Att hamna i ett fack.

63816-43
Eftersom det är torsdag och jag vart hemma  så har femman vart på och serverat CSI Miami. Den väsande Horatio Caine, spelad av David Caruso är förmodligen den största gåtan i kriminallabbet. Varför väser han? Och varför har han ständigt huvet på sned? Är det något han har plockat upp under åren? För den killen kan verkligen spela polis. Faktum är att det nog är det enda han kan spela. Här har vi en typisk typecast! Se bara på bilden här bredvid, den är från First Blood, eller som vi säger i Sverige, Rambo. Den rödhåriga, leende killen bredvid Stallone är, just det, David Caruso. Yngre, och mjäkigare, man fan så mycket snut.

Innan vi såg han i CSI Miami så var han annars mest känd för rollen som Detective John Kelly i NYPD blue (På spaning i new york) Alltså ytterligare en polisroll.. Han har dessutom varit med i ett antal avsnitt av Hill street blues (spanarna på hill street) och polisserien TJ hooker. Dock inte som polis i de två sistnämnda.

Killen är typcastad så det skriker om han. Och är det någon som kan komma på någon roll Caruso gjort utan att vara polis? Jora, jag kan, såg en skräckfilm (?) för några år sen där han spelade byggarbetarbas som skulle renovera ett hus eller nåt som var hemsökt. En riktig kalkonrulle, såklart, David var en av dom onda där, inte den schyssta snuten med huvet på sned.

Men, varför skriver jag allt det här? jo kanske för att det går att skriva. Ungefär som varför klättar man upp för berg? Simmar över oceaner? Åker till Dusseldorf eller äter
linssoppa? För att det finns där! Och är möjligt!

Kommentarer
Postat av: Albert Svensson

Klockren analys, klart den store Caruso är gåtan. Konstigare arbetsplats än det där kriminallabbet får man leta efter, och då menar jag inte alla de märkliga maskinerna eller likdelarna de gräver upp, utan ledarstilen och den psykosociala arbetsmiljön. Ena stunden ska de anförtro sig åt varandra, andra stunden skriver hr. Cane sanningar och spydigheter på sina medarbetares näsor, allt med den där väsande stämman. Läskigt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback