En gammal favorit kommer tillbaka!

63816-98


Sådärja! GB tar in Top Hat igen till sommaren! Eller rättare sagt, redan nu! Härligt! Visst minns man den sen barnsben?  Den är alltså inte att förväxla med tidningen med samma namn som innehöll lättklädda damer som fanns nån gång i tidernas begynnelse... (det är väl bara Mats av mina läsare som är så gammal förståss).

Ni kanske kommer ihåg när Stig Helmer får vakta en kiosk ute i skärgården i SOS segelsällskapsresan och totalt missförstår en kund som vill ha en top hat... Stickan rodnar och säger att dom inte ger ut den längre, varpå barnet som vill ha glassen blir upprörd och pekar på glasskylten!



 

Två steg fram och ett steg tillbaks

Eftersom den gula lampan som säger "Check" har lyst ett tag på riskokarens instrumentpanel så åkte jag imorse ut till Sätra och lämnade in bilen på verkstan. Fick sen för mig att jag skulle gå hem därifrån. Vädret därute var lika snöigt och moddigt som inne i stan. Men gick gjorde jag, runt en timme och 40 minuter tog det trots att det kändes som att jag gled ett steg bak för varje steg jag tog fram. Rejält varm var jag när jag kom hem också. 
Ska hämta bilen i eftermiddag, vem vet, jag kanske går ut då med.. eller inte. Nån sa att det faktiskt går tunnelbana ut till förorten. Kan det verkligen vara så?


Pastorn rekommenderar

Rekommenderar skarpt Timbuktus nya platta Oberoendeframkallande.

håll till godo!


När man tror man är Tarantino

Söndagen blev en riktig komasöndag. Visst, jag sorterade in lite plattor där dom skulle vara, och visst, jag dammade lite pliktskyldigast i bokhyllan bara för att ha känslan av att ha gjort något vettigt.

Lördagkvällen tillbringades hos Hilda och Johan som nu flyttat in i krillan. Minnesgoda läsare minns att jag i januari var på
bartömning i Fredhäll. Tydligen hade vi inte gjort nåt bra jobb. För det fanns sprit kvar som vi fick jobba oss igenom. Mycket snack blev det om gamla Hilda  (singel) och nya Hilda (sambo) den gamla Hilda skulle till exempel inte kunna ha en fest i melodifestivaltider utan att hennes minimala 12 tummare hade vart på med ikopplade datorhögtalare. Nya Hilda hade inte ens en TV (jodå, i sovrummet, men det undvek vi, tvn var ändå avstängd). Gamla Hilda hade dansat på bordet, den nya var mer sansad, gamla Hilda hade haft smågodis framme, den nya bjöd på After Eight! Shit pommesfritt! Man blir gammal av att bli sambo! :-) Vi kom dock aldrig fram till om nya eller gamla Hilda var bäst.

Tidigare på lördagen hängde jag en del med TP, dels för att köpa tyg till kuddarna i vår båt, och dels för att snacka lite om Ztarmesajten och om hur vi ska marknadsföra den! Tänk er två killar i en tygbutik. VI kände hos helt borta inne på tygvaruhuset ute i Sickla. så borta att vi gled in på Jysk och köpte tyg (till en tredjedel av priset) och sen var tvungna att glida in på PCcity bara för att det fanns där!

Har ni märkt att jag slänger om det här inlägget som en quentin tarantinofilm? Jodå, sån är jag idag, så därför har vi kommit bort till Fredagen nu! Jodå, det var en sån med, den började hemma hos Lisa där vi firade att hon håller på att få nytt jobb och fortsatte på Lemon bar. Lemon bar är en gammal favorit, nu har de byggt ut lite med ett dansgolv i källaren och en ny bar. Inte helt lyckat tycker nog vi old school lemonbar besökarna... Vart var alla glada gamla stammisar? Läskigt ju!

Sådärja, måndag idag ja, ryktet säger att jag ska ta en fika med jasmina idag, ska bli skoj.


Online! Äntligen!

Yess! så var vi up and running med vårt Webbprojekt. En betaversion ligger ute för allmän beskådan på www.ztarme.com! Tanken bakom sajten är att vem som helst ska kunna ladda upp en musiksnutt i filmformat för att kunna få den bedömd. Det kan i det närmaste vara vad som helst, källarbandet som vill ha en större publik, karaokefantasten som funderar på varför han (eller hon) aldrig blir upptäckt eller varför inte 3 åringen som sjunger påskharens lov? Allt är tillåtet - nästan!

De sista handpåläggningarna gjorde vi igår, då var vi även och träffade Henrik på Carpe Noctem, det lär bli releasefest där 17 mars. Så skriv upp det i almanackan! Läser du det här så är oddsen stora att du kan bli bjuden också!

Och du! Känner du nån, eller har något eget alster i byrålådan, så tipsa om sajten!

Jag kommer trivas under Grisens år

Det kinesiska nyåret har gått av stapeln nu och vi har glidit in i Kaninens år! För mig som är född i Oxens år enligt kineserna så lyder horoskopet:
Åtta av tio oxar har god tur just i år. Och alla framstår som attraktiva och charmiga av det motsatta könet.
Karriär, Hälsa och kärlek kommer jag få grymt mycket av i år, men inte så mycket av pengar... Tror nog jag kommer trivas i grisens år!

vad är oddsen?

63816-97Av någon outgrundlig anledning blev det lördag också! TPs donna Linda hade kalas (någon månad försent, men kalas är alltid kalas) ute i sumpan. TP hade vart huslig och fixat till Jelloshots i mängder, vilket medförde att den, vid den här årstiden närmast obligatoriska melodifestivalen åtnjöts med en rejäl promillehalt.


Jag hittade min tvilling!
Det märkligaste på festen var att jag står och pratar med damen här bredvid, och det visar sig att vi är födda på samma dag! Samma år också! En stor vinst för mig eftersom hon var övertygad om att jag var född 77. Vadslagning vidtog om jag var äldre eller inte. Något jag är, med 20 timmar! Sjukt! Att hon sen dessutom var övertygad om att hon träffat såväl mig som TP tidigare verkade också märkligt. Eftersom hon är född på Nacka sjukhus och jag på Sös så var det inte därifrån hon kände igen mig. Efter att ha funderat lite så visade det sig att hon, liksom vi, var på Sweden Rock kryssningen i höstas, OCH att hon varit där med mina gamla barndomskamrater Helen och Therese. Världen är bra liten!

Eftersom vi var i Sumpan så blev det Garbo som fick njuta av vårt sällskap fraimåt 23 tiden. I slutet av förra seklet var jag en del på Garbo (jobbade på Compaq i sumpan då) men sen dess har det varit sparsamt med besök. Visst, det är lite som en finlandsbåt på glid in i bällstaån men man har grymt skoj där!  Lite sjukt dock att det första som hände när jag hängt av mig var att Heather, ett gammalt strul till TP dyker på mig och frågar om han dyker upp. När jag då berättar att han lär nog dyka upp om nån kvart med sn tjej så blev hon helt förstörd. Vissa måste lära sig att gå vidare.

Framåt småtimmarna blev det sen nattbuss hem ihop med ett stort tjejgäng som jag adopterat i samma veva som deltagarna från festen börjat bege sig hemåt. Kvällen avslutades med en mindre efterfest hemma på scenen. Grand garbors klassiska radioreklamcatchfrase "Vinst varje gång" visades sig således återigen stämma.


Det blev helg igen!

Jag tror vi alla är överens om att det finns helger, och så finns det helger. När jag nu såhär på måndag förmiddag ska försöka summera ihop den gångna helgen så måste jag bara konstatera en sak. Det har verkligen varit helg!

Helgen började med en tur hem till TP för att försöka göra klart det sista på vårt
Ztarme.com projekt. Just nu ligger en prewievsida ute, vi hoppas att en betaversion av sajten ska kunna ligga ute under tisdagen. Vid tiotiden mötte jag sen upp Josefin uppåt Götgatan. Det blev Tiffanys tills dom stängde, då gled vi vidare till Eken bar. Känner ni till Eken bar? Helskumt ställe. Egentligen är det Hilton Slussens hotellbar typ. Men kvällstid blir det ett eldorado av allt möjligt folk. Klart kul! Och grymt skön utsikt över gamla stan om man sätter sig i fönstret! Rekommenderas om man vill festa vidare på söder efter ett!



"Dansgolv är till för dom som inte har råd att stå i baren"

Säger Felicia, kvällens "offer" i du är vad du heter på TV3! Hon försöker vara värsta överklasstjejen, rör sig på Östermalm, pratar någon obestämd form av skånska och powerwalkar i en överklasspäls. Och man kan tänka sig att hon hänger neråt stureplan. Men icke sa nicke, när hon fuskar lite och går ut och krökar med sina polare en kväll så ser det nästan ut som om de hänger på "kontoret" karlaplans eget sunkhak. Där ser man!

kungsholmsfirrar på valentin

Alla farhågor om en händelselös allahjärtanskväll kom på skam igår då jag vid halvtio mötte upp Mia och Cissi på AGs för en á två öl. Jag börjar gilla AGs mer och mer, igår var det en skum instillation som innebar både levande musik (nåja, killar med samplers) och rörliga stora bilder uppblåsta på väggarna. Att ölen smakade bra gjorde inte saken sämre. Efter några öl så drog vi vidare ner mot scheelegatan, och efter att ha konstaterat att både lemon bar och lokal var hyffsat obefolkade valde vi lokal för vår nästa öl. Vart var det glada partyfolket? Alla kan väl inte vara på dejt? Så jakten fortsatte ner mot stureplan, efter att ha tatt oss en titt in på soap, riche och obaren så landade vi till slut inne på East för våra sista öl.

Hemgång nån gång runt ett, och eftersom vi alla tre bor på kungsholmen (och är fiskar, vad det nu betyder) så delade vi bulle hem mot ön.


Fick ni förresten några blommor igår? Eller gav ni några?



 


Svettiga svetsarbrillor!

63816-96
Efter att ha varit på två intervjuver på två dagar kändes det inte mer än rätt att anamma sliders förslag om en tur ut till förorten för en, som vi säger i branschen, "Kakelshoppingtur med efterhängande öl".

Således ut mot Länna där slider snabbt konstaterade att 5000 kvadrat kakel inte var nog för han, så iväg till bauhaus istället. Efter att Slider inhandlat ungefär allt som en normal kakelsättare kan tänkas behöva lämnades allt utom ett handfat tillbaks. Vad gör man inte för konsten. Eller för kameran, jag blev grymt sugen på ett par riktigt coola svetsarbrillor!

Därefter in till stan, lämna av Sliders nyinköpta handfat i vasastan och sen till Kungsholmen  och grabBARnas för att ta en öl och få oss lite skaffning i magen.

Två intervjuver ja, igår var jag på naturhistoriska riksmuseet (nä, inte för tjänsten som sjölejon) som vill att jag fixar till deras intranät, och idag på Bohmans nätverk som verkar sugna på att rekrytera mig till ett försäkringsbolag som nåt så sexigt som kundansvarig webb eller nåt sånt. Även där skulle jag få  vara med att bygga upp ett intranät. sånt som jag tycker är skoj ju!

Nu är det sängdasg, imorgon måste har jag några jobbansökningar att skicka iväg innan jag träffar karriärcoachen på eftermiddan!

Yes! jag bor rätt!

Gjorde DNs stadsdelstest och fick resultatet: "Du är trygg och säker på dig själv, men också lite tråkig och anonym. Nya trender är inget för dig, du vet vad du tycker om och byter inte stil som någon vindflöjel. Men visst, det händer ju inte så jättemycket nytt heller, det kanske inte skulle vara så dumt med en uppryckning?" Alltså Kungsholmen. Vilken tur att jag redan bor på Kungsholmen då! ;-)

Aj fan, snart är det dags igen!

Vaknade upp i morse och insåg att det är alla hjärtans dag på onsdag... Måste den egentligen uppmärksammas om man är singel? På senare tid har jag blivit sämre och sämre på att sno åt mig mobilnummer (eftersom jag oftast ändå inte ringde upp) vilket medfört att man dejtar mindre. Och även om man träffar en hel del trevliga damer med giftas(?)potential så blir det liksom inte av. Två frågeställningar infinner sig således i mitt huvud:

Måste man dejta på alla hjärtans dag?
och isåfall
Vem fan ska jag dejta!!!?


Hattparty!

63816-95
Efter en alkoholfylld kryssning i fredags hamnade jag hemma hos Elin i lördags kväll för ett glas vin som det så fint hette.

Tillsammans med Peter, Henrik, Jessika, Elin, Susanna, claes och Maria blev det melodifestival på Minimal TV och därefter iväg till Elins gamla adress, BJ 104 där Peters polare  Oskar bjöd på fest tillsammans med Grannen.

Ni som vart hemma hos mig på förfest vet att det inte alltför sällan händer att hattarna åker på allt eftersom flaskorna töms. Men det här var helt annorlunda!

Tänk er två ettor mitt emot varandra i samma trapp, minst 40 personer iklädda huvudbonader av skiftande kvalite och en massa spritflaskor (och inte alls lika mycket virke! Då har ni gårdagens fest.

Hattar byttes med varandra, men när jag lyckades lägga vantarna på det här ekipaget slutade jag byta! Jag, och ingen på festen heller, verkade veta vart den kom från, eller vad den symboliserar. Jag var länge övertygad om att den hade samiskt ursprung (och då framför allt för att det hänger en "isskrapa" i en av toffsarna) andra visste med säkerhet att hatten var en reinkarnation av den 4e dalai laman i Tibet. Någon annan hävdade med bestämdhet att bara de gamla mayaindianerna kunde skapa sånt livfullt hantverk!

Festen var grym, och när jag nån gång framåt 3tiden bestämde mig för att kasta in hatten och bege mig hemåt var det fortfarande ett 15 tal glada partyprissar kvar i lägenheterna! Respekt för sånt!

Inte helt konstigt har söndagen varit väldigt väldigt lugn, ligga i sängen och titta på störtlopp och skidskytte och fika hos grannen är ungefär det jag orkat prestera...

Skabberella!

Sådärja, veckan har gått och ikväll blir det kryssning med skabberella. Ska bli kul att se vad man får med sig hem!

Fast mest kryssar vi för att kickoffa vårt lilla webbprojekt, ztarme.com nu börjar det likna nåt.. snart är det lansering!

Skidag i Romme!

63816-93Vilken skön dag! Den började med att vi såg en till badbuss förklädd ettan på lilla essingen och avrundades inte förrän vi såg en taxikurir med stammande taxiskylt! Däremellan hann vi, Jag, Anneli och Mattias upp en tur till Romme för några timmars härlig snöfylld skidåkning! Snön föll ner hela dagen vilket gjorde att mina nya Rossignol som invigdes idag fick jobba nästan lika hårt som mina ben. Och med den äran! Härligt!
63816-94
Att sen Anneli och Mattias fick låna varsit par skidglasögon av gjorde ju inte saken sämre! Ser ni vem som är vem? :-)

Romme har byggt ut en del sen jag var där senast, typ 2003 eller så. Ny toppstuga och några nya, svarta pister på sydsidan som var helt okej, om än något korta och kanske snarare röda än svarta. Men inget fel i det, Åkningen är så bra den kan bli 2.5 timmar från Huvudstan!

Tack vare att vi hoppade sista åket på eftermiddagen så undvek vi inte bara de skador som alltid sker under sista åket utan också en riktigt rejäl krock som skedde några kilometer norr om dalälven bara några minuter efter att vi passerat! Snacka om att ha lite tur, krocken stoppade nämligen upp trafiken ett bra tag och som ni vet finns det ju ingenting som är så tråkigt som när hemfärden drar ut på tiden!


bara på söder...

63816-92
Tog en långpromenad i förmiddags och råkade kasta ett pastorsöga in i en kemtvätt i SoFo. Ungkarlstvätt? vad sjutton är det? Jag är ungkarl? kan jag bli tvättad där? och är det isåfall som en biltvätt? Att jag bara kan rulla igenom och bli avfettad, nersprutad, sönderborstad och avspolad?

Eller är det så att ungkarlar kan lämna in sin tvätt? Får inte singeltjejer lämna in sin tvätt? Är det så att killar inte kan tvätta men tjejer kan? Hallå där, jag kan faktiskt tvätta! Har bott själv sen 94 och aldrig åkt hem till mamma för att tvätta! Lovar! 

Och hur är det med familjer? de får inte heller tvätta där? Undrar om inte Elit tvätten är ett fall för Jämo så som de diskriminerar...


Snö snö snö snö!

I morgon tar jag VM febern på allvar och drar till fjälls. Okej, kanske inte Åre men så mycket Åre man kan komma ett 20 tal mil från Huvudstan, Romme. Det kan jag behöva eftersom Julen i Vemdalen töade bort!

Har haft rätt så fullt upp på sistone, är en av två som är kvar för ett jobb på ISA och fick ett case i fredags att jobba med under helgen. Presentation 0800 måndag morgon. Nästan så man skulle kunna dissa jobbet bara för den tiden. Men måndagen gick bra och nu väntar jag bara på att få svar. Trodde det skulle komma under dagen, men icke sa nicke. De lär väl ringa i morgon just när jag genomför årets skönaste åk eller nåt!


Värdesämst

shit alltså, det är värdesämst att blogga en gång i veckan, glömde ju helt gårdagen som var toksoft. Träffade Tengin och käkade lunch, sen gick vi och simmade på centralbadet innan det blev hemgång för att senare på kvällen mötas i tre parti alfapet på nätet... 2-1 till undertecknad. Så Tengin var värdesämst!

arbetsförnedringen

63816-91 Den här flyern satt uppklistrad på en lyktstolpe i vasastan som jag gick förbi i veckan när jag skulle luncha med Cathy och Anneli. Verkar vara en liten proteströrelse,  för några lyktstolpar från den så fanns ett anslag om apoteket också. Går jag förbi den igen så lovar jag att ta en bild!

Apropå Anneli så snackade vi om att dra till Romme och åka skidor på Torsdag, ska bli grymt skoj! Eventuellt hänger Mattias med också! Kan bli grymt soft om vädret är fint!

Måste passa på att nämna att min gamla kompis Magnus fått ett till barn att lägga till skörden därhemma. Grattis Mange!

Rocky! Drago! Domaren!

Rocky! Drago! Domaren!
Alltså jag säger bara det Rocky! Vilket underbart tidsdokument det är! När jag skriver det här så går Rocky IV på femman. En spegling av det kalla kriget ackompnajerat av pompös arenarock. Just nu har Rocky dragit till nånstans strax bredvid Uralbergen, det är kallt, solen lyser inte och det står en små ryska matrusckor och papprusckas vid vägkanten när han springer förbi med en stock fastspänd bakom sig. Stor respekt!

Nåja, den här veckan har inte bara varit Rocky.  Den började med att jag i måndags var på anställningsintervju på ISA. Den gick tydligen bra, för vid sjutiden på kvällen så ringde deras rekryteringskonsult och berättade att jag gått vidare i processen. Från att haft en 25 procentig chans hade jag nu en 50 procentig. Hon ville också att jag skulle göra ett litet "självuppskattningstest" innan jag skulle träffa henne igen på tisdag. Även det passerade jag tydligen med glans, och nu har jag fått två case att jobba med under helgen. Grymt skoj att få bita tag i nåt verkligt igen. Så över helgen blir det till att dels fixa till en engelsk text om fastighetsbranschen så att den blir "webbmässig" och dels lägga upp en struktur för att lägga upp en av deras utredningar på nätet så att det blir överskådligt - och läsbart!

Eftersom caset ska presenteras på måndag morgon klockan åtta så lär helgen bli hyffsat lugn, åtminstone ikväll (klockan är halvtolv och jag är nykter, lika med definitionen på en lugn fredag). I morgon blir det till att gnugga geniknölarna!