Normaltillstånd, frisk eller sjuk?

Var precis och tog mig en kopp kaffe, och då slog det mig, som en blixt från en klar himmel. Kan det vara så att normaltillståndet inte är att man är frisk, utan att man är lite snuvig? För handen på hjärtat, visst är man oftare lite småsnuvig än helt frisk? Det kanske är när man är frisk man ska stanna hemma? Ringa försäkringskassan och ta en friskdag?

Tänk själva, i augusti, kräftskivetider, så börjar man snörvla lite, sen är det mer eller mindre förkylt hela hösten, för att inte tala om julen. Januari-mars ska vi ju inte tala om, kallt som sjutton och det snor som inte fryser fast i näsan rinner som om det aldrig gjort nåt annat (vilket just det här snoret självklart inte gjort, det är ju nyproducerat). I april börjar det bli lite bättre, men då kommer alla pollen, som håller en snuvig fram till mitten av Juni, då midsommarafton kommer och däckar en. För lite kläder, för mycket alkohol, och så en kall försommarnatt. Som gjort för att man ska dra på sig en rejäl sommarförkylning. Är det sen en varm sommar så går du från luftkonditionerade, kyliga, lokaler till stekheta temperaturer utomhus. Prosit! Sen, helt plötsligt, är det augusti igen..

De få dagarna man är frisk om året borde man således stanna hemma, och inte utsätta sig att riskera att bli smittad av sin omgivning. För det är ju på tunnelbanan, bussar, jobbet, skolan och dagis man blir smittad. Eller hur?


Kommentarer
Postat av: Christofer

Bitter eller bara höstdepression:) Du kanske också behöver en show..

2007-10-19 @ 16:11:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback