Nu får det fan i mig vara nog!

Nu går före detta barnflickan till Anders Borgs barn ut i kvällspressen och snyftar och känner sig utnyttjad för att hon tagit hand om familjens barn för 50 kr i timmen när hon gick i nian. Hur djävla synd var det inte om henne? Att få möjlighet att lyfta uppemot 10 000 extra om året istället för att bara leva på studiebidrag som väl då låg på runt 10 000 om året. Pengar som hon förmodligen shoppade (eller festade) upp. Självklart måste hon ha känt sig smutsig när hon stod där i sina nyinköpta jeans. Hur puckad är inte hon  då. Hon kan bli den som drar undan födokroken för mängder av tonåringar som vill tjäna extra pengar! Att  sen aftonbladet vill det till att det skulle betalats arbetsgivaravgifter är än mer skrattretande. Tjejen tror sig ha tjänat 11500 om året ungefär. Fribeloppet går vid 10 000, nu är det ju dock så att Anders och hans fru är två olika juridiska personer. Således hade hon kunnat dra in 20 000 på sitt smutsiga hantverk. Och hur kommer det sig att barnflickan inte krävde att få betala skatt på sina surt förvärvade pengar? Kan nästan slå vad om att hon inte deklarerade inkomsterna ens en gång!

I andra länder inom EU så är det arbetstagaren som ansvarar för att sociala avgifter och skatter betalas in. Kan vi inte retroaktivt ändra det här också. Då får den "stackars" barnflickan behålla 15 kronor i timmer på sitt barnpassande.

Nä, kvällspress, räcker det inte med att ha häxjagat iväg några ministrar, låt nästa minister som avgå avgå på grund av felaktig nuvarande politik. Inte på grund av något som skett för åratal sen. Någonsin hört talas om utrycket "Att vara här och nu"?

Och säg den svensk som ALDRIG betalat för eller utfört en svart tjänst...

Kommentarer
Postat av: Mr Angry Man!

Alltså.. ur vilken synvinkel är Anders Borg en juridisk person undrar jag.. Driver han sig själv som eget företag?

2006-10-17 @ 21:43:37
Postat av: Revend

Sant sant sant mr Angry man! Anders Borg driver inte sig själv som företag....
MEN
Om han ska anställa en barnflicka så borde han göra det!

2006-10-17 @ 21:55:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback