reflektioner

T'änkte jag skulle runda av dusseldorfresan med några glimtar och reflektioner från resan.

Varför har tyskarna överlag fel storlek på jeansen? Tjejjeans ska sitta tajt om baken för sjutton! Inte med häng! Om de nu inte har speglar i tyska omklädningsrum, kan de inte ta med sig en väninna som kan hjälpa till vid inköpet! Jeansen sitter som om de vore köpta på postorder!

I tyskland sitter det ofta en liten dam (eller snubbe) vid toaletterna. Det är toalettstäderskan. Men vad är brukligt att betala? Det står aldrig i några guideböcker. Vi prövade med allt mellan 2 euro och ingenting, och de var lika glada hela tiden. Förövrigt är det världens skönaste sätt att ta kontakt med folk på. När du k,ommer ut från toaletten så glider du fram till en trevllig tjej och frågar "what´s the thing with the lady in there? what is customary to pay her? Och du har en riktigt bra icebreaker!

Och apropå toaletter, på flygplan kallar man toaletter för Lavatory. Varför då? Det är dessutom alltid nödvändigt att berätta att det här är en rökfri flight. Och rökning är förbjuden överallt i flygplanet ÄVEN på toaletterna. Är inte dom en del av planet? Och om det är rökfritt där, varför då ha askfat därinne?

För er rökare förresten, tipset är att köra ner huvet i toalettstolen (på planet, inte hemma) och röka därenere. Tack gud för att man inte är rökare.

Och prata om rökare, TP, min reskamrat snusar (bara till fest enligt sig själv) han hade med sig en (1) dosa ner. För fyra dagars festande! Den tog slut andra dan. Sen var han tvungen att börja kröka. Tills han kom på att han kunde gå över på Nicorette. Tyvärr så kom han inte på det på fredagen eller lördagen när apoteken var öppna. Utan på söndagen. Vi fick leta runt halva dusseldorf för att hitta ett av de två söndagsöppna apoteken.

Söndagar i Tyskland ja, alla affärer är stängda då. Helt sjukt. Hajjar dom inte att det är då man har tid att shoppa? Det är nåt katolskt som lever kvar. Yrkestrafik är inte heller tillåtet på söndagar.

En nackdel med en sån här resa är att kroppen är helt slut efteråt. Hade tänkt gå att träna igår efter att jag vart på anställningsintervju. Men kroppen sa ifrån, grymt skönt då att jag orkade smita iväg idag och träna lite.

snart är det helg igen.. utgång?



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback