Samma visa i år igen!

Det är samma sak varje år! Vi blir uppriktigt förvånade när den första snön kommer!
http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,922208,00.html


I morse när vi vaknade i stockholm hade vi lite julkänsla. Snön låg vit på marken. Inte direkt förvånande egentligen, det är början på november, och SMHI har knappast hållt det hemligt att rejält busväder har varit på väg. Snö på marken brukar betyda att det också finns risk för halka, och att alla som inte har försett bilen med vinterhjul antingen borde göra det ögonaböj eller lämna bilen hemma!

Men icke sa nicke, efter att ha befunnit mig ute i trafiken i eftermiddags när snöfallet brakade loss är det bara att konstatera. Den svenska bilisten är inte alltid så klartänkt!  Klart som fan att det kommer bli halt och kallt när det snöar! Och klart som fan att du ska dra på vintersulorna så att du slipper halka runt som bambi på hal is! Och innan det börjar snöa, se till att ha fungerande vindrutetorkare! 

på mariebergsgatan såg jag en bilägare (stadsjeep såklart) springa ut i snödasket och torka av framrutan med jackärmen, förmodligen för att hans torkare tog dåligt! inte bra! Själv satte jag på nya torkare idag vid halvfyra tiden (och vinterdäck igår, snacka om sistaminutenkille man är! )

Nåväl, imorgon bär det av till Dusseldorf! har ni tur så får ni lite uppdateringar här på bloggen under helgen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback