sthlm, så är en STORK en STOR starKöl). Eftersom Vampire visserligen var rockigt men rätt så folktomt så drog vi vidare till Carpe Noctum, (fd bonden) för några öl till. Bandet som började spela var inte riktigt i vår smak, så vi avlägsnade oss och drog mot Meborgarplatsen.

På götgatan sprang vi in i Jorun, som kom älgandes med en kebab i näven.Hej hej hallå och sen drog vi vidare upp mot folkungagatan. Ståendes på mittrefugen, väntades på gröna gubben så ropas det på Tex från den sidan vi kom från. Där står Hanna, vacker som en solnedgång, eller uppgång, eller hur det nu var. Hur Hanna hamnade på söder vet vi inte, hon bor på kungsholmen och skulle enligt uppgift vara på väg till en förfest i gamla stan. Allt mycket konstigt. Efter att Hanna och hennes polare slunkit ner i tunnelbanan så cruisar Tex och Pastorn in på Bullwinkles.

Ölen är billig, servitrisen är söt (och har en cool top på sig med texten "Sex is like snow - you never know how many inches you got, and how long it will last") Efter några Storkar är Tex kär i servitrisen och samtidigt går hans kommunikationscentral varm, och helt plötsligt har vi Tina och hennes syrra Carro bredvid oss. Det visar sig att Tina på vägen till Bullen har snackat med Nyktis i telefon, som känner tjejen i baren. Så billigare drinkar blev ännu billigare, och Malin (som vi nu visste att hon hette) blev ännu sötare, framförallt när hon ställde fram ett gäng shots på bardisken framför oss. Sånt kan smälta den hårdaste! Till och med Tex polare Henry vågade sig till söder, nyblonderad och fin! Efter lite för många drinkar bestämmer vi oss för att dra vidare, så jag och Tex drar till Soap bar.. och hänger där ett tag innan vi hoppar in i en taxi vid tvåtiden med varsin McD påse under armen.

Tex slaggade på min soffa, och jag var lite sur på han när jag vaknade. Av någon anledning hade han släppt in dieselmannen i min lya under natten. Så när jag vaknade hade han tankat diesel i munnen på mig. Blir så himla sur, jag är ju miljövänlig och har en bifuelmotor, således går jag på Etanol, INTE diesel!

Fast vad gjorde det... vaknade ju upp till valborgsmässoafton!